時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我女有個小學同學的媽媽係做護士,但中間因為有啲問題同佢冇再聯絡,近日在fxxxbook 見到佢周圍撲口罩,我本身可以有二三十個可以share 出嚟,但又見到佢個頭像轉左黑底白色絲帶,本身我反對黑醫護罷工,在咁的情況下,JM 們~你們會點做?

P.s. 好矛盾,因為佢係護士,我很擔心佢真係唔夠口罩,但另一方面,我又覺得自己唔應該太多事

大宅

能力許可,應share口罩給有需要的人。

伯爵府

我睇關係,如果,都ok friend, 我會俾

大宅

CSWan 發表於 20-2-16 21:14
我女有個小學同學的媽媽係做護士,但中間因為有啲問題同佢冇再聯絡,近日在fxxxbook 見到佢周圍撲口罩,我 ...

醫護在工作崗位上係有足夠口罩提供,佢要口罩可能係for 私人用,如係黑醫護,我一定唔會share 比佢,我會share 比社區上弱勢一群。我每日都袋定口罩,見到長者無戴,我會比佢。

珍珠宮

hei007 發表於 20-2-16 22:07
醫護在工作崗位上係有足夠口罩提供,佢要口罩可能係for 私人用,如係黑醫護,我一定唔會share 比佢,我會s ...

yes,護士工作用醫院口罩,樓主唔洗擔心佢返工無得用

男爵府

開心吸收勳章

我覺得哩件事件好有可疑。。。
如果係我,我唔會俾。

男爵府

回覆樓主:

如果對方好缺就幫,政見唔同都唔想疫情擴大,或者可以令他轉藍都未定!

子爵府

hei007 發表於 20-2-16 22:07
醫護在工作崗位上係有足夠口罩提供,佢要口罩可能係for 私人用,如係黑醫護,我一定唔會share 比佢,我會s ...

首頁

尾頁

跳至