時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

近呢兩星期我先開始睇東方直播(之前睇TVB) 先發現好多記者響直播時 對警察辱罵 取笑 阻礙 影大頭 裝備等行為
https://www.facebook.com/onccnews/videos/688979164929034/
30/10屯門
其中一段支持警察人士叫口號時 成班記者衝到不足2尺距離對住面影 但幾個月嚟冇見過同樣情況影示威者

https://www.facebook.com/onccnews/videos/2194032790702205/
28/10屯門
基地前記者區聽日東記身邊有一男(聲沙口齒唔清男子) 叫警察多謝佢地定示威者 因為警察又賺ot 而在此之前同個唔係純正廣東話嘅人都取笑警察 一次係話警察口罩成條t back咁 好肉酸 網友響留言答佢:咪因為你地成日影警察大頭囉 唔係駛乜上咁辛苦嘅裝備 超唔專業嘅記者

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

仲有一個係萬聖節當晚 由太子靈堂開始 女記者報導嘅語氣開始 到晚上超過2/3時間係影警察 換裝備上裝備 拎住d乜 都zoom到貼 而示威者只係輕輕掃過 當然大頭欠奉啦 成日企響警察同示威者中間 (唔係旁邊)被請企返上行人路又同警察爭吵 有跟示威者叫口號
真正留安全地方嘅市民 懇請謝SIR 出記招時 幫市民通知呢班唔專業嘅記者 請用專業 中立角度去採訪 並請記協公平處理 勿有恃無恐咁加入個人觀點

大宅

回覆 小荻媽咪 的帖子

口音5純正果個係記者?

公爵府

Cmeneko1201 發表於 19-11-2 16:43
回覆 小荻媽咪 的帖子

口音5純正果個係記者?

佢響記者區域 應該係 相信其他記者有相機影到呢班記者位置

大宅

小荻媽咪 發表於 19-11-2 17:47
佢響記者區域 應該係 相信其他記者有相機影到呢班記者位置

係咪hk01果個呀?之前4點記者會聽過佢發問

公爵府

Cmeneko1201 發表於 19-11-2 18:04
係咪hk01果個呀?之前4點記者會聽過佢發問

咁真係唔知 因為都係呢排先開始開喇叭聽 所以都分唔到邊間

大宅

小荻媽咪 發表於 19-11-2 18:30
咁真係唔知 因為都係呢排先開始開喇叭聽 所以都分唔到邊間

你得閒留意吓,我記得好似上個星期01個記者問問題時都有口音

子爵府

希望晚間新聞報道後重播記者會

子爵府

小荻媽咪 發表於 19-11-2 16:21
近呢兩星期我先開始睇東方直播(之前睇TVB) 先發現好多記者響直播時 對警察辱罵 取笑 阻礙 影大頭 裝備等 ...

唔明你個標題同內文有咩關係

公爵府

Cmeneko1201 發表於 19-11-2 18:31
你得閒留意吓,我記得好似上個星期01個記者問問題時都有口音

知道

首頁

尾頁

跳至