時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

不知所謂!成班垃圾!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

尋日我2點幾經過中庭己經企左好多人,哎哂口號,好彩我只係路過,急急腳閃。

伯爵府

selinako^^ 發表於 19-12-16 08:53
支持警察快速執法
呢班人都冇腦既,人地一吹雞就出黎搞破壞,…警察都係拉搞事既人,唔會拉吹雞既人,人出 ...

點都唔夠班黑衣黑心啦!見班垃圾大大力咁打爛交通燈個下,真係火滾到!根本喺度發洩,唔好再講甚麼死物,呢個死物對社會嘅貢獻多過呢堆垃圾!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

xo_cat 發表於 19-12-16 07:41
睇電視就嬲,一班失智嘅仲撐佢地 ...

對, 真係好嬲,點解仲有咁多人盲撑。其實係咪我有問題

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大大力咁打爛交通燈

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

仲以為可以靜一靜

男爵府

回覆 millennia 的帖子

新聞睇到有個男仔身型的人一邊行一邊打,一打即碎,見佢好似好輕鬆咁....仲有黑衣人貼一些貼紙叫店舖加入黃色經濟圈...似黑社會多D

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

回覆 bbcelia 的帖子

預計今年無聖誕,無新年啦....

公爵府

superkingdom 發表於 19-12-16 08:25
你...睇左醫生未?本末倒置!你地唔堵路,破壞,警察洗咩出黎,其實真係想知下你地思考能力??
...
咁都講得出,其實我都唔知佢食咗藥定未食藥?

大宅

喺電視見到便衣在新城市捉黑衣,點知俾班刁民打、又搶犯,真係把幾火,呢班人正垃圾!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

baby7 發表於 19-12-16 09:36
點都唔夠班黑衣黑心啦!見班垃圾大大力咁打爛交通燈個下,真係火滾到!根本喺度發洩,唔好再講甚麼死物, ...

我都好嬲
見佢地不約而同用火燒交通燈, 冇組織冇人教就假既.. 都係果句 果D人都冇腦既, 人出口佢地出手.. 比人拉左先識驚 呢班人永世都係做兵...學乜人講見唔到前路, 唔覺自己有前途..

佢地燒果陣, 心諗又唔爆炸炸死佢喎

唔好話永世做兵, 佢前世前世再前世都係.. 心口有個"勇"字既兵

大宅

babe13E 發表於 19-12-15 21:07
昨日去買衫見到新城市回覆往日熱鬧,才諗:好耐未試過咁熱鬧和平靜。點知死乞衣今日又精神病發!
...

係,重好開心見到咁多人,點知又忍唔住要搞事。真係有病,唔係假

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢班人只會聽到吹雞做野, 只係兵.. 冇出色既一班兵
社會層中最低既一班人.. 一班 loser
係呀! 睇唔起你地, 因為你地自己都睇唔起自己, 唔掙氣, 唔好再講睇唔到前途前景, 搵唔到希望

別墅

願我能 發表於 19-12-16 07:50
算啦,咪由佢打爛個商場囉,沙田發黃,無左個商場唔知班yc會捱得幾耐。
我覺得要日日影響佢地日常生活,先 ...

我啲沙田朋友全黃,佢哋覺得無問題喎! 既然佢哋咁enjoy,咪有得佢啲暴徒朋友盡情破壞囉!藍店應該撤離沙田啦!服務呢啲人都嘥氣!

大宅

仲支持佢地既人正賤人。希望佢地成班人惡有惡報,全冇好收場。

男爵府

miyukib 發表於 19-12-15 18:58
可惜仲有好多曱甴家長支持呢
仲話無乜影響,覺得少人左行得舒服啲喎!啲舖都唔開,周圍爆玻璃,點舒服呀?
...

對呀!上星期五去完迪士尼,雖然未至於冷清但同以前差好遠,幾乎可以每個Game玩2次,平均排5~10分鐘玩得,入場唔使排隊咁滯。有D設施直情唔運作,餐廳都有2間 closed左。

係舒服左好多,但悲從中來。而我身邊既黃人仲話咁先好。
佢睇唔到樂園其實真係養起好多人,一個game都起碼5~6個staffs去運作,而大部份staffs都係後生仔,大學生咁上下既年纪,唔知佢地宜家咩感受?
星期五咁既人流,可想像星期一至四肯定更冷清。

大宅

維仔媽媽 發表於 19-12-15 20:33
暴徒衰!泛民更衰!!班和理非黃絲最衰!!!

認同!警察執法拉人,班8婆賤男大叫大鬧警察,咁班犯民、暴徒曱甴咪覺得全港人都支持佢地,咪壯大佢地個膽四圍破壞。

珍珠宮

miyukib 發表於 19-12-15 18:58
可惜仲有好多曱甴家長支持呢
仲話無乜影響,覺得少人左行得舒服啲喎!啲舖都唔開,周圍爆玻璃,點舒服呀?
...
可能某 d受攻擊大商場係會少左人行,但係d人咪迫曬去周邊商場囉,人總要活動,你打東邊,人咪走去西邊,香港又吾係大,最多行十零分鐘又有商場,所以對班 yc真係影響不大

伯爵府

why2010 發表於 19-12-16 11:00
我啲沙田朋友全黃,佢哋覺得無問題喎! 既然佢哋咁enjoy,咪有得佢啲暴徒朋友盡情破壞囉!藍店應該撤離沙田 ...

我連屋企樓下個保安都黃!我原本唔知,係有一次我媽媽來我屋企,話聽到佢鬧警察!自此之後,我每次見到佢就唔想同佢打招呼!

我每次電視直播見到警察俾班所謂街坊鬧,我就想落去幫警察打氣!可惜要湊仔,不能分身!又驚咁混亂情況下會增加警察嘅麻煩!心痛俾無良市民鬧嘅警察!但佢哋越鬧、我越係支持警察!吹咩!

首頁

尾頁

跳至