自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

happyslo 發表於 19-11-24 23:04
我地4個全部8月25寄出,全部遺失舊護照已報失。其中2個10月尾批同收新護照。

另外一個上星期中批,星期六 ...

原來唔見舊bno要等咁耐,我一早收回supporting document, 但仲要等c6的bno批左先肯寄比我

你地仲有1個等批,咁咪已過90日? 整個申請時間唔係90日內要完成?

男爵府

Lqueenie 發表於 19-11-20 21:11
請問你由寄出到收到新bno用左幾耐?

英國24/10已經話收到我文件,因為c6唔見左舊証,亦已報失,但到今日 ...

我都係揾吾到舊bno, 可以点報失?-

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

emoh 發表於 19-12-3 14:03
我都係揾吾到舊bno, 可以点報失?-

網上報失,然後英國嗰邊會打電話黎confirm

大宅

happyslo 發表於 19-10-21 10:14
有無JM同我一樣,以前BNo已遺失,申請補領,齊文件包括副簽,9月3日收文件,今日仲係being processed。

想 ...

原來你都係,我都係9月16日收到BEING PROCESSED 之後到今日都無再郁過個STATUS

男爵府

Lqueenie 發表於 19-12-3 14:10
網上報失,然後英國嗰邊會打電話黎confirm

吾該晒,即係係申請續bno 果網頁做埋報失?

珍珠宮

kklyly 發表於 19-12-3 14:12
原來你都係,我都係9月16日收到BEING PROCESSED 之後到今日都無再郁過個STATUS
...

c6報失左,英國10月24日收到,11月28日approved, 昨日到手了

珍珠宮

emoh 發表於 19-12-3 14:13
吾該晒,即係係申請續bno 果網頁做埋報失?

我唔肯定,因為c6自己報失的

珍珠宮

kklyly 發表於 19-12-3 14:12
...

你去online chat問下

我冇唔見,一個月前收到supporting document, 但網頁顯示仍然未approved, 所以在online chat問左亦解決左

大宅

Lqueenie 發表於 19-12-3 14:25

我冇唔見,一個月前收到supporting document, 但網頁顯示仍然未approved, 所以在onl ...
請問邊到可以ONLINE CHAT呀,我搵唔到個位,我有打過去問兩次,10月22日同11月22日打去,佢都係答我仲Check緊,唔知幾時有.........唉

男爵府

我個仔舊嗰本bno剪左一個角 係咪照返續證就可以?

珍珠宮

kklyly 發表於 19-12-3 14:36
請問邊到可以ONLINE CHAT呀,我搵唔到個位,我有打過去問兩次,10月22日同11月22日打去,佢都係答我仲Check ...

pm你

男爵府

happyslo 發表於 19-11-4 10:51
收到了

想問舊証有寄回給你嗎?

大宅

秋思 發表於 19-12-3 14:51
想問舊証有寄回給你嗎?

我報失左,無舊證呀。

大宅

Lqueenie 發表於 19-11-24 23:24
原來唔見舊bno要等咁耐,我一早收回supporting document, 但仲要等c6的bno批左先肯寄比我

你地仲有1個等 ...

最後一個岩岩批,9月3日收文件,12月4日批

珍珠宮

happyslo 發表於 19-12-5 14:33
最後一個岩岩批,9月3日收文件,12月4日批

嘩,用左3個月咁耐,c6好彩只等左一個月零4日

子爵府

happyslo 發表於 19-10-21 10:14
有無JM同我一樣,以前BNo已遺失,申請補領,齊文件包括副簽,9月3日收文件,今日仲係being processed。

想 ...
我都遺失bno,請問你怎樣申請補領?可否窗教教,thanks!

大宅

hashtag旅遊勳章

濼濼媽 發表於 19-12-5 16:46
我都遺失bno,請問你怎樣申請補領?可否窗教教,thanks!

其實上番續領BNO 官網,佢會問d問題問你,其中有條係問需唔需要報失舊BNO,答 Yes 就會轉介你去報失頁面

子爵府

arkarman 發表於 19-12-5 18:50
其實上番續領BNO 官網,佢會問d問題問你,其中有條係問需唔需要報失舊BNO,答 Yes 就會轉介你去報失頁面
...
thanks!

公爵府

牛年勳章

齊野 第3日寄到UK office confirm收到 第7日批
第10日已收到新個本 第12日收番舊文件

男爵府

Lqueenie 發表於 19-12-3 14:25

我冇唔見,一個月前收到supporting document, 但網頁顯示仍然未approved, 所以在onl ...

請問那裏有online chat?
找不到,謝謝回覆!

首頁

尾頁

跳至