自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

唔好煩我 發表於 20-2-20 17:36
咁你仲慘過我,起碼佢哋半夜冇叫,通常朝早七八點先開始嘈

以前佢果家個嫲嫲收夜,一出(emoji)就知,因為佢睇劇,唔用耳機,開門又超大聲,微信對話聽得好清楚,不過鄉下話完全聽唔明,打比管理處投訴,佢唔開門,有次管理員試過拍完門叫佢唔好再嘈,佢靜左,過左2分鐘佢又開電視好大聲,管理員即刻再拍門,話佢其實冇走,叫果家人唔好咁自私日日嘈日日有人投訴,佢冇嘈之後就到個孫搬黎,就嘈到爆
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

男爵府

我同層隔住個(emoji)口有個單位又係有兩個細路,日叫夜叫,日喊夜喊

wcpcelia    發表於 20-2-21 09:37

珍珠宮

shop_baby 發表於 20-2-20 17:41
以前佢果家個嫲嫲收夜,一出(emoji)就知,因為佢睇劇,唔用耳機,開門又超大聲,微信對話聽得好清楚,不過 ...

深表同情 香港地住就係咁,太密集,鄰居唔生性真係欲哭無淚

珍珠宮

我捨不得你 發表於 20-2-20 17:41
我同層隔住個(emoji)口有個單位又係有兩個細路,日叫夜叫,日喊夜喊

唔停課嗰陣會唔會好啲?少啲時間係屋企

翡翠宮

牛年勳章

鄰居另外兩個小朋友有無事?
三個都會嗌就大鑊

珍珠宮

唔好煩我 發表於 20-2-20 16:00
係不停,由早上到下午,每分鐘都叫,開心又叫發脾氣又叫,基本上用叫來表達感情

佢k3,佢父母都知佢有問題 ...

呻下舒服啲。 不過,只可說同情, 也沒有辦法。
我估那媽媽在家,近距離 立體聲比你更慘,尤其你話小朋友本身可能真係有些問題。

水晶宮

唔好煩我 發表於 20-2-20 17:30
咁我早兩年裝修過,裝左成半年,抵番

哈哈,咁諗就開心d。

珍珠宮

C.Humphrey 發表於 20-2-20 17:48
鄰居另外兩個小朋友有無事?
三個都會嗌就大鑊

大仔好大個啦,去外國讀書,中間有嘈,但係一般小朋友果種嘈,第三明顯地係不正常尖叫,頻率係好似人講嘢咁多,我諗因為佢唔識表達所以用叫呢種方法

珍珠宮

Jane1983 發表於 20-2-20 17:51
哈哈,咁諗就開心d。

係呀,其實我份人都幾忍讓,唔想令大家唔開心,唯有改變下自己諗嘢方法

公爵府

唔好煩我 發表於 20-2-20 17:45
深表同情 香港地住就係咁,太密集,鄰居唔生性真係欲哭無淚
...

隔離左右都冇投訴,可能個個都諗小朋友係咁,但其實真係好影響人

珍珠宮

LokYauYau 發表於 20-2-20 17:49
呻下舒服啲。 不過,只可說同情, 也沒有辦法。
我估那媽媽在家,近距離 立體聲比你更慘,尤其你 ...

個媽咪好勁,有時都會聽到佢鬧啲仔,所以我冇怪佢哋,唯一就真係希望佢哋帶佢睇醫生,如果依唔好小朋友一世㗎嘛

珍珠宮

shop_baby 發表於 20-2-20 17:53
隔離左右都冇投訴,可能個個都諗小朋友係咁,但其實真係好影響人

我哋得三個單位, 我同佢平排,仲有一個打對面

對面嗰個單位間中先返嚟,得一個單身男人住,有時會帶啲朋友或女朋友上嚟,通常好夜先返第二朝就走,但係小朋友夜晚好早訓,一般九點過後都唔會再嘈,所以唔會影響到對面單位

公爵府

唔好煩我 發表於 20-2-20 17:56
我哋得三個單位, 我同佢平排,仲有一個打對面

對面嗰個單位間中先返嚟,得一個單身男人住,有時會帶啲朋 ...

未搬黎呢到時,以前果到隔音幾好,只是後期樓上半夜2點鎖牆,但幾分鐘就停,得閒就轉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

千金難買好睦鄰

公爵府

係不停,由早上到下午,每分鐘都叫,開心又叫發脾氣又叫,基本上用叫來表達感情

好彩你講k3, 唔係我會意為係我,我同你講,我都好想控制細仔唔尖叫,我都覺得佢係咪有問題,你講一講,佢兩歲番去健康院問下有冇咩可以check下,4月兩歲,到依家都唔識講生字去表達,淨係叫同喊,好大壓力,已經關曬全屋窗希望可以冇咁噪到人

男爵府

明白呀,隔兩家有對姊妹,3歲妹妹每日下午一發皮氣就尖叫大咸,一咸就個幾鐘,有時工人姐姐唔順佢意又咸過,每日幾個鐘我都頂唔順由朝到晚,我同情你

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

想當年我有大學同學個仔有問題,我哋兜左好大個圈去叫佢揾專業consultant, 但佢唔係好接受! 不停defense 話佢個仔只係唔夠瞓 仲話佢99都係咁講,佢連99都嬲埋! 之後係我tum 佢可能個仔係資優唔好Ruin 左佢嘅talent.. 佢先肯去consult, 係去到個仔不停尖叫個stage先去做! 细個唔望人嗰時已經叫佢睇... 唔肯去! 或接受唔到! 成日話要栽培個仔做音樂家...之後我只係知道佢仔係confirm sen... 無咩再聯絡!! 佢好介意個仔係sen.. 仲unfriend 哂我哋FB.... 其實唔洗咁lor...

珍珠宮

畀面勳章

自閉症吧......

除左表示同情冇野幫到你

加油!

珊瑚宮

2024年龍年勳章

真係慘,不停聽到真係會好煩好忟又好躁

珍珠宮

S_family 發表於 20-2-20 18:03
好彩你講k3, 唔係我會意為係我,我同你講,我都好想控制細仔唔尖叫,我都覺得佢係咪有問題,你講一講,佢 ...

唔好喊,好多小朋友睇醫生就無事你快啲帶佢做吓評估,爭取治療黃金時間

首頁

尾頁

跳至