自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

cerealdrink 發表於 20-2-18 22:30
我會祈禱。求神改變我。Jm 謝謝(emoji)(emoji)

明白

男爵府

回覆 961123 的帖子

獅子。我人馬。

男爵府

我也四十了,亦沒有享受過被人追的滋味,至今仍是單身,但我很享受這樣的生活,一個人吃飯,一個人旅行,我完全樂在其中。人一定要自強,內心足夠強大了,又何需求神拜彿,你擁有一份可以做到退休的工作,已比很多人好了。

wcpcelia    發表於 20-2-19 18:27

男爵府

男爵府

cerealdrink 發表於 20-2-18 23:14
回覆 cerealdrink 的帖子

其實我真係覺得好自卑

JM你不是沒人愛,至少囡囡愛你,父母愛你,你要愛自己才會得人鍾意,俾d信心自己

男爵府

cerealdrink 發表於 20-2-18 21:59
多謝大家的支持問候。
我有返工,半政府工,不擔心被裁。工作上我盡責勤力的,不過,人性格好一致,老實, ...

萍水相逢看到你留言,首先你唔好俾信仰和道德感困住你的幸福。在教會內婚姻失敗好似是一件好嚴重既事。問題係你只得40,個老公唔係咁關心和鐘意自己,再出軌都有可能。首先你要重拾自信,40都可以好靚,好charming, 都可以有權追求自己幸福,而你女先2011年出生,現在都9 歲,相信佢都會支持媽媽既決定,我們都是同年代人,加油。唔好自暴自棄,你精神狀態唔好,攪離婚會俾老公攻擊不利撫養權的

侯爵府

回覆樓主:

樓主你現在40,係人生路上,其實仲有大把路要行,無必要咁早斷定自己無愛情,要知萬事萬物都有自己得時間表,往後可能神會俾另一種緣份給你,現在多欣賞家人,多投入工作,時間到了你會得到自己的喜樂,祝福你。

子爵府

cerealdrink 發表於 20-2-17 23:22

雖然相處嘅感覺你最清楚。不過你説冇比過人追及同其他異性相處了解嘅經驗,或多或少會做成今日好多疑惑及疑慮。
佢內斂,不表達,被動嘅行為,遇上你極度自卑又疑惑嘅心態,可能做成相處上嘅誤會。
我唔覺得佢冇愛過你,當初佢都有主動表示想一齊及結婚之類。不過有啲男人追到手就懶懶閒,又怕煩啲結婚嘢,見你搞得到又搞得好就唔插手。結咗婚就更甚。唔積極唔代表唔愛嘅。

子爵府

cerealdrink 發表於 20-2-17 23:22

我大膽想,可能佢本身性格都麻麻,亦未必懂得跟女仔相處得好,包括前女友或第三者。而你又可以接受到佢性格同相處到...。唔好只係懷疑自己,一味自卑,會破壞感情。可能問題係佢到呢。嘅然而家再一齊生活,緣未盡,想繼續就正面啲諗下可以做啲咩嘢。比機會大家坦誠講下感受,一次兩次唔得再慢慢試下;為佢為自己都注重番個look,主動製造下二人世界等等。無論㸃樣,這段婚姻不是白過的,起碼也有個可愛女兒。加油!

首頁

尾頁

跳至