時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

數萬名香港市民周日齊聚添馬公園參加“控訴暴力大集會”,用實際行動向暴力說不,支持警察執法。大會邀請多名在修例風波中曾被“私了”暴力對待的市民分享遭遇,警方指集會最高峰時有1萬1200人參與。

集會於下午1時開始,到下午2時左右,天馬公園已站滿人,不少參與者揮動國旗及區旗,並手持寫有“愛比暴力強”、“停止暴力”等字句的標語,另有人穿上印有“我愛警察”字句的上衣。集會獲警方發出不反對通知書,至下午5時結束。

大會安排在連場示威中被“私了”受傷的市民輪流上臺發言並交代傷勢,他們均向警察除暴安良表達謝意。發言的還有法律界及教育界人士。

集會同時呼籲市民堅守法治。曾於8月9日在機場被示威者襲擊的集會發起人Leo表示,不認為警方有使用過分武力,希望透過今次集會向他們表達謝意。

轉自:http://www.kwongwah.com.my/20191 ... %e5%8f%8d%e6%9a%b4/

樓主:香港越來越多人開始醒覺

大宅

梅洛紅酒 發表於 19-12-16 00:23
數萬名香港市民周日齊聚添馬公園參加“控訴暴力大集會”,用實際行動向暴力說不,支持警察執法。大會邀請多 ...

我都去左

ccysj01    發表於 19-12-16 21:10

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

support!, I AM ONE OF THE 11200.

ccysj01    發表於 19-12-16 21:11

男爵府

好媽媽勳章

我一家三口連埋家姐同朋友一齊去.... 好感動有咁多人一齊.

再一次証明, 我地先係真正既和平理性!!

ccysj01    發表於 19-12-16 21:11
edea    發表於 19-12-16 11:53

禁止訪問

伯爵府

kkchow97 發表於 19-12-16 13:09
"曹永廉一家日前同其他藝員去警總撐警送暖,又同警察公共關係科高級警司江永祥、總警司郭嘉銓同謝振中等 ...

係傻人先咁睇重,香港市場姐

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

"曹永廉一家日前同其他藝員去警總撐警送暖,又同警察公共關係科高級警司江永祥、總警司郭嘉銓同謝振中等 ...

曹永廉 有咩問題?! 每個人有自己立場. 你地識唔識咩叫尊重, 咩叫自由?

mchan89    發表於 19-12-17 10:59

伯爵府

回覆樓主:

我同小朋友一起參加不能容許暴力存在。

伯爵府

米就系有你呢種人系度撐班曱甴,香港米繼續被破壞囉。

男爵府

好媽媽勳章

一班唔識咩叫民主既人係度話要民主, 但做法完全唔民主, 唔俾人有唔同意見, 靠威嚇手段去達成自己目的, 咁叫民主? 呢D 叫獨栽, 極權囉.

曹永廉佢地幾個係惡勢力面前都勇於出黎講自己立場, 值得人敬佩!

王國長老

王國長老

你死佢都未死啦,又精神病發,有咩抵死?大把人支持佢,人氣爆燈,隨時搵到更多廣告,阿廉真係嬴你哋黃屍風度十條街,你學到人哋十分一品德先講啦。死曱甴。
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

伯爵府

edea 發表於 19-12-19 14:37
你死佢都未死啦,又精神病發,有咩抵死?大把人支持佢,人氣爆燈,隨時搵到更多廣告,阿廉真係嬴你哋黃屍 ...

曱甴如果正常、有品有良知就唔會周圍破壞、私了、反中、亂港啦!

首頁

尾頁

跳至