自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Good morning~~~

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

阿女睇左新聞問我咩係六四,我諗我要搵番d「真實」歷史資料比佢知~
原帖由 JENNYSKY 於 09-5-15 09:42 發表
突手今次真係令我好失望,佢對64既睇法點可以代表香港全部人既睇法,起碼我唔認同 ,今次議員已經比機會佢,再三要求佢澄清,但佢都無,真係令人好失望

中國經濟好=/=殺左人可以唔認:-( :-( ...

珍珠宮

睇過咋
原帖由 hehalady 於 09-5-14 20:42 發表
咁又唔得 ..... $190 lor .... BTW,原來妳 d "瑟" 舊屎都睇開呢個靚仔哥 gar wor

珍珠宮

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

呢 d 野一早知傷身架啦
原帖由 hehalady 於 09-5-14 22:09 發表
肝的致命傷原因如下:

肝的致命傷原因如下:

1. 晚睡晚起為最大致命傷。

2. 早上不排便。

3. 暴飲暴食。

4. 不吃早餐 → 透支體力而不自知。

5. 服用藥物過度。

6.防腐劑、添加物、色素、人工甘味(如:沙茶醬)。

7 ...
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

仲以爲您好很bc tim~~
原帖由 JENNYSKY 於 09-5-15 09:13 發表
下午好多時偷雞&睇戲

珍珠宮

新一代無經歷過,真係好難有切膚之痛

原帖由 小草 於 09-5-15 09:50 發表
阿女睇左新聞問我咩係六四,我諗我要搵番d「真實」歷史資料比佢知~

珍珠宮

bc 偷雞
原帖由 3littlepigs 於 09-5-15 10:01 發表

珍珠宮

人生何處 laughing –

閉上眼好好 thinking,
人生就像一幅 painting,
點點滴滴如何 coloring,
還看你今怎樣 planning?

有人怨天尤人經常 crying,
有人餐搵餐食掛住 shopping,
有人遊戲人間鍾情 playing,
有人空談理想齋 talking;

也有人永不停步不斷 struggling,
像薛家燕雖然百病纏身令她 suffering,
但為了子女將來的美好 living,
依然不理手術後傷口仍在 paining,
繼續拍劇繼續 working,
令聞者 worrying,
聽者 touching,
都說母愛永遠最是 shinning。

當時光列車不斷在身旁高速 passing,
頭上白髮告訴你青春不會 waiting,
你不期然開始 wondering,
為何幸運之神總是未有 coming,
前路彷彿有著數之不盡的蕉皮令你 slipping,
成功的燈塔卻遠在天邊未能 climbing,
莫非永遠龍游淺水,就像那條座頭鯨? swimming?

想當初百多元買入匯豐當作 saving,
誰知股票竟一再 falling,
怎不教人 shocking?
既然捉不到高位沽貨的 timing,
又經歷身家大縮水的 losing,
開始看透富貴只如天際 clouding,
這分鐘享受 winning,
下一秒卻只有 nothing。

何不找一個陽光普照的 morning,
走到郊外試試 hiking,
聽小鳥無愁地 singing,
看地上蟻群悠閒地 walking,
還有風聲蟬鳴蛙叫讓你 listening;
再放眼 looking,
天上飛鳥自在地 flying,
是不是很好 feeling?

誰說人生 boring?
看大自然的 amazing,
感受活著的 pleasing!
來吧! do something!
不要沉迷於 drinking或sleeping,
總有人令你 missing,
總有目標讓你朝著 running,
哪怕 dying,
哪怕 raining,
信自己是最 charming,
替自己在生命冊上預留一個 booking,

寫下無悔今生的 happy ending!

最後讓我們 ask for God's blessing!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我想對我們依個年紀既人,印象一定好深刻,當時剛中學畢業,一路睇一路流眼淚,自發一班同學去遊行...歷史係改變不到既事實,比年青一代認識/了解好重要.
原帖由 小草 於 09-5-15 09:50 發表

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

真係好bc既
原帖由 3littlepigs 於 09-5-15 10:01 發表

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 webjen 於 09-5-15 10:02 發表
人生何處不 laughing –

有人空談理想 ...

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

雖然佢地可能無咩感覺,但起碼比佢地知道書本上讀唔到既真實歷史
原帖由 JENNYSKY 於 09-5-15 10:04 發表
我想對我們依個年紀既人,印象一定好深刻,當時剛中學畢業,一路睇一路流眼淚,自發一班同學去遊行...歷史係改變不到既事實,比年青一代認識/了解好重要.
...
原帖由 webjen 於 09-5-15 10:01 發表
新一代無經歷過,真係好難有切膚之痛

版主

:lol :lol
原帖由 webjen 於 09-5-15 10:02 發表
人生何處不 laughing –

有人空談理想 ...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 weiwai 於 09-5-14 02:35 發表
no. 1

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

又唔係好貴喎
原帖由 小草 於 09-5-14 09:20 發表
原價$148,有時有信用卡優惠$108 or $118~
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-5-14 00:31 發表
唔知幾銀呢...真係流嘅~

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

終於又可以係中午見到你喇~~
今日有運行
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-5-15 13:49 發表
又唔係好貴喎

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

仲抵過比人家劏到一頸血嘅芒果豬屎cake wor:lol :lol :lol
原帖由 JENNYSKY 於 09-5-14 09:28 發表
都抵過芒果豬屎cake wor:lol :lol ,相比之下真係大件夾抵食:lol :lol

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

買咗六合彩未:lol :lol :lol
原帖由 JENNYSKY 於 09-5-15 13:50 發表
終於又可以係中午見到你喇~~
今日有運行

首頁

尾頁

跳至