論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

馬騮山寨主 發表於 19-10-24 19:44
今日又有新招,七點煮飯先問我煮乜,我放工返來咁耐,無出聲話今日未買餸,到叫佢煮飯先問煮乜。我真係返工 ...

平時係工人買餸,抑或係你買俾佢煮

成日流流長,明知冇餸,都唔買! 擺明玩嘢

你做得啱,叫返佢去買,搞夜d

佢可能以為冇餸煮,你會帶埋佢出街食!

洋房

回覆樓主:

仲要佢湊B,唔好呱!

大宅

細姐姐 發表於 19-10-24 21:00
平時係工人買餸,抑或係你買俾佢煮

成日流流長,明知冇餸,都唔買! 擺明玩嘢

不嬲都係佢買!佢諗住無餸住,我會叫外賣。咁啱老公同仔夜返,有佢慢慢買,慢慢煮

大宅

ashleyheart 發表於 19-10-24 22:30
仲要佢湊B,唔好呱!

唔係要人睇住bb,炒左佢好耐

洋房

回覆樓主:

唔好俾佢湊B

大宅

stephanie666 發表於 19-10-25 09:08
唔好俾佢湊B

有頭髮邊個想做「辣喱」

大宅

回覆 馬騮山寨主 的帖子

感同身受, 我個印重要係英文, 廣東話印, 精甩尾, 請返黎湊New Born, 第一次請工人, 以為對佢好好似朋友咁大家易相處, 半年後開始現形, 借財仔, 串駁嘴, 做野有自己一套, 唔聽你講, 語氣似佢係我老細, 又係破壞王一名. 尋晚先同老婆為左佢嘈完. 如果唔係依賴佢湊b, 真係即時想炒9左佢

別墅

應該盡快揾工人啦.... 呢D姐姐留多一日, BB 危險多一日

大宅

jiffjiff 發表於 19-10-30 10:42

感同身受, 我個印重要係英文, 廣東話印, 精甩尾, 請返黎湊New Born, 第一次請工人 ...

睇來你都係苦主,千祈唔好以為印純品聽話,橫掂都係咁寸,我寧願請菲,起碼衛生意識好啲,能力強啲。我呢個除左講得兩句英文,普遍能力都唔及菲,但比菲仲要寸!

大宅

回覆樓主:

今日又有新招,我已經唔敢比個B 佢單獨湊,只係今朝要食早餐,叫佢睇住先,我同佢都喺飯廳,食左唔夠十分鐘,一望個B,嚇到我即刻放低飯碗仆埋個B度,我個B 拎個有長縄嘅斜揹袋,比條長縄纏住條頸幾個圈,我嚇到手都震埋,條工主仲完全無反應,覺得無問題!!!我話咁會勒死佢,呢個根本唔係玩具,唔可以比佢玩,佢仲覺得我大驚小怪,仲話自己喺新加坡湊過B!!!!!!

大宅

今日已炒,一聽到炒佢,即刻勁爽快!雖然要比多一舊錢佢。但老公講得啱,花幾千蚊可以換來唔駛對住一個超難頂嘅工主,呢啲錢駛得暢快!最重要係唔駛再出糧比一個根本幫唔到手、仲製造麻煩嘅工主!

大宅

馬騮山寨主 發表於 19-10-19 08:40
#今日已炒,考慮請斷約者小心睇路!!!
來左五個月,今個月還哂Agent 錢就積極搏炒,來之前,我同agent 同 ...

bb跌到咁大件事,報警啦!話佢疏忽照顧兒童!一個月都唔洗陪即炒

大宅

積極搵下任水魚,大家幾急都要睇路

別墅

恭喜脫離公主,無左公主,人都開心好多,我完全明白!

為bb積福,有無入埋投訴信加證據(特別係照顧bb差劣的行為,附cap圖/warning letter)去投訴公主?
我都試過身受其害,佢走完再入埋封投訴信,簡直係解脫!
投訴信 fax + original 寄掛號, 入境處一定收到!

大宅

elleccy 發表於 19-12-16 08:50
恭喜脫離公主,無左公主,人都開心好多,我完全明白!

為bb積福,有無入埋投訴信加證據(特別係照顧bb差劣的 ...

已Fax

複式洋房

BK Milk勳章

馬騮山寨主 發表於 19-11-27 18:19
今日又有新招,我已經唔敢比個B 佢單獨湊,只係今朝要食早餐,叫佢睇住先,我同佢都喺飯廳,食左唔夠十分鐘 ...

甘恐怖(emoji)

複式洋房

BK Milk勳章

馬騮山寨主 發表於 19-10-19 08:48
5. 講明放星期六,星期六朝見佢如常做嘢,同佢講你今日放假喎,佢話佢聽日先放,語氣係佢決定左,你無得Say ...

我個件都係,同佢講放週六,佢答我,週六無朋友唔想放(emoji)真係覺得自己先係主一樣!

大宅

Luisbaby 發表於 19-12-16 16:06
我個件都係,同佢講放週六,佢答我,週六無朋友唔想放(emoji)真係覺得自己先係主一樣!
...

你問佢來香港係為左識朋友?定為左錢?我呢個工主咪就係為左要放星期日見朋友,無得放,態度惡劣,而搞到自己份工都冇埋!

複式洋房

BK Milk勳章

馬騮山寨主 發表於 19-12-17 09:46
你問佢來香港係為左識朋友?定為左錢?我呢個工主咪就係為左要放星期日見朋友,無得放,態度惡劣,而搞到 ...

尋日仲搞笑,同我講25號要放假,我話本來係假期你可以放假,仲想26號都放,我同佢講26號唔係勞工假期,仲眼濕濕覺得好委屈甘。我心想,你之前係香港做左甘耐,無理由唔知26號唔係你假期!成日話前僱主約佢吃飯乜乜,甘仲意米辭職走返去咯,如果唔係阿B無人湊,我真係唔想擺個外人係屋企。反正一肚(emoji)。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Luisbaby 發表於 19-12-17 10:27
尋日仲搞笑,同我講25號要放假,我話本來係假期你可以放假,仲想26號都放,我同佢講26號唔係勞工假期,仲 ...
你工人有心博懵架, 未到香港, 已經知佢地有乜假期。 明知 26號, 佛誕, 復活節唔係佢地假期, 博你唔知, 側側膊。

我以前大食bun vicky, 已在香港多年, 假期佢熟過我, 但我佛誕, 26號, easter, 前幾日一定耍同佢講明 Dec 26 not your holiday. 佢一定答我 I think all red date is my holiday. 我話 no, 26 not your holiday. 做咗4年, 次次錄音咁。 跟住黑面。

首頁

尾頁

跳至