親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆 manu4211963 的帖子

是真的. C6的原因就係唔鐘意飛大阪關西機場, 我比佢激死. 但都係小問題, 無所謂啦! 通宵巴士有許多種可選的, 貴D的座位會闊D, 通常巴士內有廁所的, 但好平那些車就無廁所的.
巴士途中有幾個STOP, 俾人去廁所的, 要去廁所可以STOP時去的.
通常上車之後, 司機會有幾個STOP接人上車的, 之後司機就會熄燈, 車入面就會黑晒, 我就睡覺. 可能我細粒, 通常都睡得好好的. 天光就到目的地了. 最麻煩是通常都係比原定時間早到的, 因為司機開快左. 早上要找定一些地方去.
但由於早到, 時間真係好好用的.

子爵府

虎到金來勳章

grace-yeung 發表於 19-10-13 20:18
我得5日時間,請問有咩地方係值得去啊?去邊度吃野好啊?唔該曬你地
...

買張大阪周遊卡2日券, 跟佢既唔同路線選一些你鍾意既, 大路景點已有

珍珠宮

grace-yeung 發表於 19-10-13 20:18
我得5日時間,請問有咩地方係值得去啊?去邊度吃野好啊?唔該曬你地
...

我自己:

usj
spa world
梅田

如果去京都: 去完清水寺 一路行到錦市場 (但唔記得5定6點收

伏見稻荷大社

(我好癲, 我會一早去伏見稻荷大社, 因為一晏左嗰排鳥居勁多人, 一早去影相, 只行一小段就行回頭路走, 再去清水寺, 不過印象中由伏見稻荷大社去清水寺交通都幾麻煩下, 要search 吓, 其實一日500 yen 巴士 pass都可以, 不過要成日等巴士, 京都駅 > 伏見稻荷大社 > 京都駅 > 清水寺, 不過應該還有其它方法。加上大部份時巴士都好多人, 因為旅行熱點) ps: 當日久唔久要坐吓, 因為行到腳軟

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

manu4211963 發表於 19-10-16 15:24
【大阪周遊卡】

会ABC

子爵府

1928mickey 發表於 19-10-17 21:05
会ABC

乜唔係
X...之後...Y .....Z...

侯爵府

夏天玩到顛

大阪必食松阪牛

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

manu4211963 發表於 19-10-17 22:49
乜唔係
X...之後...Y .....Z...

等你出手

子爵府

1928mickey 發表於 19-10-18 10:48
等你出手

咁變態
鬧自己
我未到呢個程度喎

寶石宮

manu4211963 發表於 19-10-18 12:50
咁變態
鬧自己
我未到呢個程度喎

忘我境界

大宅

12312 發表於 19-10-14 11:37
麵包超人館

係咪只適合較細嘅小朋友?9歲同5歲啱?

大宅

shirleyng817 發表於 19-10-18 09:19
大阪必食松阪牛

邊度食?有無好店舖介紹

大宅

momodolop 發表於 19-10-14 15:45
周遊卡果D地方睇下啱唔啱?
簡單D,方便D。
download apps 睇吓。

周遊卡係咪真係需要買?我有兩個小朋友,可能去環球,海洋館,legoland, 枚方,有張卡係咪抵玩d

男爵府

畀面勳章

bebeching 發表於 19-10-24 00:36
周遊卡係咪真係需要買?我有兩個小朋友,可能去環球,海洋館,legoland, 枚方,有張卡係咪抵玩d ...

download apps 睇吓啱唔啱自己要去嘅地方,需唔需要好個人。

大宅

momodolop 發表於 19-10-24 07:09
download apps 睇吓啱唔啱自己要去嘅地方,需唔需要好個人。

thanks

首頁

尾頁

跳至