3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我仔仔3 歳4個月...嘗試比佢上興趣班..但自己一個人入去就會喊(不過喊一陣)跟住成日話唔去...有同佢傾過都係禁..佢話好驚一個人上堂~可以點幫佢?係咪由佢喊多幾堂會習慣?
返學係冇問題的

大宅

MandyMe 發表於 19-10-11 15:44
我仔仔3 歳4個月...嘗試比佢上興趣班..但自己一個人入去就會喊(不過喊一陣)跟住成日話唔去...有同佢傾過 ...

咪大少少先上,你嚇怕佢仲死

大宅

我仔仔3 歳4個月...嘗試比佢上興趣班..但自己一個人入去就會喊(不過喊一陣)跟住成日話唔去...有同佢傾過 ...

等佢ready 先囉,或者搵埋平時啲同仔一條齊上吖

別墅

佢唔鐘意唔好迫佢,係咪乜野興趣班都係咁? 定係只係特定個班? 會唔會係上得唔開心?

複式洋房

希素 發表於 19-10-11 22:28
佢唔鐘意唔好迫佢,係咪乜野興趣班都係咁? 定係只係特定個班? 會唔會係上得唔開心?
...

唔係呀次次出嚟都好開心

子爵府

停咗先,由佢喊多幾堂,好影響其他小朋友上堂,等佢大D再學都唔遲

男爵府

大少少先,或者停兩堂,佢係上得開心,你停左佢幾堂佢都會主動問點解唔再去

複式洋房

EudyptulaMinor 發表於 19-10-14 08:05
大少少先,或者停兩堂,佢係上得開心,你停左佢幾堂佢都會主動問點解唔再去
...

多謝大家嘅提議~~不過佢突然好鐘意去個度上堂...冇再話驚...反而成日話下星期再上堂

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

wangwin852 發表於 19-10-23 11:17
試下同小朋友一齊上,例如親子yoga咁,可pm我

已pm 你

大宅

MandyMe 發表於 19-10-14 10:09
多謝大家嘅提議~~不過佢突然好鐘意去個度上堂...冇再話驚...反而成日話下星期再上堂
...

當次數變多同上堂感覺好開心,就慢慢可以LA.

複式洋房

何必強求上興趣班呢?
有冇站係小朋友角度諗諗?

首頁

尾頁

跳至