想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我上星期四到了台灣聯合驗血,報告出了,有幾個紅字

我應該send report 俾愛群嗎,還是怎樣做?
好擔心,其實上星期五剛植入,驚會浪費了

大宅

Sara0900 發表於 19-12-3 20:35
我上星期四到了台灣聯合驗血,報告出了,有幾個紅字

你在哪裡做ivf?
ana 無乜問題

別墅

yhyeung 發表於 19-12-3 21:39
你在哪裡做ivf?
ana 無乜問題

但有幾個紅字,係咪代表我免疫有問題呢?

我在愛群睇翁醫師

大宅

Sara0900 發表於 19-12-3 22:00
但有幾個紅字,係咪代表我免疫有問題呢?

我在愛群睇翁醫師

你ana 無乜問題
另外兩項應該無大影響
但我覺得你可以send email 比愛群叫醫師看看

別墅

我係送子鳥做緊,第二次胎唔長,依家要準備流。醫生想搵原因叫我做免疫檢查。以我情況,請問免疫檢查係流前做,小月後做,定下次係送植入後去愛群做?

祝樓主好孕!

大宅

Wansasa 發表於 19-12-6 10:46
我係送子鳥做緊,第二次胎唔長,依家要準備流。醫生想搵原因叫我做免疫檢查。以我情況,請問免疫檢查係流前 ...

殖入後做無意思

免疫問題如果會影響是胚胎著床

如要做,應該是你身體休息完等藥效散去盡快做
而且你不是在愛群ivf 你去愛群也沒意思,因為愛群是一所ivf 診所。樓主本身在愛群做ivf。

聽你講其實你胚胎在送,你應該去聯合驗完免役如果有發現再找一個免疫醫師跟進。

別墅

yhyeung 發表於 19-12-6 11:34
殖入後做無意思

免疫問題如果會影響是胚胎著床

愛群有無得只係睇免疫,唔做ivf架? 因為見有jm講愛群有免疫科醫生,唔知可唔可以好似睇病咁睇。我同時都問下送有咩檢免疫同跟進嘅診所。

大宅

Wansasa 發表於 19-12-6 12:07
愛群有無得只係睇免疫,唔做ivf架? 因為見有jm講愛群有免疫科醫生,唔知可唔可以好似睇病咁睇。我同時都 ...

愛群並不是一個免疫科診所。愛群只得一個免疫科醫師叫陳曼君。主要是為在愛群做療程的客人提供意見

其實我是愛群客人,但我自己到外面看免疫醫師,原因是,ivf 醫師他們不是免疫專科。他們只是能配合療程使用免疫針藥。但因我自己比較過,免疫醫生的意見及用藥其實是更加準確。

除了陳曼君,其他愛群醫師只是ivf 醫師,嚴格來說是會使用免疫藥的ivf 醫師,和真正的免疫科醫師不是同一件事。如果我是你,如果真要看免疫科,就會正式找個專業的。

如果你想知道台灣有甚麼免疫醫師,你可pm 我。或你自己網上找其實很容易找到他們的名字。

複式洋房

Wansasa 發表於 19-12-6 12:07
愛群有無得只係睇免疫,唔做ivf架? 因為見有jm講愛群有免疫科醫生,唔知可唔可以好似睇病咁睇。我同時都 ...

有 陳曼君 只能email約的

首頁

尾頁

跳至