自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

港大已通知 放到4月初!我諗中小學都會推遲!

珍珠宮

snoopy 發表於 20-2-11 15:10
港大已通知 放到4月初!我諗中小學都會推遲!

4月初好快又復活節假喎?

侯爵府

蒂芙尼 發表於 20-2-11 14:32
再落去成個下學期都無得返學, 可能逼住要下年教埋今年下學期啲嘢?
唔會叫學生自學就當教咗掛…
...

讀緊小學,老師已經拍片教緊下學期課本,做網上功課。

2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

珍珠宮

hellohellojenny 發表於 20-2-11 15:21
讀緊小學,老師已經拍片教緊下學期課本,做網上功課。

其實都應該要

水晶宮

nanananana 發表於 20-2-11 15:08
果篇所謂的論文,主要討論NCP臨床症狀同傳播途徑,潛伏期側重表達的是中位數3天,範圍係0-24天、並特別指 ...

https://m.mingpao.com/ins/%E5%85%A9%E5%B2%B8/article/20200210/s00004/1581317573760/%E3%80%90%E6%AD%A6%E6%BC%A2%E8%82%BA%E7%82%8E%E3%80%91%E9%8D%BE%E5%8D%97%E5%B1%B1%E8%AB%96%E6%96%87-%E6%82%A3%E8%80%85%E6%BD%9B%E4%BC%8F%E6%9C%9F%E5%8F%AF%E9%95%B7%E9%81%9424%E5%A4%A9-%E4%B8%8D%E6%8E%92%E9%99%A4%E6%9C%89%E3%80%8C%E8%B6%85%E7%B4%9A%E5%82%B3%E6%92%AD%E8%80%85%E3%80%8D

呢條友講架

子爵府

其實我見旺角啲藥房乜都有,係賣貴左。

公爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 20-2-11 15:02
一早又中門大開, 放曬啲帶菌者入嚟仲要話免費幫佢醫。根本就预左攬炒啦 ...

有能力香港人走到
其他人自求得福

大宅

回覆 蒂芙尼 的帖子

可能到4月

子爵府

miffyumiffy 發表於 20-2-11 15:27
https://m.mingpao.com/ins/%E5%85%A9%E5%B2%B8/article/20200210/s00004/1581317573760/%E3%80%90%E6%AD% ...

我昨天就是睇了佢呢篇論文,
裡面根本沒有case係長達24日的
你可以去原文看

水晶宮

nanananana 發表於 20-2-11 15:36
我昨天就是睇了佢呢篇論文,
裡面根本沒有case係長達24日的
你可以去原文看

https://www.google.com/amp/s/amp.rfi.fr/tw/%25E4%25B8%25AD%25E5%259C%258B/20200210-%25E9%258D%25BE%25E5%258D%2597%25E5%25B1%25B1%25E5%259C%2598%25E9%259A%258A%25E6%258C%2587%25E6%2596%25B0%25E5%2586%25A0%25E6%25BD%259B%25E4%25BC%258F%25E6%259C%259F%25E6%259C%2580%25E9%2595%25B724%25E5%25A4%25A9-%25E6%2584%259F%25E6%259F%2593%25E8%2585%25B8%25E9%2581%2593-%25E6%259C%25AA%25E5%25BF%2585%25E7%2599%25BC%25E7%2587%2592

伯爵府

最緊要政府復工,等左好耐

子爵府

miffyumiffy 發表於 20-2-11 15:38
https://www.google.com/amp/s/amp.rfi.fr/tw/%25E4%25B8%25AD%25E5%259C%258B/20200210-%25E9%258D%25BE% ...

新聞全部都是qoute團隊用研究的範圍值!
從1099的case裡面、潛伏期天數最少為零最長為24日,得出中位數為三,而靠近24天的案例又有幾多?!
論文裏面根本就冇提及過有患者嘅潛伏期係24天⋯
媒體引用嘅係佢選用嘅範圍值!

侯爵府

5月開到學都算好了。

大宅

我估過埋復活啦~

其實老師可以網上LIVE 教學~

男爵府

會唔會全港學生要重讀一年? 今個學期真係多災多難

男爵府

減齡達人勳章 牛年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我都唔想個仔3月開學