夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

同老公結婚有一個三歳大的女兒,新年假期,佢同同事請了幾天假一起去西藏旅行,我每年新年也要番外地探親的⋯今年我要自己同女兒去⋯

我之前問有咩人同佢去,佢之後被我chok 到同行有一位女同事,佢話佢係TB....佢話仲有一位已婚男同事同行,我問佢咁只有你們三個,個男同事個老婆點解無去。佢話吾知道。我再問你們的酒店安排怎樣,佢話係package 佢吾知道⋯

我問佢有無friend 的合照send 給我,佢話個network 收得吾好⋯send 吾到相。昨晚佢凌晨12:00send message 比我交代了幾句,我順便問佢酒店環境如何,佢一句也沒有覆⋯

別墅

maymay73sakura 發表於 20-1-26 12:36
同老公結婚有一個三歳大的女兒,新年假期,佢同同事請了幾天假一起去旅行,我每年新年也要番外地探親的⋯今 ...

我這幾天晚上一直哭⋯見到武漢肺炎自己好擔心,又發生這個旅行事件⋯又諗起之前我有第二個小孩佢吾想要,要我去落仔⋯不過最後可能因為我天天哭所以自然流失了⋯我對我的婚姻好迷失,最近也search 了離婚資料⋯

女人直覺告訴我這次旅行好奇怪,正常也會send 照片,我覺得是有鬼所以不想send 又不想多談⋯大家覺得佢咁樣去旅行同reply 正常嗎?有無人c6會選擇新年同同事去旅行?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

maymay73sakura 發表於 20-1-26 12:37
我這幾天晚上一直哭⋯見到武漢肺炎自己好擔心,因為我做醫護,但老公也沒有關心我⋯又發生這個旅行事件⋯ ...

唔想猜測旅行有冇古怪
如有古怪,send相其實無意思
除咗旅行,平時相處各樣係點樣
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

crystal媽咪 發表於 20-1-26 13:49
唔想猜測旅行有冇古怪
如有古怪,send相其實無意思
除咗旅行,平時相處各樣係點樣

相處無咩特別,星期日一定在家陪我及女兒,不過佢星期六會同朋友上興趣班。不過大家生日及結婚週年都無咩慶祝⋯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好似好平淡、唔親密
有幾多個有家庭有小朋友都會同朋友同事去旅行?
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

回覆樓主:

問人地係點其實無意思
有D見得少不過感情好好
有D日日見相見如冰
你同你老公感情係點
你問自己
日常互動有無心?
有無親密接觸

別墅

mini1204 發表於 20-1-26 15:56
問人地係點其實無意思
有D見得少不過感情好好
有D日日見相見如冰

有的。但今次件事令我對佢無信心,所以今次想問大家建議⋯

公爵府

你先至係日日同佢相處,瞓埋同一張床嗰個。佢行為有冇異常,你哋其實心中有數,不過不願意面對

翡翠宮

maymay73sakura 發表於 20-1-26 16:02
有的。但今次件事令我對佢無信心,所以今次想問大家建議⋯

咁如果日常生活有互相關心
亦有愛人既 intimacy
咁咪睇定D先囉
西藏通訊吾係我地咁發達 coverage 無咁大
上上下網都可以掉線
同埋去旅行就係遊歷,點會成日揸住電話報告

別墅

mini1204 發表於 20-1-26 16:10
咁如果日常生活有互相關心
亦有愛人既 intimacy
咁咪睇定D先囉

謝謝你的建議

別墅

maymay73sakura 發表於 20-1-26 12:37
我這幾天晚上一直哭⋯見到武漢肺炎自己好擔心,因為我做醫護,但老公也沒有關心我⋯又發生這個旅行事件⋯ ...

妳覺得佢新年去旅行唔好,咁想知道妳有沒有叫佢唔好去?妳叫左佢唔好去佢都係要去?

我自己都有試過新年同朋有去旅行去玩,咁我老公就自己搵節目,但是我沒有小朋友,所以兩夫婦都是自由的。
但你們是每年慣性地去外國探親的嗎?

別墅

YcY1513 發表於 20-1-26 17:23
妳覺得佢新年去旅行唔好,咁想知道妳有沒有叫佢唔好去?妳叫左佢唔好去佢都係要去?

我自己都有試過新年 ...

每年也要探親的,因為佢既性格吾會問你意見,佢只係知會我一聲,不過我也覺得新年去旅行吾陪女兒吾係咁好,希望下一年吾會再係咁,始終有小孩,責任大一點

別墅

maymay73sakura 發表於 20-1-26 17:29
每年也要探親的,因為佢既性格吾會問你意見,佢只係知會我一聲,不過我也覺得新年去旅行吾陪女兒吾係咁好 ...

那樣,妳不要想太多了,反而諗下佢大陸返黎香港,要唔要隔離一下喎,因為你有女兒嘛!

至於妳老公有冇女人,去呢次旅行怪唔怪,唔好諗咁多先,因為佢有冇女人,妳遲早應該察覺到的。

佢平日星期六的興趣班同咩人上架?

別墅

YcY1513 發表於 20-1-26 17:40
那樣,妳不要想太多了,反而諗下佢大陸返黎香港,要唔要隔離一下喎,因為你有女兒嘛!

至於妳老公有冇女 ...

多謝你的實際建議,也真的要考慮你的建議!
女兒健康比較重要!
可能之後要再觀察他的行為先知道,不過見到別人一家一起合照,有失落的感覺⋯

珍珠宮

回覆樓主:

用視像打比佢,叫佢即時影吓d同事

別墅

yeemeif 發表於 20-1-26 18:35
用視像打比佢,叫佢即時影吓d同事

多謝你,不過我試過打俾佢,佢吾聽電話,佢話個上網慢⋯

大宅

唔通知佢去接機睇睇

別墅

chukamchun 發表於 20-1-26 18:58
唔通知佢去接機睇睇

我都想,不過機場係深圳,有點危險

大宅

回覆樓主:

相信自己嘅直覺,勇敢面對,積極解決,解決悟到呢……就好好部署

珍珠宮

「之前問有咩人同佢去,佢之後被我chok 到同行有一位女同事」

即係之前講大話,之後無得唔認先認有女人同行
重視家庭嘅.....好少會新年唔同仔女、老婆一齊過
加上新年前內地疫情都已經爆發緊,照出發返內地,呢趟旅程同呢個旅伴絕對唔「簡單」

首頁

尾頁

跳至