跳至
[加拿大] 加拿大Startup visa  

首頁

尾頁

複式洋房

請問各位有無人成功以加拿大Startup visa 成功取得PR? 有無經驗分享或代理介紹?謝謝各位!

洋房

edltw 發表於 19-9-27 18:46
請問各位有無人成功以加拿大Startup visa 成功取得PR? 有無經驗分享或代理介紹?謝謝各位!
...

我朋友都睇緊,你個貴唔貴?

大宅

HYChan26 發表於 19-9-29 05:27
我朋友都睇緊,你個貴唔貴?

Any successful cases announced by gov ? I couldnt find any ...

大宅

GoldGoldMic 發表於 19-9-29 16:16
Any successful cases announced by gov ? I couldnt find any ...

D AA 成日推,但是根本不知道是否真的有成功案例

大宅

回覆樓主:

我了解過agent話唔易,同埋係有數據係幾年前到依家嘅個案成功都係得好少數

複式洋房

回覆 HYChan26 的帖子

有一個AA sell 我大約港幣210萬
我覺得貴, 但個AA話不是個個都可以搞到

你朋友是哪一個AA? 收幾多

大宅

edltw 發表於 19-10-2 12:58
回覆 HYChan26 的帖子

有一個AA sell 我大約港幣210萬

其實唔明同每個省既investment plan 有咩唔同.. (except first 2 年work permit ..跟著先pr )

複式洋房

回覆 GoldGoldMic 的帖子

(據AA講)Startup visa 是聯邦的plan, 如果個創新business 是獲得特定機構認可就無需住特定個省, 都是先拿WORKING VISA再拿PR
其他各省的plans 是做生意移民, 個個省要求不同但無創新求

大宅

edltw 發表於 19-10-3 16:17
回覆 GoldGoldMic 的帖子

(據AA講)Startup visa 是聯邦的plan, 如果個創新business 是獲得特定機構認可就 ...

我揀左start up program. 如果半年拎唔到letter of support 就轉去 PEI.
你會join 邊個program? Incubator?

男爵府

某間移民顧問公司都sell過呢個start up plan, 其他樣樣佢都話好難, 唔穩陣, EE又話我哋唔夠分, QIIP又話要check得好嚴. 但其實我自己就覺得佢哋sell start up visa係因為可以賺得最多...

男爵府

LYYN 發表於 19-10-3 21:50
我揀左start up program. 如果半年拎唔到letter of support 就轉去 PEI.
你會join 邊個program? Incubator ...

轉去PEI = 要再俾過錢??

複式洋房

回覆 LYYN 的帖子

我們還未落實, 如果要JOIN就是ANGEL FUND 的PLAN你是哪個AGENT, 收費幾多? 可否PM?

複式洋房

回覆 pibb 的帖子

同感。

AA同我講我有PART TIME工報稅, 所以不符合加拿大移民局"全職管理經驗", 所以去不了PEI

所以只剩STARTUP或讀書移民兩個比我選

大宅

GoldGoldMic 發表於 19-10-2 17:11
其實唔明同每個省既investment plan 有咩唔同.. (except first 2 年work permit ..跟著先pr )
...

NBPNP 不是 work permit, 係一步到位的,其他省就好似無/改曬

大宅

回覆 edltw 的帖子

讀書同 start up visa, 價錢應該差好遠??

複式洋房

回覆 lylymama 的帖子

是呀
差幾倍費用
讀書移民都可能幾廿萬
START UP VISA 收200萬

別墅

My agent is also selling us for the Start Up Visa for emigrating to Canada. Any successful cases so far? They charge us around HKD 2M.. We will have to enrol for the GSA course as well.

大宅

SINSINMUM 發表於 19-10-14 15:13
My agent is also selling us for the Start Up Visa for emigrating to Canada. Any successful cases so ...

What is GSA courses?

3天前

My angel investors group said they have already assisted over 2800 investors in immigrating to Canada

複式洋房

回覆 SINSINMUM 的帖子

I think we are meeting the same agent

複式洋房

回覆 LYYN 的帖子

how much your agent charges?

首頁

尾頁

跳至