時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我個FB friend 系深黄,佢仲系醫䕶,佢冇改名,但佢剷咗以前仇警,仇政府嘅post. 我都懷礙佢点解要剷走晒!

子爵府

JFL 發表於 19-10-18 08:45
我個FB friend 系深黄,佢仲系醫䕶,佢冇改名,但佢剷咗以前仇警,仇政府嘅post. 我都懷礙佢点解要剷走晒! ...

肯剷走都係好事,可能突然間開竅

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

子爵府

baby7 發表於 19-10-18 08:40
Me too
我連unfollow都唔想
反正又不是真朋友

但我有啲係識咗好多年嘅朋友,突然間 好似鬼上身咁,唔想unfriend,希望有日隻鬼能夠離開佢哋

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

子爵府

cyyiu 發表於 19-10-18 08:38
咁做太危險,會被人圍

所以咪只能夠喺呢度問……

子爵府

baby7 發表於 19-10-18 08:44
無錯
Fb黃到、偏激到不得了
連中立都被人圍,話即係選擇做被欺壓的一羣

只能夠唔發表任何政治嘢、唔評論,以保平安

伯爵府

yikaho 發表於 19-10-18 09:04
但我有啲係識咗好多年嘅朋友,突然間 好似鬼上身咁,唔想unfriend,希望有日隻鬼能夠離開佢哋
...

我都係
真係好多年的朋友我多數unfollow啦⋯⋯
所以其實已經好少上fb,
無眼睇

大宅

係喎, 唔係身有屎做乜要改晒名

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

點解既!點解既!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

敢做唔敢認,果然係黃c

男爵府

其實改名有咩用? 佢地如果有出黎衝﹑煽動或抹黑的話..點避都避到懲罰!!

禁止訪問

子爵府

yikaho 發表於 19-10-18 09:02
肯剷走都係好事,可能突然間開竅

梗係唔係啦,驚被人篤灰冇左份工

子爵府

peaceful~ 發表於 19-10-18 09:28
梗係唔係啦,驚被人篤灰冇左份工

一開始就應該諗到啦!

子爵府

JFL 發表於 19-10-18 08:45
我個FB friend 系深黄,佢仲系醫䕶,佢冇改名,但佢剷咗以前仇警,仇政府嘅post. 我都懷礙佢点解要剷走晒! ...

怕秋後算賬,其實政府咁無能,又點敢做丫! 除非阿爺出手,好似對因航咁,立即收哂皮

公爵府

回覆 韋琦 的帖子

我真係好想舉佢架

子爵府

ASJ2008 發表於 19-10-18 09:34
怕秋後算賬,其實政府咁無能,又點敢做丫! 除非阿爺出手,好似對因航咁,立即收哂皮
...

咁有骨氣去罷食美心,應該罷做政府工/藍色公司嘛…… 又叫啲有良知警察辭,自己又要死攬住份工驚人算帳……

子爵府

yikaho 發表於 19-10-18 11:17
咁有骨氣去罷食美心,應該罷做政府工/藍色公司嘛…… 又叫啲有良知警察辭,自己又要死攬住份工驚人算帳… ...

同意呀!無恥之極

別墅

回覆樓主:

黃絲鍾意威,但吾可以吾戴頭盔已是常識吧!

男爵府

韋琦 發表於 19-10-17 23:50
身有屎怕人起底

好多公司HR上FB起員工底

依,我發現都有位喎

侯爵府

yikaho 發表於 19-10-18 00:08
連黃色家庭主婦都改埋名……
佢哋咁驚死 就唔好鬧得咁狠啦, 改埋名咪盞畀人笑
...

係喎, c9 又驚咩呢?

首頁