夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18461838

望返16年個post,又loop
講左句:你咁講怕唔怕比人誤會,會晤會比人覺得你串緊人,就爆發了話我推翻晒佢講既野....
黑面不特止,仲走去第二個房訓
真係....我唔知我可捱到幾耐

大家高抬貴手我純粹想抒發下

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Kaoiyin 發表於 19-10-17 17:18
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18461838

珍珠宮

我曾經身同其感近30年。我前夫係好容易面黑我既。
我一直信佢,認為係我自己黑人憎,相見好,同住難果類。還多謝我前夫肯忍我禁耐。我連父母都會嘈交,可想而知父母都會覺得我難相處。
原來某日我先生闖入來我生活中,我至睇到原來我都可以有如此容易相處既人。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

男爵府

回覆樓主:

除了家暴/ 打鬥 之外,
發生任何的都屬於家庭瑣碎事(每家必有)

每個人有不同心情,不同態度去面對,
每個人有不同方法處理,效果如何各有不同。
這意思就是人生百態(包括你我他)
根本毋須添加怨言。
平常心面對平常事,
每日迎接新挑戰,
鍛鍊心智磨練身心。
(不喜勿插)

大宅

脾氣差
我老公都成日鬧我
我會發返佢脾氣
我都好驚男人成日ee哦哦

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

珍珠宮

水晶宮

回覆樓主:

我老公都大10年,某D位就下佢比返面佢,好似你老公咁成個女人囉囉嗦嗦(ee我我),我一定還口做全職媽咪又湊仔又照顧起居飲食,千奇唔好比面色我睇,你唔好咁懦弱比你老公食住, 老虎乸都要發威

大宅

Fion710 發表於 19-10-21 09:15
我老公都大10年,某D位就下佢比返面佢,好似你老公咁成個女人囉囉嗦嗦(ee我我),我一定還口做全職媽咪又湊 ...

你係點做到架?我唔敢,我驚越搞越麻煩

大宅

cedarcone 發表於 19-10-20 12:53
除了家暴/ 打鬥 之外,
發生任何的都屬於家庭瑣碎事(每家必有)

明白,但點樣調節自己,個兩日先唔會特別難過

水晶宮

Kaoiyin 發表於 19-10-21 20:45
你係點做到架?我唔敢,我驚越搞越麻煩

你要大膽D唔好怕佢

侯爵府

佢話你個時,有無試下i 埋佢度嗲佢,""老公呀,我整緊xxx, 整唔切啊,今朝又整親隻手(扮野),好痛啊,你幫我整吖,你係全宇宙最好嘅,(加10 萬句捧佢上天嘅說話)"" for 我,萬試萬靈

複式洋房

感覺你係一個冧善嘅人
好聽就係冧善,吾好聽就係懦弱
有時人地鬧你,吾代表你錯,你吾好次次都只係認錯
你老公應該係好大脾氣嘅人,吾接納你嘅建議,仲要話返你轉頭

我只係一個局外人。一個願打,一個願捱,局外人點樣講都吾重要。
但如果你覺得有問題,就要認真去處理。你都吾想成世人都俾人話吧?

每個人嘅性格都吾同。你老公年紀大你咁多,可能佢想你百分百聽佢話。但你都係人,會有自己感受、性格。2個人要互相接納對方。
可以好好同老公溝通下,慢慢揾到你地舒服嘅夫妻關係~

首頁

尾頁

跳至