夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

雙方同意離婚,但贍養費傾唔掂數。如果雙方都用法援,大概要攪幾耐?有冇過來人比D意見?如果對方經濟能力麻麻,個官係咪唔會判一筆過嘅贍養費?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Apex_fa 發表於 19-9-10 22:50
雙方同意離婚,但贍養費傾唔掂數。如果雙方都用法援,大概要攪幾耐?有冇過來人比D意見?如果對方經濟能力 ...

法緩最少要申請3個月, 有人試過8個月都未批到, 我依家都申請左3個月了, 但啲職員每次都有新野要你補交資料, 唔會一次過講埋, 所以都幾煩, 但冇咁多錢請律師都要做

子爵府

回覆樓主:

要睇對方有冇物業, 你可叫律師要求對方物業上一筆付膽養費

別墅

fishfish121 發表於 19-9-11 08:58
要睇對方有冇物業, 你可叫律師要求對方物業上一筆付膽養費

佢媽咪去世時,遺產留下一個物業比佢同佢細佬,咁算唔算?!

別墅

fishfish121 發表於 19-9-11 08:49
法緩最少要申請3個月, 有人試過8個月都未批到, 我依家都申請左3個月了, 但啲職員每次都有新野要你補交資料 ...

即係有機會要等八個月,咁前前後後到判令要攪幾耐?

大宅

2019勳章

Apex_fa 發表於 19-9-11 09:24
即係有機會要等八個月,咁前前後後到判令要攪幾耐?

我之前雙方同意離婚,有搵律師,所有野傾好曬,都前後搞左9個月先有絕對令。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

雙方同意離婚,但贍養費傾唔掂數。如果雙方都用法援,大概要攪幾耐?有冇過來人比D意見?如果對方經濟能力 ...
有小朋友嗎?如果取到一次過仲好,可以話比你知好難要[收到]佢比到@,除非政府工

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

如果佢有責任就不用傾唔掂

別墅

20150618bb 發表於 19-9-11 13:54
有小朋友嗎?如果取到一次過仲好,可以話比你知好難要[收到]佢比到@,除非政府工
...

冇小朋友呀。之前都聽到話好難準時比,仲會比比下冇咗影!

別墅

leepaklok924 發表於 19-9-11 11:22
我之前雙方同意離婚,有搵律師,所有野傾好曬,都前後搞左9個月先有絕對令。
...

明白了,謝謝

子爵府

2019新春慶豚圓

Apex_fa 發表於 19-9-11 17:55

冇小朋友贍養費好難會拎到,而且層樓同佢細佬兩個人名,佢話佢細佬唔肯賣,你都好難會分到

水晶宮

唔好有期望,生活在一起唔開心,分開後再上歡樂人生路,算吧

翡翠宮

2019新春慶豚圓

冇小朋友官根本未必判你有

大宅

2019新春慶豚圓

20150618bb 發表於 19-9-11 18:59
唔好有期望,生活在一起唔開心,分開後再上歡樂人生路,算吧

對住吾開心一日也難捱?慶幸冇小朋友快速九掂佢啦?有手有腳我才不在符最緊要快啲甩掉件垃圾!

男爵府

回覆 Apex_fa 的帖子

無小朋友,好少聽會有贍養費,有機會象徵式得一蚊

你知佢有一半物業,即係想同佢分身家,咁到時大家都要拎份身家出嚟睇,你最好肯定清楚你唔會多錢過佢,否則你有機會要倒掂

水晶宮

stella^^ 發表於 19-9-11 19:14
對住吾開心一日也難捱?慶幸冇小朋友快速九掂佢啦?有手有腳我才不在符最緊要快啲甩掉件垃圾!
...
同意............仲攞什麼呀?快快離開重新.........新生活

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊