自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章

繼兒動母 發表於 20-2-28 15:15
E家陀緊第二個,大B日日冇得落街玩,佢當屋企係遊樂場,梳化當彈床,全日上上落落,又試過企上食飯枱,叫 ...

呢啲情況,我會好嚴,屢次不聽我會罰甚至打手板,再鬆就會比佢食住,lur地由得佢,乖先有獎。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

侯爵府

miss321 發表於 20-2-28 18:30
Trouble 2! 語言能力好啲就會terrible 3.
佢地係搵人蝦!要有底線,發癲由佢。我仔剛開始是2.5歲,磨左2 ...

Trouble 2, terrible 3, horrible 4, un頂able 5,6,7,8....

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

E家陀緊第二個,大B日日冇得落街玩,佢當屋企係遊樂場,梳化當彈床,全日上上落落,又試過企上食飯枱,叫 ...

次次佢扭計或喊就得呈(至少有糖),
就一世俾佢食住你.
just ignore him/her if he is out of line

由得佢喊,安全就得.
佢見喊都冇用,就會喊少d

珍珠宮

王國教室勳章

唔少兩歲都係咁,再加上呢排困都癲左。
你越嬲佢越以為你玩,佢要放電,要乜都當遊戲令佢聽你去完成過合作。

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

細路仔精力無處發洩,係會曵d甚至多手掂呢樣嗰樣,我仔細時上感統班,導師係咁講架!比佢跳下跑下或者比個軟d的波比佢踢下,即使係屋企做,會令佢乖d的。

男爵府

回覆樓主:

trouble two係好恐怖,我仔trouble two時,我日日癲婆上身,過咗3歲好好多

大宅

moma1023 發表於 20-2-28 19:34
Trouble 2, terrible 3, horrible 4, un頂able 5,6,7,8....

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

2歲係麻煩啲,細B出左世會更加
想認識多啲屯門友

珍珠宮

回覆樓主:

扭計仲有人氹同有糖食?咁唔扭先奇
坊間有大量育兒,用心去睇育兒書了解幼兒成長發展同心理對家長好有用

首頁

尾頁

跳至