產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2020勳章

最近聽朋友講,話搽organic oil可以減淡妊娠紋,但我唔知買唔買好
朋友話organic oil最好既地方就係佢比較天然,無有害物質,
對孕婦比較好d咁話,但係我又好驚買到返黎唔work就嘥曬d錢,
你地都知organic野通常都唔平架啦
有冇jm搽過真係掂?得嘅我即刻衝去買

2020勳章

回覆 阿Mi呀 的帖子

Hi 阿Mi呀,肚紋/妊娠紋/橙皮紋主要係懷孕期間荷爾蒙轉變,加上肚皮隨住BB重量日漸長大,皮膚拉扯令纖維斷裂而出現,一般生完後會慢慢自然轉淡,勤D搽含維他命E嘅潤膚膏或者橄欖油、椰子油、organicoil加強皮膚保濕,對淡化妊娠紋亦有幫助。另外,多飲水促進身體新陳代謝和排出廢物,每日30分鐘帶氧運動,有收緊/強化肌肉作用,BB幾大? 媽媽每日有做運動嗎?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

洋房

回覆 阿Mi呀 的帖子

我老公送左條日本GE修身壓力褲俾我著.
我上網Check 過氣條褲可以改善血液升循環 同新陳代謝.
我飲水多左,好快收返身,妊娠紋 都淡到睇唔到.嘻嘻~好開心

我懶到只係飲水 都可以同妊娠紋講BYEBYE.
你有興趣可以PM 我,我問老公係邊度買~

複式洋房

2020勳章

[email protected] 發表於 19-12-19 13:33
回覆 阿Mi呀 的帖子

Hi 阿Mi呀,肚紋/妊娠紋/橙皮紋主要係懷孕期間荷爾蒙轉變,加上肚皮隨住BB重量日漸長 ...

宜家個肚大左好多,我都懶左做運動
通常都係食完飯,落街散下步就算

複式洋房

2020勳章

CCary 發表於 19-12-20 22:03
回覆 阿Mi呀 的帖子

壓力褲有用嘅咩?覺得著完會好唔舒服

2020勳章

阿Mi呀 發表於 19-12-23 14:25
宜家個肚大左好多,我都懶左做運動
通常都係食完飯,落街散下步就算
...
懷孕期間做好體重管理( 懷孕中期目標每星期約增加0.5kg) 係最好預防妊娠紋方法,媽媽每日20-30分鐘運動如外出散步,幫助消化和血液循環,多做拉筋同產前運動會舒緩到媽媽腰背不適,伸展關節和強化肌肉的訓練,媽媽可以參考以下產前運動資料:
http://www.fhs.gov.hk/tc_chi/health_info/woman/14744.html

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

別墅

阿Mi呀 發表於 19-12-18 17:46
最近聽朋友講,話搽organic oil可以減淡妊娠紋,但我唔知買唔買好
朋友話organic oil最好既地方就係佢比較 ...

搽天然產品會好d,我搽過類似既,真係會少d妊娠紋

大宅

2020勳章

講起妊娠紋cream,我諗起clarins好似都幾多jm讚架~

複式洋房

2020勳章

回覆 sandylui0901 的帖子

我都有用啊 效果幾好架

別墅

2020勳章

sandylui0901 發表於 19-12-30 17:23
講起妊娠紋cream,我諗起clarins好似都幾多jm讚架~

呢隻防紋cream work! 我之前試過爆左一兩條幼紋係肚度,即刻勤力搽佢
跟住真係有淡返好多

大宅

2020勳章

sandylui0901 發表於 19-12-30 17:23

佢地好多大肚婆product,我之前thankful都成日見好多jm掃大肚婆set
我諗應該好用

別墅

阿Mi呀 發表於 19-12-18 17:46
朋友話organic oil最好既地方就係佢比較 ...
我自己之前有搽一d organic oil,不過吸收就麻麻地,手感會有少少油,而家用carun既油同膏,吸收好好,潤得黎唔會太油,身上妊娠紋少左好多,價錢唔會好貴

洋房

阿Mi呀 發表於 19-12-23 14:28
壓力褲有用嘅咩?覺得著完會好唔舒服

我開始都怕會好唔舒服.但著完又真係唔覺!
反而好舒服TIM.D料好好.日本做架!

腹部FIRM 返好多.妊娠紋淡左.我都滿意

網上有賣呀,你自己去睇下問下
https://hk.auctions.yahoo.com/item/100789850432

別墅

可以試下bio oil,好多jm成日講,消妊娠紋都幾work

別墅

namnamss 發表於 20-2-5 17:29
可以試下bio oil,好多jm成日講,消妊娠紋都幾work

呢隻好野黎架

男爵府

回覆樓主:

我之前擦瑞士寶寶呢隻天然有機,陣味好好聞,成日要聞下先安樂 生完後一條肚紋都無,唔知關唔關事

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

CCary 發表於 19-12-20 22:03
回覆 阿Mi呀 的帖子

姐係點, 淨係著左條修身褲就得 ?

洋房

回覆 PuiPuiV 的帖子

係呀.好神奇.我上網check 過條褲的網評.原來好多產後用家都力推!
仲唔到我老公今次終於叻返一次,買到份咁好禮物俾我

有興趣 的 新手媽咪 可以PM 我.我SEND CONTACT 俾大家

TKary    發表於 20-2-17 15:25

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊