自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

2020勳章

回覆 GG668 的帖子

唔好意思, 冇看這個, 咁都好困擾下

子爵府

2020勳章

GG668 發表於 20-1-19 16:12
點樣證明到一個人係殺人兇手呢?
死者唔會返生指認, 兇手更唔會老老實實承認
...

一切講證據
唔係隨便話係就係

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

如果你同佢無仇無怨,做乜要嚇你?

佢企你背後,又無大叫,唔覺嚇你,只係你膽小。

子爵府

2020勳章

GG668 發表於 20-1-19 05:22
夜晚十點幾, 去垃圾房倒垃圾, 打開垃圾房門, 聽見背後走廊有輕微聲音, 我仲回頭看咗下, 冇人.
於是放低袋 ...

我也好唔鍾意啲人咁,無聲架!
不用投訴,算啦!
如果係我,我一定當面話佢

GG668    發表於 20-1-19 18:46

子爵府

2020勳章

野原美冴 發表於 20-1-19 17:12

你唔會明,我喺廚房也比C6咁嚇過

伯爵府

2020勳章

GG668 發表於 20-1-19 15:48
使唔使暗示佢, lift口有閉路電視錄低哂?
除非呢層閉路電視壞咗.......

咁如果証實係你誤會佢,你會點做

別墅

tester5 發表於 20-1-19 10:31
你咁胆小,下次唔好夜晚倒垃圾。

就算唔係個保安,其他住客突然出現都未必叫你。你生人唔生胆又投訴其他 ...
你呢啲砌詞, 個保安真有可能咁駁.

1."幸好個保安處變不驚,仲識同你講笑。"---------佢冇講嘢, 剩係古怪微笑. 對住個夜嘛嘛俾嚇到尖叫的住戶, 正常保安會點做? 真想聽保安業界講解下. 工作中的佢哋, 會粒聲唔出?

2."就算唔係個保安,其他住客突然出現都未必叫你。你生人唔生胆又投訴其他住客嗎?"---------------------------唔投訴住客, 係咪就唔可以投訴保安? 保安係住客? 是保安工作, 還是住客工作? 住客行路好似保安咁悄無聲息, 一聲不出一秒閃現背後?

3."你一轉身就尖叫,我係個保安,我被你嚇親就真。"-------------做保安真委屈啊, 俾出門倒垃圾的住戶嚇.

4. "你咁胆小,下次唔好夜晚倒垃圾。"-----------------------保安反過來話住戶"膽小", 仲教住戶換個時間倒垃圾?

5."改日光日白倒垃圾或叫家人幫你啦。"-------------------------反過來叫住戶屋企換人倒垃圾? 保安的存在及驚嚇住戶是為了糾正住戶的生活習慣? 保安的存在原意是什麼?

如果話一句駁幾十句, 重點係恃住冇人證顛倒黑白, 都幾得人驚.
咁嘅保安有冇公司敢請? 簡直係住戶噩夢.

別墅

係咩緣故要問返佢喇
係咪對所有人來講, 做唔好嘅事, 都需要原因?

別墅

如果企人背後, 同時大叫, 嚇人嚇到咁明顯, 你估直接的後果會係咩?
所以我話保安精神冇問題
後果佢有計算過
唔知佢估唔估到我真係會話佢

當然佢可以, 我話1句, 佢駁100句, 比我更委屈, 受害者反是她. 唔知佢演技高唔高超? 遇著咁嘅保安的確係住戶惡夢.

別墅

小星星1 發表於 20-1-19 17:54
你唔會明,我喺廚房也比C6咁嚇過

呢個保安已經係第二次
而且你諗下, 俾同事嚇同俾保安嚇的分別係咩? 同保安熟唔熟? 嚇咗你會唔會唔出聲?
保安的職責係乜嘢? 嚇個住戶?

別墅

2020勳章

你尖叫可能佢都嚇親呢
小小嘢唔好投訴人啦

別墅

mike89 發表於 20-1-19 17:58
咁如果証實係你誤會佢,你會點做

我唔係腌尖嘅人, 事實上成件事我覺得已經淡化咗2樣嘢: 被嚇後嘅感受, 以及佢成功嚇人後的表情.
如果連反應都唔俾有, 佢再有下次, 呢度唔使住喇
佢喺人哋居住的地方/佢工作的地方咁做, 本身失德/失職.

琥珀宮

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我睇左五頁
咁你打算點做
相知相遇相識

伯爵府

2020勳章

GG668 發表於 20-1-19 18:54
我唔係腌尖嘅人, 事實上成件事我覺得已經淡化咗2樣嘢: 被嚇後嘅感受, 以及佢成功嚇人後的表情.
如果連反應 ...

沒有淡唔淡化定誇唔誇大,都已經一口咬定。咁去吧,投訴佢

別墅

crystal媽咪 發表於 20-1-19 19:22
我睇左五頁
咁你打算點做
我會去話佢, 只要佢有一句敢反過來指責住戶"膽小", 指點住戶換個時間或者換個人倒垃圾, 我會笑住同管理公司投訴.
佢做咗賊都未做到嘅嘢, 夜晚嚇住戶, 畢竟呢座大廈往績安全, 佢仲反過來聲大夾惡, 咁把炮嘅人, 邊個對付到, 我亦唔係為咗對付佢先住喺度, 交返俾佢間管理公司啦, 仁至義盡.
若果有咩後果, 冇辦法架係咪

你唔惹事, 事惹上你.

別墅

mike89 發表於 20-1-19 19:24
沒有淡唔淡化定誇唔誇大,都已經一口咬定。咁去吧,投訴佢
先私底下話佢, 敢反咬, 再投訴.

琥珀宮

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

GG668 發表於 20-1-19 19:37
我會去話佢, 只要佢有一句敢反過來指責住戶"膽小", 指點住戶換個時間或者換個人倒垃圾, 我會笑住同管理公司 ...

面對面……
不如問下鄰居有冇你相似的經歷先
相知相遇相識

大宅

2020勳章

GG668 發表於 20-1-19 19:38
先私底下話佢, 敢反咬, 再投訴.

個保安嚇親樓主, 因為唔識主動道歉引致投訴,明顯口齒唔伶俐, 而且樓主已主觀覺得保安係壞人, 我覺得結果只有一個....

大宅

保安可以做同一座?

咁番屋企瞓覺蛇王冇人知 ?

GG668    發表於 20-1-19 20:32

大宅

2020勳章

GG668 發表於 20-1-19 15:01
住戶都要避保安.........
而且臨瞓前清咗啲垃圾, 好似較好
尋求一個警告到佢又唔傷和氣的方法, ...

難D喎 , 因為聽你咁講 , 怪怪地咁 。

首頁
34567...8

尾頁

跳至
熱門主題
肥c ... 2
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊