3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
想請問有無媽媽好似我咁。

我兩個女5歲以下,我係working mum, 點解佢見到我就會無比興奮,興奮到失晒控. 有時會做d 失常行為,影響到人. 請問有咩方法可以令佢地冷靜d. 但其實我都成日罵佢地,沒有寵....總之佢地係得面前會無晒規矩,我次次就係咁罵罵罵...難得放假陪佢地,真係唔想罵足一日.

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

咁咪好囉...幼兒本能和天性...有媽咪正常都痴媽咪架...
除非冇媽咪

洋房

回覆樓主:

成日冇見,見到係會興奮d

大宅

sorry。呢個唔係正常反應嚟咩?

大宅

lukelukeu 發表於 19-9-12 23:28

係,但係佢地太興奮,有時失晒常,難聽d 講顛晒,例如公眾場合跑來跑去了,大聲講野,又坐唔定...因為我老公,99,工人姐姐都話我唔係度時,佢地唔會咁. 咁公眾場合咁,好尷尬,因為影響到人,叫佢地停又聽唔到....我同佢傾過好多次,但次次都最後打回原形.

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
pmchuchu 發表於 19-9-12 23:42
係,但係佢地太興奮,有時失晒常,難聽d 講顛晒,例如公眾場合跑來跑去了,大聲講野,又坐唔定...因為我老 ...

我2個仔差不多,仲要一個9歲一個5 歲(emoji)‍♀️(emoji)‍♀️我都吾想六曰放假不停鬧,冇気(emoji)(emoji)

大宅

發表於 昨天 13:52 |顯示全部帖子
lukelukeu 發表於 19-9-12 23:28

大宅

發表於 4 小時前 |顯示全部帖子
我仔見到我老公放工放假時都會特別興奮特別曳,我又唔覺得有問題,可能小朋友太開心所以咁樣表達姐

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊