基督家庭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請為我細妹祈禱~

事情係咁既,
尋日下午開始,我細妹就唔舒服,佢首先係上半身發麻痺,跟住冇幾耐就連下半身都痺,佢當時就連開口講野都唔得,塊面d肉就不停咁跳....佢好驚...因為講唔到野又成身痺,當佢好驚又郁唔到時,仲聽到有人叫佢個名..仲要係不停咁叫,佢就同自己講頂住呀,隔左唔知幾耐,佢話都好耐下,當佢郁返既時候就同我daddy講,跟住我daddy就幫佢搽藥油..跟住就好似冇乜事,直到晚上訓覺時,佢訓訓下,突然覺得抖唔到氣,佢好驚,跟住x大眼,一望就見到張床隔離個衣櫃有個人坐係度..佢好驚..跟住就大喊大叫,咁我daddy同mum就入去佢房度睇佢,又幫佢搽油,跟住就冇事啦...又直到今日下午,我細妹返緊工,突然又再成身痺,佢雙手仲不停咁振,所以就叫左白車入e院啦,去到e生話佢心律不正,要住三日e院check下其他野..............
所以我好擔心我細妹,我驚佢有鬼攪住佢,因為我信呢個世界有神,所以我知呢個世界係有鬼,所以我好想大家教我點為我細妹開 口祈禱去趕走so擾我細妹既靈體,同埋希望集齊大家既力量為我細妹祈禱!!!
我明天就會去e院為我細妹祈禱,希望有人能夠教我,我應該點祈禱,點做呀!?

別墅

Re: 請為我細妹祈禱~

k.kay,

你妹妹有沒有拜過偶像, 例如:黃大仙, 觀音, 地主........?? 她以前有沒有試過那種情況, 例如:"覺得抖唔到氣,佢好驚,跟住x大眼,一望就見到張床隔離個衣櫃有個人坐係度..佢好驚..跟住就大喊大叫...."??

若真是趕鬼, 不是這麼簡單, 聖經教我們要禁食禱告, 要"聖潔"(例如: 認罪) 才有能力去趕鬼架. 若為她禱告, 可以這樣說, [size=medium]"現在奉耶穌基督的名, 叫魔鬼出來"
但你是否基督徒?? 因我們要有耶穌"住在"我們的生命裡面, 才有能力去戰勝魔鬼. 同時, 也要你妹妹信主(讓耶穌"住在"她的心裡), 否則, 就算魔鬼趕了出來,也會回頭架!

因魔鬼是怕耶穌, (不是怕人), 所以一定要有耶穌住在我們裡面才得架!

你妹妹住那間醫院??

jjmama

使徒行傳~~
19:11神藉保羅[一個信徒]的手行了些非常的奇事;
19:12 甚至有人從保羅身上拿手巾或圍裙放在病人身上,病就退了,惡鬼也出去了。
19:13 那時,有幾個遊行各處、念咒趕鬼的猶太人,向那被惡鬼附的人擅自稱主耶穌的名,說:我奉保羅所傳的耶穌勒令你們出來!
19:14 做這事的,有猶太祭司長士基瓦的七個兒子。
19:15 惡鬼回答他們說:耶穌我認識,保羅我也知道。你們卻是誰呢?
19:16 惡鬼所附的人就跳在他們身上,勝了其中二人,制伏他們,叫他們赤著身子受了傷,從那房子裏逃出去了。

複式洋房

jjmama,
多謝你既關心先,
我算係半個基督徒,因為我未受洗,但係已經口裏誠認,心裏相信!!亦有返教會....而我細妹都相信有耶穌基督,佢亦有口裏誠認..但我唔知佢係咪真係心裏完全相信!!
我細妹亦冇拜過偶像.佢以前都有試過抖唔到氣,因為佢個心不嬲都係有d事,但係佢從來未試過見到一個人影既野出現過囉...
我妹妹而家住緊法國醫院...

別墅

k.kay,

ic......

若你有返開教會, 可以和教會的牧者講下, 看看他們可否幫下你(探你個妹, 看看她的靈屬情況)?? 若不, 我估法國醫院有院牧, 可以幫下

jjmama

洋房

k.kay,

最緊要你和你妹妹都相信主耶穌可以喺呢件事上保守她, 儘管將你哋嘅担憂告訴主, 祂絕不會介意你點祈禱, 點"措辭", 真心咪得囉!

願主與你們同在。

複式洋房

多謝你地咁多位既關心,
我細妹尋晚訓得好好,而且食住藥,所以而家已經冇乜事lu~
我諗佢唔係比靈體so擾...似係佢幻覺多d,原來佢話當時唔知係發緊dream定係真喎!!所以我地都當佢係發緊dream...
不過佢個心就真係有少少問題,好彩暫時都唔係大問題..
多謝晒你地既代禱同關心呀!

首頁

尾頁

跳至