時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢D就係潘小濤鄭松泰之類黃人嘅邏輯。 (emoji)(emoji)
點解唔係,如果暴徒攪少左破壞,整個社會就冇咁傷,政府唔駛用錢去修補被破壞嘅地方,就更有能力去扶助有需要嘅人呢?

叫佢地廢青,就回敬一句廢老。真可笑。
其實,任何一個正常嘅長者,就算冇乜點讀過書,都知道乜野叫做啱,乜野叫做唔啱。
打砸搶燒肯定唔啱。
破壞立法局肯定唔啱。
人多蝦人少去暴打不同意見嘅人包括婦女和老人肯定唔啱。
仲有,做左這些壞事又唔敢認反而誣陷係警察做嘅更係人格卑劣。
其實,暴徒做了咁多傷天害理嘅事已經聲名狼藉臭名遠播,還須要别人去扮你地耒裁贓嗎?

(待續)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

普京大帝 發表於 20-2-29 00:05
呢D就係潘小濤鄭松泰之類黃人嘅邏輯。 (emoji)(emoji)
點解唔係,如果暴徒攪少左破壞,整個社會就冇咁傷, ...

佢地散播呢D明知絕不合邏輯嘅謠言,並非指望正常人會相信,而係博取人間只要有十分一嘅極度反智嘅人相信就夠了,就已經成功了。因為每天利用文宣制造不同嘅謠言,就算每次只有少數嘅人相信,慢慢累積就會越來越多。呢D路數佢地係師承臺灣而且部署很久了。

回說廢老呢個名號,就算有些老人家年青時沒有機會接受較多的學校教育(呢点系事實,好少老人家以前有現時D廢青咁幸福),但人生閱歷就肯定比廢青豐富,判斷能力亦會高過廢青,唔會咁容易俾西方勢力所利用。
仲有一點,雖然香港平均壽命已經超過8O歲,但呢D野上天係唔會和在何人寫合同嘅。

(待續)

大宅

普京大帝 發表於 20-2-29 00:08
佢地散播呢D明知絕不合邏輯嘅謠言,並非指望正常人會相信,而係博取人間只要有十分一嘅極度反智嘅人相信就 ...

睇吓每一個歲數一年內的死亡或然率就會明白,一切並非必然。
一個20歲嘅人,唔一定保証可以活到21歲的。
所以,一個人越老,起碼在這方面已經係贏家了。
笑人廢老?你話幾 ON 居呢。唔係每一個人都有機會老嘅!
未必每一個廢青都有機會活到變成廢老。

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

講咩啦?
阿針話無暴徒
只有和平示威者
所以暴力嘅全部都係黑警扮嘅
既然咁樣
我就送大禮
俾呢個方案佢哋
又唔駛整污糟手足雙手
又可以搞到黑警殺自己友

和理非們記得下次出嚟示威要第六訴求
前果五個算把啦

各位義士,既然知道放火,打人,塞路是警察所扮,我們只是手無寸鐵嘅和平示威者,所以建議提出第六訴求,要求警察見到以上放火,打人,塞路暴徒,必需開槍擊斃,反正又不是我們的人,又可以還我們清白。

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

普京大帝 發表於 20-2-29 00:05
點解唔係,如果暴徒攪少左破壞,整個社會就冇咁傷, ...

潘百佳就算數啦!佢會delete 自己post過嘅,佢邊有口齒架!

子爵府

回覆樓主:

如果不是暴徒搞到香港咁,我相信單單呢次疫情,香港是捱得過

伯爵府

kamkong 發表於 20-2-29 15:11
如果不是暴徒搞到香港咁,我相信單單呢次疫情,香港是捱得過

咪就係,由7月到現在,已經攪死左好多小企業,有企業倒閉,自然就有人失業。

成日話唔關事,點唔關事呀?

就算是自資物業,都要出糧俾員,燈油火蠟都係$,但無生意,何來有$出俾員工?

D黃屍曱甴真係無腦!

子爵府

leopak 發表於 20-2-29 15:24
咪就係,由7月到現在,已經攪死左好多小企業,有企業倒閉,自然就有人失業。

成日話唔關事,點唔關事呀? ...

同意,黃絲黑暴,可恥,可惡

別墅

咁大家明白點解班 yc 成日話政府暴政啦!

因為政府所有好事都係佢地爭取既,唔關政府事!

(澳門政府無 yc 都派錢哦!各地無 yc 一樣封關哦! )

政府所有衰野都唔係佢地動議通過既,所以唔關佢事!

某程度上,我希望今年立法會選擇係泛民大勝,因為泛民身為在野黨,除左識吹毛求疵,指責他人之外根本唔識執政。

無論泛民贏唔贏到立法會,佢地都會用各種手段阻礙政府施政。分別在於佢地可唔可以推卸責任比中央。如果泛民上台,我相信只有2種結果:

1,直接攬炒,中資走人,中國遊客絕跡,更成為中史向各城市既反面教育材料。旅遊業死了,服務業 bye bye, 工業沒有,農業 d 廢青點肯去做?

反正我係 yc 口中既癈老,工作穩定收入穩定,有經歷有學歷隨時返國內搵工都得。佢地攬炒最受影響個班係近幾年畢業既廢青,等佢地自己受返個結果囉!唔好失業留係屋企啃老呀!(睇到呢代後生咁樣真係懶得生,養大左被黃師黃媒教到頂心頂肺,仲要一邊鬧父母一邊要錢,等佢賺錢比家用好似施捨,我不如留返 d 錢自己養老養貓養狗)

2,泛民內部分裂,一部份人成為新既在野黨,然後重覆前幾年套路繼續反政府,依然無人睇經濟民生,內鬥直至某天發現香港已變成二線城市。(參考台灣十年政壇)

男爵府

垃圾言論,可以不理,費事洗眼

首頁

尾頁

跳至