時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

tester5 發表於 19-10-5 22:31
佢地呢班人,根本毫無理據地搵人鬧而矣,真是連動氣都浪費自己時間。

好奇怪既心態 ...
我都唔明。佢哋自己鬧林鄭就得,其他人閙,就一定係反政府者。
佢哋令人討厭的是無論受幾多教育(自己說的,冇人證實), 都只會用語言暴力去表達自己嘅思想。

就算唔識尊重人都識尊重吓自己啩。

琥珀宮

畀面勳章

tester5 發表於 19-10-5 22:24
點解要支持?我一向反對暴力,無論警方或示威者使用暴力,我都絕不支持,我立場一向明確。

反而,你刻意 ...

口講唔支持暴力,但警察拉人係錯,只將警方用武力無限放大,千錯萬錯暴徒無錯,虛偽到你,針姐真係名不虛傳

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

小天使 發表於 19-10-5 09:58
點解火車俾燒?

因為黃畜當道

珍珠宮

tester5 發表於 19-10-5 10:12
現在才問點解?

點解要強推惡法?

就因為漠視民意就要大肆破壞公共設施?同文革有乜分別?

珍珠宮

tester5 發表於 19-10-5 10:46
所以,稍安勿躁,亦唔需要問點解,只要唔選擇性執法,每人都要為佢既行為負責。
而且警員可括免刑責,請放 ...

針姐、又出針呀!咩警察免刑責??你成日吹水唔抹嘴、點樣同你小朋友身教呢

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

ricecooking 發表於 19-10-5 13:04
原來你就是毒針姐

佢日本人嚟,全名陰濕毒針

珍珠宮

BKsquare 發表於 19-10-5 10:51
針姐
你唔小心露咗真身啊

有jm透露測試員嘗玩港毒、係非一般曱甴

珍珠宮

mother904 發表於 19-10-5 15:37
講人格,你係BK一早名譽掃地。

曱甴死開!

珍珠宮

Kamwu 發表於 19-10-5 18:38
號外
剛收到消息
市民捕捉到暴亂現場指揮官,並拍下樣貌, 請廣傳:此人剛向約30名曱甴訓示,形勢,警察佈 ...

又係教徒?

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

nobodyfool 發表於 19-10-6 00:24
有jm透露測試員嘗玩港毒、係非一般曱甴

昨晚宣布咗成立臨時政府啦,頂頂大名毒針姐準備做高官啦,不過唔知捨唔捨得張身份證啫 ,正所謂著數要攞盡吖嘛

琥珀宮

畀面勳章

美味 發表於 19-10-6 00:31
昨晚宣布咗成立臨時政府啦,頂頂大名毒針姐準備做高官啦,不過唔知捨唔捨得張身份證啫 ,正所謂著數要攞盡 ...

燒左本特區護照先啦

珍珠宮

美味 發表於 19-10-6 00:31
昨晚宣布咗成立臨時政府啦,頂頂大名毒針姐準備做高官啦,不過唔知捨唔捨得張身份證啫 ,正所謂著數要攞盡 ...

咦、可能準備就職加冕正式上任做"毒後"……專荼毒後代、神聖任務

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

小天使 發表於 19-10-5 22:40
你支持?

當然不支持。我每一晚都希望大家早d返屋企訓覺。

你話不斷破壞、不斷被挑釁打人,對爭取有什麼成效?完全沒有,而且還要負上法律責任。

而另一方面警方便用暴力,係完全沒有責任。

呢場交易其實係「好蠢」,只有不斷犧牲自己前途,值得?

个未計比人打暴頭、受傷。只是計你當中既法律責任,就不值得。

所以、請大家一定要以選票拉保皇下馬,主力影響議會,希望強推惡法,以後也不可以在香港再發生。

有民選的議員為你發聲,咁人民就不需要再上街去争取了。

翡翠宮

littlesister 發表於 19-10-6 00:11
口講唔支持暴力,但警察拉人係錯,只將警方用武力無限放大,千錯萬錯暴徒無錯,虛偽到你,針姐真係名不虛 ...

你真係奇,警察拉人點會有錯?警察係永遠立於不敗之地的,永遠是使用最適當既武力,永遠是電光火石、永遠是對方才需要後果自負。警察係永遠唔會錯,你真係唔明白。

警察有絕對執法既權力,亦有足夠武器,使用暴力亦唔需要負上任何責任。

反觀示威者只會不斷被拘捕,控告。

事實就是如此,所以你請放一萬個心,亦唔需要太擔心。

翡翠宮

nobodyfool 發表於 19-10-6 00:16
就因為漠視民意就要大肆破壞公共設施?同文革有乜分別?

總之,不絕不支持暴力,爭取既方一定要和平、非暴力,力量才最大。

翡翠宮

bopomofo2405 發表於 19-10-6 00:07
我都唔明。佢哋自己鬧林鄭就得,其他人閙,就一定係反政府者。
佢哋令人討厭的是無論受幾多教育(自己說的, ...

因為係正常社會佢地既聲音得不到回應,只有被收口,所以在BK就不斷搵中立既人黎鬧,才可發洩一丁點自己既不滿,察下存在感。

佢地最恐怖既係,佢地不斷無理中傷人既手法。

最離譜是話人攪「港獨」,香港係中國一部分係永遠不變的事實。香港人對政府有訴求,亦絕不是港獨。香港人個個愛國愛港,只是黨國分得清楚、不會混為一談吧了。

「別有用心」地亂說,意圖挑起「人民對立」、惡意制做事端,套用中國外交部發言人既說話:咁係完全胡說八道,係永不會成功的。

大宅

回覆樓主:

放心,我一定拉飯民同民煮黨下馬
呢班人
正正係煽風點火,害到香港雞毛鴨血嘅元兇
佢哋為選票,無人性

大宅

tester5 發表於 19-10-5 10:12
現在才問點解?

點解要強推惡法?

惡法?有沒有問美帝西歐民主大國有沒有相同的“惡法”?

男爵府

apple~y 發表於 19-10-5 10:19
“光復香港”變廢墟
唔可能全部入晒政府數一味話政府迫,人有人性,破壞自己個家會無感覺??恐怖分子,不是學生 ...

因為啲賣國賊 畀錢一線暴徒,啲青年人為咗搵快錢, 破壞社會,變成爛香港。 你想下冇錢佢哋會唔會咁買力, 蒙面法實行咗, 第二步 警察應該查啲錢嘅來源

翡翠宮

CC1965 發表於 19-10-6 06:53
惡法?有沒有問美帝西歐民主大國有沒有相同的“惡法”?

我係中國人,我唔會理外國推行咩惡法,關我咩事?我完全唔會關心英美。

但香港係我地既家,香港人係會堅持一國兩制、港人治港。

如果有政權公然「違反一國兩制」,只會有更多人覺醒。到時既反彈力,會更大。

首頁

尾頁

跳至