時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

d學校要好好搞清楚,最好立埋規矩,即有條例,規定,唔可以隨便出學校個名,,,
無謂隨隨便便比人拿學校名義,都唔知幾多個學生,分分鐘全校得1個半個,咁就拿學校個名大大聲,家長外人點知,望落去以為全校,其實好唔公道,,,
好似之前培道咁,個女仔搞埋校徽,,學校都沒佢符,咁樣好大問題

侯爵府

littlesister 發表於 19-11-2 17:18
同學校理念不同就轉校啦,唔好勉強
家陣d人好cheap,大人好似d公務員,包括紀律部隊,食阿公反阿公,大公司大集團好似國泰港鐵d員工又係反自己公司,又要拿著數又要反骨,
d細路咪學囉,拿住個學校名,名校名好威威又要狂數學校,唔分場合,沒教養沒尊重,樣樣嘢淨自己最大,沒d感恩,,,
香港人一直比很多人讚有「專業操守」即打工為自己公司唔會淨得份人工,有情有義,而家,,咁反骨你叫d大公司點敢請啊,d細路年紀細咁樣仲自己大條道理,,香港真係沒運行

2naughtyboysma    發表於 19-11-2 21:25

侯爵府

唉瘋 發表於 19-11-2 19:59
果啲咁嘅XX學校反修例關注組,本身係一班自稱校友教唆學生搞事,背後根本有大台、有組織,真正搞事嘅學生其 ...

真係好多人都以為全校係啊,,,咁出咁大個校名,好容易以為係學校,
[size=1.25em]

[size=1.25em]

侯爵府

Acaciacacia 發表於 19-11-2 17:22
培道校徽單嘢學校唔係話如果女學生繼續攪事,就會告個學生侵權,不過最後唔知點呢?
...
校徽校名都係全校上上下下共同擁有,仲有辦學團體份,沒理由個別人想點就點,家陣d人就係聲大夠惡夠橫蠻就得,學校真係要教,,,今時今日成個社會咁我真係覺得教育出問題,依家燒到學校,學校真係要正視

首頁

尾頁

跳至