自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前透過Skyscanner係Gogogo網站買左機票.
好不幸我果班機比航空公司取消咗,換左兩班好差時間既航班比我地..因為時間唔岩,無奈要取消張ticket再搵過其他airline,因為係航空公司嘅問題,佢本身係唔會收任何費用..但係呢間Gogogo堅持如果要取消,就要收取每人$450 手續費,依家機票被取消, 仲要白白冇左$900
問題係唔係我想取消,而係航班被取我先要放棄張機票
打上去CS態度勁差.話我地貪平買得佢就預咗要有風險! 其間仲不斷冷笑,完全唔想幫我地,覺得d客底死咁
大家如果為咗慳幾百蚊 ,強烈建議唔好喺佢度買,費事第日得不償失

後黎上網睇,先知道原來好多人已經懶過野,經過呢件事,以後都會係airline買,有返個保障

珍珠宮

回覆樓主:

咁衰 我買機票每次都係永安或者trip. com買, 唔會出事

複式洋房

creambb 發表於 19-12-7 23:42
咁衰 我買機票每次都係永安或者trip. com買, 唔會出事

經過今次我都唔會再幫呢啲細公司買
冇事就好地地,一有事就懶野
依家機票又冇,仲要賠$900(emoji)(emoji)

公爵府

東張西望 投訴

jennyccc    發表於 19-12-10 17:36

男爵府

author1120 發表於 19-12-7 23:10
好不幸我果班機比航空公司取消咗,換左兩班好差時間既航班比我地. ...

其實好多時係呢d網站買機票都係危危地,無事就好,有事就煩。

wcpcelia    發表於 19-12-13 12:05
jennyccc    發表於 19-12-10 17:36

琥珀宮

creambb 發表於 19-12-7 23:42

若取消機票,相信永安或者trip. com都會收手續費

男爵府

減齡達人勳章

永安同trip.com都出名易賴野,你好好彩

複式洋房

sheetajeff 發表於 19-12-8 16:08

懶野係指咩? 我以為呢d大公司應該都會好少少

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

木土土 發表於 19-12-8 16:05
若取消機票,相信永安或者trip. com都會收手續費

永安refund policy 寫清楚。
宜家係航空公司cancel 班機喎!

琥珀宮

evip 發表於 19-12-8 19:02
永安refund policy 寫清楚。
宜家係航空公司cancel 班機喎!

因為係航空公司cancel 班機,所以航空公司不收手續費接受客人取消退款,但agent 一樣會跟refund policy收取手續費

航空公司及agent ,一向都係分開收手續費,各有各收

男爵府

好不幸我果班機比航空公司取消咗,換左兩班好差時間既航班比我地. ...
咁佢講又不無道理,佢都做左佢要做的野,咁creditcard都要收surcharge.
你又唔係熟客咁唔free都正常,
我通常直接係airline買,永安都試過,起碼人地會seevice好d

大宅

我之前都同佢地買過幾次,都冇野,之後又係瀨過野,black list ,最緊要係airline 不用罰款,佢要,連永安,trip.com 訂,也免,最終我發現原來佢係同西敏攞飛,真係艇中艇

複式洋房

回覆樓主:

我都試過,日本地震航班取消,被迫退機票照收1人450蚊,書面話半年退錢,過左7個月都無消息,要打電話追好多次先退到機票錢

wcpcelia    發表於 19-12-13 12:06

複式洋房

ccgirlcc 發表於 19-12-8 21:37
咁佢講又不無道理,佢都做左佢要做的野,咁creditcard都要收surcharge.
你又唔係熟客咁唔free都正常,
我 ...

我唔係話要一蚊手續費都唔俾佢
但係要收人$900真係唔合理囉,因為呢個取消唔係由我提出,只係因為航班取消先要被迫放棄
如果好地地班機冇取消,我根本唔會取消啦

複式洋房

chankki127 發表於 19-12-8 21:40
我之前都同佢地買過幾次,都冇野,之後又係瀨過野,black list ,最緊要係airline 不用罰款,佢要,連永安 ...

其實航班取消,大家都唔想。
如果佢話收返$3,400手續費,其實我都唔會咁嬲。
但係無啦啦咁樣要比$900佢真係好唔合理

複式洋房

puipuipuipui123 發表於 19-12-8 22:59
我都試過,日本地震航班取消,被迫退機票照收1人450蚊,書面話半年退錢,過左7個月都無消息,要打電話追好 ...

佢又係答我要四至六個月先退到呀
其實我都唔明點解要咁長, 但係佢話要等航空公司退返錢比佢剩剩

大宅

咁我算好彩,上次長榮罷工要退票,bees travel無收任何費用,6個月後成功退全數。
~~

複式洋房

halui 發表於 19-12-9 09:12
咁我算好彩,上次長榮罷工要退票,bees travel無收任何費用,6個月後成功退全數。
...

都係skyscanner?
唔通係得呢間gogogo先咁差?
好後悔係佢到買左

複式洋房

author1120 發表於 19-12-8 23:53
佢又係答我要四至六個月先退到呀
其實我都唔明點解要咁長, 但係佢話要等航空公司退返錢比佢剩剩
...

記得要夠時候就打電話去追,一陣又側側膊吾退錢

珍珠宮

sheetajeff 發表於 19-12-8 16:08

我以為大公司會安全d,請問有冇咩要留意

首頁

尾頁

跳至