時政擂台

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

yikaho 發表於 19-10-18 09:06
只能夠唔發表任何政治嘢、唔評論,以保平安

我冇發表/評論/比like……
但佢地覺得你唔支持就係叛徒,unfriend唔緊要,唔好玩我
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-10-18 14:51
我冇發表/評論/比like……
但佢地覺得你唔支持就係叛徒,unfriend唔緊要,唔好玩我
...

係呀! 簡直痴線! 中立/唔表態又話係幫兇,恐怖過ISIS

點樣玩你?

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

yikaho 發表於 19-10-18 15:15

點樣玩你?

唉……點玩唔想提了
比起而家呢啲,我覺得好小兒科
我都唔介意冇晒朋友、親戚、家人

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

驚都冇用 我實認得佢地 需要舉報時我亦做得出,你地班黃絲無論和理非定勇武都唔好諗住攬炒完走得甩

伯爵府

yikaho 發表於 19-10-18 15:15

點樣玩你?

仲話中立要落地獄,share埋啲歪理。我都唔明中立點解被佢地扭曲成 施暴或被施暴者都會被指責,難道今次黃絲被打,所以我揀左企黃絲哩邊,下次黃絲殺人,我都要繼續盲撐? 中立、反對暴力、破壞,點解有問題?btw,多謝佢地唔俾中立同咒我落地獄,我揀左做深藍,要落地獄大家一齊落

子爵府

lovemisha 發表於 19-10-18 15:27
仲話中立要落地獄,share埋啲歪理。我都唔明中立點解被佢地扭曲成 施暴或被施暴者都會被指責,難道今次黃 ...

昨晚十點幾有把女聲喺度大叫「時代革命!」

跟手就有把男聲回應:「革你阿媽個x呀,係咪未畀人x過呀?臭x!」

之後靜晒(emoji)(emoji)(emoji)

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

伯爵府

yikaho 發表於 19-10-18 15:30

跟手就有把男聲回應:「革你阿媽個x呀,係咪未畀人x過呀?臭x ...

掂呀,應該要有啲更喪既人黎治哩班喪屍

大宅

唔知關唔關呢個事,但我今日已經發現開唔到個解密網

遭「香港解密」鎖定後收恐嚇 陳奕齊等8台灣人個資被曝光
https://news.ltn.com.tw/news/society/breakingnews/2947202

tandjchan    發表於 19-10-18 17:56

大宅

回覆樓主:

佢哋怕被清算吧,聞到味。面書有個所謂舊朋友,老公係做中資,佢自己係深黃黃到啡,日日散播仇警言論,講到自己唔會為五斗米折腰咁偉大。但佢自己都係食緊大陸錢。佢老公,做中資做到中高層,所以佢自己唔使返工印印腳,就梗係聲大啦。做人老婆都唔知埞,唔驚自己的言論有機會影響到老公。如果佢老公啲同事八卦搞事,知道佢有個深黃老婆,佢老公嘅前途都會受影響,中資公司唔會包容到員工係黃係反共。
呢個女人仲要鬧埋啲中立人仕,乜嘢唔發聲就係幫兇,冇良心。黃絲真係最鍾意逼人哋歸邊順從自己,連沉默嘅自由都唔畀人,呢啲就係佢地口口聲聲爭取嘅民主自由。

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

yikaho 發表於 19-10-17 23:49
好多黃絲 fb account 都陸續改曬名,佢哋怕乜嘢?!

係呀,改到我都唔知係咩人黎既
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

jimliu713 發表於 19-10-18 14:19
係喎, c9 又驚咩呢?

有個阿太去左其中一間暴大讀full time course 真好想知佢真金白銀比錢但搞到無得上堂,有咩感覺,又或者可能佢參與罷課,因為佢連fb名都改到9唔搭8...
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

侯爵府

lemontea520 發表於 19-10-18 15:46
有個阿太去左其中一間暴大讀full time course 真好想知佢真金白銀比錢但搞到無得上堂,有咩感覺,又或者可 ...

為左抗爭, 少少 犧牲算得係咩?

寶石宮

跟手就有把男聲回應:「革你阿媽個x呀,係咪未畀人x過呀?臭x ...

大宅

可能驚無得淘寶

jimliu713 發表於 19-10-18 14:19
係喎, c9 又驚咩呢?

禁止訪問

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

仲有?

子爵府

flawless 發表於 19-10-18 15:40
佢哋怕被清算吧,聞到味。面書有個所謂舊朋友,老公係做中資,佢自己係深黃黃到啡,日日散播仇警言論,講到 ...

但係佢哋一個二個淨係識講: 人一藍,腦便殘……
一陣搞到老公份工保唔住就pk

子爵府

Onlok 發表於 19-10-18 19:13
仲有?

停咗一排,尋晚突然有個傻婆喺度嗌囉

首頁

尾頁

跳至