網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

如題, 红包會自動扣嗎?

红包有限買幾多錢先用得?
click 去邊度check 詳情?

謝謝!

珍珠宮

我的淘寶-右上角紅包卡券
點進去可以看紅包使用詳情

印象中記得去年好像一到半夜開始付款,使用紅包時總是說系統繁忙,所以秒殺趕時間那些訂單我先不用紅包。不趕時間的訂單才慢慢䟙、用紅包。

大宅

淘寶的購物券/紅包好亂, 條款張張不同.

當你以為拿到好券時, 原來係限制某些商品的, 得物無所用.

券面又唔寫清楚, 撳入去先知唔係全品券...... .

珍珠宮

imkc1127 發表於 19-11-10 16:05
淘寶的購物券/紅包好亂, 條款張張不同.

當你以為拿到好券時, 原來係限制某些商品的, 得物無所用. :heheh ...

還沒有仔細看,寫著無門檻,還以為天貓紅包就是所有天貓店舖通用的呢。

男爵府

其實紅包同津貼係有指定物品先用得。我上年攞左幾百元津貼都用唔晒。
你不能讓所有人滿意,因為不是所有的人都是人。

象牙宮

Jasmine-4711 發表於 19-11-10 13:51

11.11 才能用。

店铺红包 满5.01使用

2019.11.11-2019.11.11

有的紅包有條件。 滿多少才有5元。 滿199 扣15元。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

琥珀宮

Jasmine-4711 發表於 19-11-10 13:51

會自動扣

大宅

回覆樓主:

想問,點解滿了200元都減唔到20元?已經分開淘寶及天貓貨品

子爵府

用左店舖紅包就用唔到 -11.11
唔洗用.... sigh air

大宅

ikab 發表於 19-11-11 01:18
用左店舖紅包就用唔到 -11.11
唔洗用.... sigh air

原來如此。比錢前只係減了¥7.xx,都唔知點計。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

會,但一次最多扣十個,如果你好多個最好分開落單

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

竇漪房 發表於 19-11-11 03:05

到而家都未比到錢,請問係咪我選錯乜呢?

日本の平安を祈ります

子爵府

虎到金來勳章

kk80400 發表於 19-11-11 03:12

無貨?

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

princessgw 發表於 19-11-11 03:16
無貨?

平時冇貨唔係會有不同顏色嗎?
日本の平安を祈ります

珍珠宮

無貨?

請問一下 即係你係咪都比到錢呀?我按咗好耐由12點禁到而家都比唔到錢,甘如果你都比到錢的話,可能真係冇貨啦 謝謝回覆
日本の平安を祈ります

男爵府

kk80400 發表於 19-11-11 03:12

有冇買禁運物品?我淘左運動Tee 因為字眼上Tee係唔比落香港所以唔會比到錢 我delete左幾件tee就比到錢

珍珠宮

無貨?

多謝哂你回覆,我終於知道有件貨係冇哂貨所以比唔到錢,佢真係麻煩又要湊夠400先減,所以咪要同一時間比幾張單錢,但又唔知邊件貨冇哂,謝謝你
日本の平安を祈ります

珍珠宮

phoenixho 發表於 19-11-11 03:24
有冇買禁運物品?我淘左運動Tee 因為字眼上Tee係唔比落香港所以唔會比到錢 我delete左幾件tee就比到錢
...

我係有d件冇哂,所以比唔到錢,自己仲on居居係甘禁,以為支付寶忙比唔到錢,好彩上黎問問,多謝各位回覆,終於可以去瞓啦 謝謝
日本の平安を祈ります

珍珠宮

思思 發表於 19-11-11 01:20
原來如此。比錢前只係減了¥7.xx,都唔知點計。

可能是店舖優惠紅包後,總金額不足滿減條件。

淘寶 app購物車選擇不同店舖訂單的時候,最底部有說明還差多少可以用200-20優惠,右下角有一個優惠明細可以看詳情。

珍珠宮

竇漪房 發表於 19-11-11 03:05

對,如果紅包數目多就無法一個訂單用曬D紅包。好像是系統自動先用掉金額大的紅包。

首頁

尾頁

跳至