時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

pw_113 發表於 19-8-29 12:06
搭的士多口問句:「呢幾個月生意係咪差左?」
問過兩個都話天氣影響多些,今天夏天好熱反而多人搭短途的士 ...
我以前住得遠,的士佬成日唔想接,呢家爭住接,
About內地人係未必有影響,主要係外國人都小左呢,香港真係做tourist係無容質疑,
唔知呢單野後,香港樓會唔會變返150萬買到?

男爵府

[quote]IloveJJ 發表於 19-8-29 19:00
你以為香港既樓變返150萬嗰時,啲人會買到?
你知唔知當年SARS,啲樓咁平,都只係有錢人先買到樓?當樓市 ...[/quote
無人話係計sars時,20年前樓百零萬,d人想上車唔係難,

但無你諗到咁深入計埋sars.時,

男爵府

lovemisha 發表於 19-8-30 15:52
平心而論,冇哩系列事件出現,的士佬生意本來就一直都差,成日都唔檢討自己啲待客態度!價又係咁加,唔岩佢 ...
係,其實我通常call車or uber. 因為唔會chok架車,的士唔知點解,咁lun鍾意chok架車,
除非去機場call定的士,d司機比較好,其他都hater. 可能我住得遠,佢地唔想去掛

男爵府

IloveJJ 發表於 19-8-30 12:16
20年前百零萬,同而家跌到百零萬,係唔同架,你知唔知?
以前百零萬樓,銀行只借咗幾十萬出來。而家啲樓最 ...
我真係唔知,但你講就會明,但我都係繼續想正常價可以住到,
呢家只係供外國樓,覺得點解我一個香港人要住唔起香港,公屋唔到我住,私樓租到嘔為乜?

But anyway . Thank you for ur explanation

首頁

尾頁

跳至