時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有,我一見通告就簽咗,之後有人煽動唔簽,我唔想政治帶入校園,佢哋仲回我係政府帶政治入校園,又歪理王出現,之後仲退埋gp,最後通知咗家校會可能會有家長搞罷簽

男爵府

cmchang0927 發表於 19-10-4 21:00
你唔鍾意簽咪唔好簽, 又要煽動他人附和, 又要講歪理support.
你地D家長 chatgroup 有冇咁?
...

子爵府

cmchang0927 發表於 19-10-4 21:00
你唔鍾意簽咪唔好簽, 又要煽動他人附和, 又要講歪理support.
你地D家長 chatgroup 有冇咁?
...

我答d家長:簽唔簽都冇人會在乎,反正已經通過咗,你可以繼續扮唔知!一句收佢哋皮

子爵府

lemontea520 發表於 19-10-4 21:08
有呀,一大堆文宣呀!
你唔簽就算,你地理得人簽唔簽啫。
呢份係通告,唔係意向書! 學校係通知你,唔係問 ...

個家長話要去學校問老師痴根

子爵府

why2010 發表於 19-10-5 00:00
我個家長chatgroup都有人叫不要簽(但學校通告都未出), 有人又話"今年冬季流感必定嚴重,戴口罩預防傳染病 ...

咪係,平時流感爆發,我係group度呼籲家長提醒小朋友戴口罩,冇人so我,全班戴口罩嘅,得小貓三,四隻,而家又咁緊張

子爵府

蝸牛媽媽 發表於 19-10-5 03:30
有,我一見通告就簽咗,之後有人煽動唔簽,我唔想政治帶入校園,佢哋仲回我係政府帶政治入校園,又歪理王出 ...

啱啱開學有黃家長試探,我答佢政治不入校園,懷恨在心,今次即刻串我:開學邊個話政治不入校園,而家咪入咗。我答佢:就因為政治入咗校園,所以要立法踢出校園

子爵府

babyscn1 發表於 19-10-4 22:30
我都第一時間簽左!佢地個個眼盲兼閱讀障礙,都話明健康原因除外,仲係度妖言惑眾,不過佢地唔簽都好,方 ...

贊同,我哋個group都有人叫唔好簽,我心諗你都有問題嘅,你自己唔簽咪得囉,駛鬼叫其他人跟你呀…我都係第一時間就簽,要身教比小朋友睇,要憑自己思想做事,唔好跟冇謂人嘅做法
一個舊會員新嘅秘密身份, 哈哈!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

careycarey 發表於 19-10-4 21:35
有,原來咁多黃家長

應該係冇腦家長,所以咪變成黃屍囉~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

回覆樓主:

一早8點,家長group又黎文宣傳發
好煩
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

子爵府

低智家長,難為佢地小朋友

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

哈利媽 發表於 19-10-5 07:22
贊同,我哋個group都有人叫唔好簽,我心諗你都有問題嘅,你自己唔簽咪得囉,駛鬼叫其他人跟你呀…我都係第 ...

好想腥呢啲相比佢地睇,呢啲係咪你地要既自由。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

首頁

尾頁

跳至