自由講場

跳至

首頁
34567...17

尾頁

大宅

kennis_627 發表於 19-11-4 09:34
我唔係好明(唔知係咪好事水)咩意思呀?

停左消炎水就冇紅冇痕

別墅

櫻花公主 發表於 19-11-4 10:04
Sorry sorry,冇睇清楚就發出。我意思係唔知係咪好乾,已停了用消炎水,但今朝好似甩皮咁,好乾。唔該你
...

但有冇敏感發炎既情況出現?同埋仲用緊穿耳對耳環定已經換左?

大宅

kennis_627 發表於 19-11-4 13:00
但有冇敏感發炎既情況出現?同埋仲用緊穿耳對耳環定已經換左?

未換,要夠三個月才去換。佢又冇痛,係起初有痕,停用消炎水就冇喇

別墅

天天好心情 發表於 19-11-4 06:59
想問下,我女去Mabelle 穿過2次耳珠,已經用醫學用鈦金屬耳環,但2次都發炎,而家已經埋咗口,佢想再穿過, ...

我只可以話,我有好多客人係你所講既鋪頭穿耳後都會有出現你所講既情況敏感同穿耳位置有問題啦,所以如果你下次再穿的話,或可以考慮其他地方穿啦。希望幫到你啦

別墅

小紅梅 發表於 19-11-4 08:18
冇戴10年耳環,係咪一定已埋口?

咁好視乎個人架喎,又未必會埋口,但咁耐冇帶,可能耳窿會收細左,比較難帶,你可以試搽一下凡士林再帶,睇下穿唔穿得過啦。

別墅

kennis_627 發表於 19-10-22 14:54
超過十年穿耳經驗,你問我答2.0
好多朋友仔穿完耳後唔太會處理,令耳仔有發炎/過敏既情況出現。如果大家都 ...

侯爵府

2021勳章

女仔八,九歲好想穿又怕痛

別墅

mmpo 發表於 19-11-6 23:25
女仔八,九歲好想穿又怕痛

有好多細個佢嘅妹妹都有穿。其實完全唔痛就無可能,呃人咩。但係又唔係真係咁痛,同埋都好睇師傅手勢架,穿得好既靚一世喎。

複式洋房

回覆 kennis_627 的帖子

咁應該3個月後試下戴K金同純銀先???

大宅

回覆樓主:

我見外國穿耳啊係用香港隻槍,係用個類似長柄夾既野。但又見效果好好,厚耳珠都穿到。

禁止訪問

別墅

ayakobb 發表於 19-11-8 17:31
回覆 kennis_627 的帖子

咁應該3個月後試下戴K金同純銀先???

都可以試下,唔試又唔知道自己對咩物料會過敏,但如果有出現過敏就要揀返醫療鋼耳環帶啦

別墅

kennis_627 發表於 19-10-22 14:54
超過十年穿耳經驗,你問我答2.0
好多朋友仔穿完耳後唔太會處理,令耳仔有發炎/過敏既情況出現。如果大家都 ...

伯爵府

2021勳章 BK Milk勳章

天天好心情 發表於 19-11-4 06:59
想問下,我女去Mabelle 穿過2次耳珠,已經用醫學用鈦金屬耳環,但2次都發炎,而家已經埋咗口,佢想再穿過, ...
我大約11歲穿耳,用低敏鋼同銀都唔得,之後趁未埋口,換左對9999金耳環就ok。

大宅

2021勳章

回覆樓主:

請問我本身已有耳洞在耳珠中央,但耳耳珠本身較大,我想再打一隻係耳珠下點位置,可行嗎?

別墅

dreamx2 發表於 19-12-5 22:33
請問我本身已有耳洞在耳珠中央,但耳耳珠本身較大,我想再打一隻係耳珠下點位置,可行嗎?
...

咁要睇下你本身耳窿位置穿成點?如果你本身耳窿打得係偏上的話,係下點穿多一個都冇問題的

男爵府

我帶一陣耳環就發炎, 就算純銀也一樣, 所以想問消炎水可那裡買到? 我問過Mabelle都沒有

大宅

2021勳章

你好呀, 我細個4歲時用人手穿過, 早幾年猜親都會流血, 之後無耐有一隻就埋左,
如果再釘番同一個位會唔會好痛
定可以釘另一個
咁如果釘一個新既會唔會唔BALANCE?

別墅

happynew 發表於 19-12-7 11:54
我帶一陣耳環就發炎, 就算純銀也一樣, 所以想問消炎水可那裡買到? 我問過Mabelle都沒有 ...

咁你可能要換下帶醫療鋼既耳環啦,精鋼係醫療鋼,經過好多醫學測試係絕少人會敏感(做手術用既刀、放係身體既螺絲都係醫療鋼)
所以我比較建議用醫療鋼。

別墅

szeszephoebe 發表於 19-12-7 12:15
你好呀, 我細個4歲時用人手穿過, 早幾年猜親都會流血, 之後無耐有一隻就埋左,
如果再釘番同一個位會唔會好 ...

穿返同一個位置唔會好痛呀,首先本身你對以前個耳窿位置係咪滿意,如果係既,穿返同一個位置絕對冇問題,亦唔會出現同另一邊唔平衡既問題。
希望幫到你啦

首頁
34567...17

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊