時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

PaPa 發表於 19-10-5 11:48
惠康有開嗎?

有,街市都有,只係某些鋪(表左態)所以驚,唔開。

落左街食晏,所以知。

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

維尼仔 發表於 19-10-5 11:02
好無奈,攪成咁,仲慘過打風

只有某些無開,得閒自己落街行一轉,親身感受。無講得咁可怕。

伯爵府

Ms.Rhino 發表於 19-10-5 11:56
冇地鐵
好多姐姐都返唔到工啦
返左又怕走唔到

唔係,只係佢大老板表左態,係針對破壞目標。所以先唔開,你唔見街市有事,只係某些店鋪唔開。

伯爵府

pluto豬 發表於 19-10-5 18:17
街市檔主應該要多謝李生,今日好旺

係呀,我都想講,我住附近,賣面包嘅小店(唔係連鎖嗰d) 都好多人, 其實都好....小店受惠,唔好比連鎖店壟斷。

其實都係時候反思,唔好太依賴單一交通,如港跌,試下揾其他交通工具,年年加價,但質素下降(脫軌)

支持小店,唔好比集團壟斷,多用其他交通工具,唔好依賴港鐵,社會先平衡。好過破壞,破壞只會比人覺得係唔理性,暴徒。好似黑社會,都要轉型。要用腦去反映比政府知,唔好用破壞,反而多市民支持。唔反感(小店都比大集團壟斷左咁耐

伯爵府

9157 發表於 19-10-5 13:24
同宵禁無異,多謝暴徒

多謝响台灣殺死女友嗰個賤男就真

首頁

尾頁

跳至