自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E4%B8%AD%E5%9C%8B/313426/%E6%94%BE%E5%AF%AC%E7%94%B3%E8%AB%8B-%E5%85%AC%E5%8F%B8%E7%B4%8D%E7%A8%8515%E8%90%AC%E5%85%83%E5%8D%B3%E5%8F%AF%E7%94%B3%E8%AB%8B%E4%B8%AD%E6%B8%AF%E8%BB%8A%E7%89%8C-%E6%B8%AF%E6%BE%B3%E5%8F%B0%E7%9A%86%E5%8F%97%E6%83%A0

附合資格嘅公司、人才、捐贈者都可以申請。

侯爵府

MaMaMin 發表於 19-10-18 09:02
我都有諗過依個念頭,但真係出咗事可能公司要背責任,因小失大,所以都係擺响到。皇崗出入廠用,港珠澳去 ...

C6 公司都有三個牌,用唔晒,其中一個免費俾一個供應商用,唔會租/賣俾人。

買嘅亦有風險,我識啲會計師係golf lovers 又唔夠膽買牌,知道我C6有都不知幾羡慕。但係C6平日要返大陸放假就C 都唔會返去玩,所以我好耐冇去過。

侯爵府

MaMaMin 發表於 19-10-18 18:24

要申請澳門停車埸泊位,要買澳門保險。不如我由扛北關人入 ...

聽司機叔叔講,行港珠澳大橋已經要買澳門保險。

有錯請指正。

侯爵府

MaMaMin 發表於 19-10-19 13:33
車唔入澳門口岸唔需買

咁好方便喎,thank you!

侯爵府

applefei 發表於 19-10-19 16:44
澳門保好平,大約1200蚊

請教點樣申請加簽澳門,62 99 好鍾意去玩。

侯爵府

回覆 applefei 的帖子

有粵港牌,已補澳門保險,上次叔仔泊珠海 (or 拱北) 人再過關入去澳門,想睇下可唔可以入埋澳門方便d。
THANK YOU!

侯爵府

MaMaMin 發表於 19-10-19 22:19
粤港牌車不可入境澳門,只可預約澳門口岸停車場泊底部車,然後人入境。所以又要買澳門保險,又要向運輸署 ...

噢!只係泊低冇得揸,咁真係好似你咁講泊拱北算啦!

因為我住港島,C6 話去上環坐船仲方便啦,唔肯同我揸車去,我又想試下新路嘛!

首頁

尾頁

跳至