時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

bbbox 發表於 19-12-11 22:20
我當然記得,我唔會好似藍絲淨係睇藍媒,起人底當然唔啱,黃絲犯法可以用正常方法拉佢,被鎖上手拷或冇反 ...

警察做得唔啱,受害人可以去投訴,跟手你又話唔信警方仲去投訴?咁你唔去投訴就唔好喺度單方面指控濫暴,好似中大女,喊曬口話在新屋嶺被強姦,原來係幻想出來,佢從未去過新屋嶺,真係十個趣。
投票單野仲搞笑,6比4民意,黃人選啲從未有公職嘅出來,放長雙眼睇。
大多數人做錯決定,唔代表個決定會變啱。

複式洋房

回覆樓主:

睇完你地啲理論真係得啖笑,無端將殺人放火強姦罪名拉埋示威者度。又問示威者同警察做嘅野邊個過份啲,如果你地睇完網上啲資料片都覺得示威者過份啲咁不如大家一齊post 啲link 出黎比較下。

反蒙面法已經被裁違憲,但警察冇委任証又點樥投訴佢?你地一定話可以照投訴,呢個又係好笑,外國專家已經話左監警會唔夠權力做調查,如果政府覺得警方冇問題點解唔敢成立獨立調查委員會?

你地來來去去都係話示威者破壞香港,其實香港早幾年已變成外表繁華內裡腐爛嘅城市。

子爵府

bbbox 發表於 19-12-12 09:34
睇完你地啲理論真係得啖笑,無端將殺人放火強姦罪名拉埋示威者度。又問示威者同警察做嘅野邊個過份啲,如果 ...

就是香港司法系統有問題先搞成咁。地方司法有咩權判一條法律違憲?

大宅

睇完你地啲理論真係得啖笑,無端將殺人放火強姦罪名拉埋示威者度。又問示威者同警察做嘅野邊個過份啲,如果 ...

香港外表繁華,內裏腐爛,就 justified 你地班暴徒搞爛埋個外表?
顯示你地幾咁歪理連篇。
要比較邊便暴力啲,唔該睇直播,唔好攞毒果辣腸啲截圖出來當真理。
都係嗰句,邊個做得唔好,都唔應該用暴力。從暴徒掟第一舊磚開始,佢地已經犯法。警方同罪犯一定勢不兩立。

大宅

基本法有提行政長官可用緊急法,地區法院點解會裁定無效呢?依個法官有無外國護照,係咪打算搞爛香港後,逃之夭夭?
贊成阿爺釋法,班黃官幫助暴徒搞爛香港,應該罷免

大宅

kwclau 發表於 19-12-11 11:14
「Hong Kong is Dead」引致很多香港人移民外國,很多移了民的香港人非常後悔,眼見香港不但安定更比外國繁 ...

講得好,好中肯

男爵府

雖不完全同意,但大部份都寫得非常好

大宅

bbbox 發表於 19-12-11 21:30
點樣濫暴如果你有睇醫護集會就好清楚,佢地係最佳證人,如果你話佢地信唔過我冇野好講。至於委任証不如你 ...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=124990622302388&id=110924030375714

bbbox JM, 條link送比你,快啲call齊手足,去伊院大叫還眼啦

首頁

尾頁

跳至