家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問依款插頭安全嗎? 塵蟎機用
插頭寫10A fuse, 230V

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢個轉插應用3A fuse, 上面亦有寫明, 即電器唔好大過600W. 樓主部塵蟎機用幾大電量? 如果長期用不如直接換左個插頭, 唔好用轉插.

大宅

clpapa 發表於 19-11-15 16:29
呢個轉插應用3A fuse, 上面亦有寫明, 即電器唔好大過600W. 樓主部塵蟎機用幾大電量? 如果長期用不如直接換 ...

部塵蟎機寫300W, 請問換插頭大約幾錢?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

換插蘇我會DIY, 如果係攞去賣電線舖買個插蘇叫佢幫你換佢又得閒可能唔使錢或者收幾十蚊(最好問左先).

要DIY 可以參考下面段片, (如果冇線針就唔使用)

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我有依個插用係廁所,水牙線用,少電用量

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

白線係圓兩腳插,你果部係水貨?

首頁

尾頁

跳至