時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

發起罷工的工會主席係醫管局IT部主任,副主席係學聯成員,仲有兩位漂亮的空姐,究竟邊個係醫護呀?佢哋代表緊邊個呀?!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0201_00822_001.html

(part)
反修例風波爆發超過半年,不少人提出成立新工會支援「全港三罷」,即罷工、罷課及罷市,意圖藉癱瘓香港運作,來迫使港府跪低。長遠來說,新工會期望可取得未來立法會功能組別的投票權,加強議價能力。

粉嶺區居民 原來係最愛暴徒 - 時政擂台 - Baby Kingdom
https://www.baby-kingdom.com/for ... page=1#pid352350840

所有醫護人員「不想死就立即罷工」 - 時政擂台 - Baby Kingdom
https://www.baby-kingdom.com/for ... &extra=page%3D1

2020-1-29 全港三罷 - 時政擂台 - Baby Kingdom
https://www.baby-kingdom.com/for ... ad&tid=23036400

反對檢疫中心和五大訴求有乜關係? - 時政擂台 - Baby Kingdom
https://www.baby-kingdom.com/for ... 23042535&extra=
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

子爵府

即係成班假醫護操控班真黑護,而班黑護又死蠢肯俾行外人管行內人!

伯爵府

成班攪屎棍

侯爵府

依家香港真係咩都得

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

嘩,真係易轉工
東家唔打打西家
人地無做空姐,或者去左醫院做支援--清潔,這也可叫醫護界別從業員
呢個所謂工會夠騎呢

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

吳敏兒是前國泰工會主席,
因動員國泰工會成員支持三罷被炒.

之後,佢自己成立左個叫職工盟的團體,吳女仕自己當然是主席,
四處聯絡各行業組織新的黄色工會,
方便以後三罷,一呼百應:
五大素球,三缺一不可!

今次由黄衣户新工會出頭,
號召罷工
亦希望其他業界新的黄工會響應
齊上齊落,“罷工救香港”!

黄營今次不是第一次搞大罷工,
冇武漢肺炎也將會有很多次大罷工,
最終目的:
五大素球,三缺一不可!

大宅

瞓得好勳章

doris880 發表於 20-2-2 21:17
發起罷工的工會主席係醫管局IT部主任,副主席係學聯成員,仲有兩位漂亮的空姐,究竟邊個係醫護呀?佢哋代表 ...

他們不能代表全部醫護,行為可恥,有可能代表部份黃色盲眼醫護,但大部份都係專業的!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Jasmine-4711 發表於 20-2-2 21:52
吳敏兒是前國泰工會主席,
因動員國泰工會成員支持三罷被炒.

黄衣户罷工,令五成預約手術就影響.
要覆診的可能要改期,

一切都係為香港市民健康及為自己安危,
話知其他同事本來已OT,再OT代替你地,
做到死死下!
話知可能發生醫療事故!
話知病人受苦,手術同覆診要延期!

所做一切都純粹為左旱胃香港人,
非常有屎命感,非常磚孽!
值得煲掌!

男爵府

BK Milk勳章

janice_cat 發表於 20-2-2 21:33
即係成班假醫護操控班真黑護,而班黑護又死蠢肯俾行外人管行內人!

醒!

男爵府

BK Milk勳章

Connie0716 發表於 20-2-2 22:01
他們不能代表全部醫護,行為可恥,有可能代表部份黃色盲眼醫護,但大部份都係專業的!
...

我知,我也有醫護朋友,他們都不贊成罷工,討厭這班人分化同行,但也有部份年輕醫護入世未深,被人利用。向所有緊守崗位的醫護致敬

侯爵府

回覆樓主:

賤格

男爵府

doris880 發表於 20-2-2 22:47
我知,我也有醫護朋友,他們都不贊成罷工,討厭這班人分化同行,但也有部份年輕醫護入世未深,被人利用。 ...

我都有朋友做醫護,佢地都贊成罷工,如果唔封關寧願工都唔做,因為咁樣係對香港市民生命受威脅,如果疫情大爆發,幾多醫護都攪唔掂,沙士已經勁,你究竟係唔係香港人? 廣州朋友都話佢地嗰邊都好緊張,點解仲會有人支持政府唔封關? 真係想香港變疫區?

男爵府

BK Milk勳章

carol-rol 發表於 20-2-3 00:28
我都有朋友做醫護,佢地都贊成罷工,如果唔封關寧願工都唔做,因為咁樣係對香港市民生命受威脅,如果疫情 ...

何柏良醫生話:醫護若自覺內心矛盾,可以辭職,我絕對支持。我係香港人,我唔支持醫護罷工。若要封關,我支持政府全封,不准出不准入,夠徹底。道不同不相為謀,志不同不相為友。我跟你應該沒有討論的空間。

男爵府

doris880 發表於 20-2-3 00:42
何柏良醫生話:醫護若自覺內心矛盾,可以辭職,我絕對支持。我係香港人,我唔支持醫護罷工。若要封關,我支 ...

支持封關有能力用BK 能力? 真係要加油,我身為香港人都好希望你成功叫到政府封關

伯爵府

janice_cat 發表於 20-2-2 21:33

理大翻版2.0

大宅

doris880 發表於 20-2-2 21:17
發起罷工的工會主席係醫管局IT部主任,副主席係學聯成員,仲有兩位漂亮的空姐,究竟邊個係醫護呀?佢哋代表 ...

成班出黎做戲

伯爵府

黑護工會禍港

水晶宮

回覆樓主:

專業罷工戶
黎教罷工初學者
點樣罷工

想教佢地點樣一步步 走向呢條
被炒之路

首頁

尾頁