影視娛樂

跳至

首頁
12345...11

尾頁

公爵府

之前睇《必娶女人》覺得柯佳嬿麻麻地 ,但而家呢套《想見你》覺得佢做得 唔錯, 佢演繹對男主王詮勝嘅思念好入肉, 對失去王詮勝嘅痛苦睇得我好揪心...
當然,故事本身嘅穿越劇情吸引, 而關於陳韻如嘅死亡更有啲懸疑……

不過我有少少唔明,2010年李子維憑著王詮勝嘅身份入讀大學認識黃雨萱,而陳韻如的文磊舅舅同李子維(?) 講電話? 唔係話李子維喺2003年出事後喺加拿大昏迷咩? 咁即係喺2010年嘅時候, 王詮勝係2003年嘅李子維穿越上身,而2010年嘅李子維已由昏迷中甦醒?

複式洋房

回覆樓主:

剛睇了兩集,兩段時空睇到有點亂,之後上網睇下故事大綱才明白。睇開會想繼續追,吸引

公爵府

cathy_t117 發表於 20-1-11 19:23
剛睇了兩集,兩段時空睇到有點亂,之後上網睇下故事大綱才明白。睇開會想繼續追,吸引
...

雙穿越,好睇呀~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

mymarigold 發表於 20-1-9 15:35
之前睇《必娶女人》覺得柯佳嬿麻麻地 ,但而家呢套《想見你》覺得佢做得 唔錯, 佢演繹對男主王詮勝嘅思念 ...
2010年王詮勝自殺死亡,2003年植物人嘅李子維穿越到了2010嘅王身上。而李在2003年被父母送回加拿大照顧,所以李的身體仍在。我估應該係2018年王詮勝飛機失事(即係王身體消失),於是李子維嘅靈魂就由2018年穿越返去自己植物人嘅身體甦醒,所以王的手機是由李在加拿大付費,而李現在的樣子是三十多歲和傷了一條腿要用拐杖。

公爵府

wyl 發表於 20-1-12 09:04
2010年王詮勝自殺死亡,2003年植物人嘅李子維穿越到了2010嘅王身上。而李在2003年被父母送回加拿大照顧,所 ...

謝謝你,呢個我明呀, 我都估係2018王詮勝身體遇空難,李子維靈魂然後返去自己昏迷嘅身體, 但起初我以為係2018年王詮勝死嘅時候,李子維先穿番2018自己身體, 照咁睇應該唔係……

2010/11年左右,李子維以王詮勝身份考入大學,當時舅舅曾經打個電話比真正嘅李子維, 舅舅剛遇返王詮勝時話李子維個身體仲係昏迷, 但轉個頭佢又同李子維講電話…… 咁呢個李子維應該就係2018年遇到空難穿返去, 換句話說喺2010年 呢個時間軸,同一時間有兩個李子維嘅靈魂,一個係由2003年李子維穿去2010年王詮勝身體, 另一個係2018年空難李子維穿去2010年李子維自己身體…… 唔知係咪咁呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

mymarigold 發表於 20-1-12 10:25

謝謝你,呢個我明呀, 我都估係2018王詮勝身體遇空難, ...
我都覺得2010年係同時存在兩個李子維,在大學的是2X歲的李子維而接莫俊傑出獄的是3X歲的李子維。

子爵府

wyl 發表於 20-1-12 15:53
我都覺得2010年係同時存在兩個李子維,在大學的是2X歲的李子維而接莫俊傑出獄的是3X歲的李子維。
...

請問你哋係邊個網可睇曬成套劇?宜家myTV super 一星期先出一集!套戲勁好睇,越黎越緊張啦!

公爵府

snoopy 發表於 20-1-21 01:19
請問你哋係邊個網可睇曬成套劇?宜家myTV super 一星期先出一集!套戲勁好睇,越黎越緊張啦!

...

未完㗎,剛剛星期日先播完第10集,仲有3、4集就完~

子爵府

mymarigold 發表於 20-1-21 06:46

未完㗎,剛剛星期日先播完第10集,仲有3、4集就完~

嗯 原來同步!我誤會左 以為台灣一早播左、my tv 買左版權!
Tks

複式洋房

呢套真係好睇!!
但得番3集

男爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章

Lisa0612 發表於 20-1-31 22:17
呢套真係好睇!!
但得番3集

好緊張,唔知結局如何

別墅

回覆樓主:

真心好睇

珍珠宮

終於追完,好彩有個彩蛋先感覺完滿,呢部劇真係神劇,難得佳作

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

mymarigold 發表於 20-1-9 15:35
之前睇《必娶女人》覺得柯佳嬿麻麻地 ,但而家呢套《想見你》覺得佢做得 唔錯, 佢演繹對男主王詮勝嘅思念 ...
我都追緊呢套,劇情真係好特別,時空穿插。但女主演技真係好好,睇表情,動作就分到係做緊韻如,定雨萱。 男主感情戲好投入,但就演技差過女主少少。 我估好快,韓國,日本會買呢套劇版權再演過。。劇本真係好好。

侯爵府

回覆樓主:

個個都讚,我都要快D 開先得(之前忍唔住睇咗唔少劇透

翡翠宮

牛年勳章

好好睇,李子維雨中追陳韻如尼一幕我重播咗N次,宜家成個腦都係李子維

子爵府

wyl 發表於 20-2-17 14:42
終於追完,好彩有個彩蛋先感覺完滿,呢部劇真係神劇,難得佳作

彩蛋?邊到有?我睇myTV super 唔見?

珍珠宮

snoopy 發表於 20-2-20 21:44
彩蛋?邊到有?我睇myTV super 唔見?
https://8maple.ru/348611/

子爵府

wyl 發表於 20-2-21 13:43

感謝

大宅

wyl 發表於 20-2-21 13:43

感謝!但竟然mytv無彩蛋依part

首頁
12345...11

尾頁