時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

響應號召到尖沙嘴參加反《禁蒙面法》遊行的示威者,沿途堵路及破壞交通燈。一批蒙面示威者行至佐敦時,以噴漆在零食店優品360一間分店門外塗鴉,噴上抗議字句。示威者及後合力拉開鐵閘入內破壞,推倒店內的貨架,貨物散落一地。

子爵府

賤畜快D去死

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

大宅

回覆樓主:

警察喺邊度???
我都知暴徒100%會搞呢啲中銀,吉野家,地鐵站,優品360,警察會唔知?點解唔喺附近介備?驚咗暴徒?
要等佢哋破壞完,走晒啦,今晚至出動?
如果警察都驚咁香港市民重可以靠邊個?

別墅

greenlover 發表於 19-10-20 15:26
警察喺邊度???
我都知暴徒100%會搞呢啲中銀,吉野家,地鐵站,優品360,警察會唔知?點解唔喺附近介備? ...

介備 你講得會唔會太容易? 明知 大家都明知今日唔會和平架啦 如果警察有得㨂 就唔會搞左幾個月啦 咪講到咁易 咪講到警察無做野咁 佢地都好辛苦

別墅

KK20010609 發表於 19-10-20 15:15
黑衣, 畜牲,曱甴, 破壞香港。

次次都係咁,喺度搞破壞。
打正旗號話光復香港,光佢個死人頭呀!

大宅

Tigerfufu 發表於 19-10-20 15:51
介備 你講得會唔會太容易? 明知 大家都明知今日唔會和平架啦 如果警察有得㨂 就唔會搞左幾個月啦 咪講到 ...

就係明知今日實唔會和平,人地已經講明地區喺油尖旺,我係普通市民都知實會四出破壞,咁警察應該做乜?
唔係話講得易唔易問題。
我都撐警,我都憎暴徒。我都知警察呢幾個月辛苦,身理心理都受壓。
如果戒備都話講得太易,咁即係可以做乜嘢。等班暴徒破壞完,散晒band 至出就最好。反正而家都已經係咁。
你要記住佢哋係受過訓練,有武器同槍械,市民真係只可靠佢哋維持生命財產。
我都知警察都係人,打份工啫,都有屋企人,有仔女,有阿爸阿媽,佢哋嘅自身安全都好重要,呢啲我明,所以警察應該喺適當情況下使用武力,而家唔係再係克制嘅時候。香港已經沉淪啦。

大宅

greenlover 發表於 19-10-20 16:07
就係明知今日實唔會和平,人地已經講明地區喺油尖旺,我係普通市民都知實會四出破壞,咁警察應該做乜?
唔 ...

我認同你講嘅。唔明警察點解唔強硬啲,個個星期都咁玩法,唔知要玩到幾時先會結束?煩死人了

水晶宮

可能警察都無能為力了。

大宅

因為打油激,多地方都有黑衣人, 我剛由深水埗搭地跌,有多黑衣人,無警察,太多地方有事,做唔到。

水晶宮

遲啲可能上門,爆竊姦淫擄掠。林仍說。還未到控制不當的時候。

侯爵府

回覆 greenlover 的帖子

最好即刻開槍唯有開槍班人渣先會驚

子爵府

好媽媽勳章

我商場間360,平日門口放幾多貨,今早見佢係咁依放少少,好似就算黑衣堵亂都損失少,因為已被破壞了2次,玻璃都未整

首頁

尾頁

跳至