自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

hellomiki 發表於 20-2-29 12:48
https://m.weibo.cn/status/4477008216030027?wm=3333_2001&sourcetype=weixin&from=timeline&isappinstall ...

好想知道鑽石公主號既肺炎族群係咪group C,到底係咪真係首位確診港人將病毒帶上船

水晶宮

畀面勳章

syyysc 發表於 20-2-29 13:58
美國?
日本背後的大佬,台灣背後的大台!
安倍、蔡英文敢出聲咩!

係囉!古古怪怪咁!

珍珠宮

hellomiki 發表於 20-2-29 12:48
https://m.weibo.cn/status/4477008216030027?wm=3333_2001&sourcetype=weixin&from=timeline&isappinstall ...

別人有心打壓欺侮的話,科學都未必幫到你!呢個世界真的有公理嗎?反正我唔太相信!血的教訓要我地記住要保護自己,就要自強不息!

至於真相,能水落石出就當bonus啦,如果含冤莫白都無可奈何!

公爵府

台灣 同 日本都篤灰?

琥珀宮

cattz288 發表於 20-2-29 15:12
https://www.facebook.com/D8China/posts/3504252676311356/

台灣此人分析得簡單易明,內地沒有病毒爸媽,而只有唔記得佢講係兒子定孫子,美國有齊爸媽兒子孫子,整個病毒家族。

明嘅就明

珍珠宮

sandylaw 發表於 20-2-29 15:39
好想知道鑽石公主號既肺炎族群係咪group C,到底係咪真係首位確診港人將病毒帶上船
...

船上好似都有美國人喎,如果除c組外仲有其他,其他組即是唔關香港事?

珍珠宮

SandyKL 發表於 20-2-29 15:44

台灣此人分析得簡單易明,內地沒有病毒爸媽,而只有唔記得 ...

我冇科學知識,唔識得分析節目內容有幾真確,請問有冇人知呢個節目內容有學術報告冘支技嗎?希望多啲科學論文出嚟指証!鍾南山快啲出文章還中國清白啦,否則華人去到邊都被歧視,好慘呢!

珍珠宮

SandyKL 發表於 20-2-29 15:44

台灣此人分析得簡單易明,內地沒有病毒爸媽,而只有唔記得 ...

中國只是係c(仔),美國abcde都有齊,要有ab(爸媽)先生到c(仔)出來,c再生de出來,如我無理解錯的話

珍珠宮

...

我覺得香港那位係被其他人感染多,只是先確診,根本都唔知船上邊個先係傳播者,船上咩人都有,大陸人美國人香港人.....

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

日本居然敢出聲反面?擔心佢好快有咩不測。

侯爵府

apple~y 發表於 20-2-29 15:03
時間會證明一切,我都希望可以查出真相

真相? 唔信嘅人都唔少喎.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

...

講左唔係喇! 佢都係受感染! 只不過佢病發得早咋!
放下自在

珍珠宮

2023年兔年勳章

ggoo 發表於 20-2-29 15:01
希望可以搵到真相

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

希望快啲查出真相!
好多國都開始轉口風!似乎真的跟老尾有關!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

sandra28 發表於 20-2-29 16:02
希望快啲查出真相!
好多國都開始轉口風!似乎真的跟老尾有關!

連日本台灣都咁講,所以機會都大,但唔好唔記得美國手段可以好無賴 自圓其說,我都希望科學家醫學人員可以查出真相,就算邊個國家都好,將真相話比世人知,點解會有呢種病毒發生

珍珠宮

mln 發表於 20-2-29 15:24
難怪鍾南山都改口說雖然是在武漢發生,但未必源頭是中國。可能中國研究所都有所發現數據有變化。
...

鐘南山講得出,即是中國發現左唔少嘢

水晶宮

cattz288 發表於 20-2-29 16:01
講左唔係喇! 佢都係受感染! 只不過佢病發得早咋!

有無理據証明呢個講法呀

子爵府

一講大6,一講食野生動物,就大把人樂此不疲地鬧,未真正看清楚才出聲,
因為大6不文明,已是大眾期待的答案

SIRIABABY    發表於 20-2-29 17:49

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sandylaw 發表於 20-2-29 16:11
有無理據証明呢個講法呀

佢同行家人都無事
https://www.hk01.com/01%E5%81%B5%E6%9F%A5/439103/%E6%AD%A6%E6%BC%A2%E8%82%BA%E7%82%8E-%E5%9B%9E%E6%87%89%E9%91%BD%E7%9F%B3%E5%85%AC%E4%B8%BB%E8%99%9F%E6%92%AD%E6%AF%92%E6%8C%87%E6%8E%A7-%E9%A6%96%E7%A2%BA%E8%A8%BA%E5%90%B3%E4%BC%AF-%E6%9C%AA%E5%BF%85%E9%97%9C%E6%88%91%E4%BA%8B
放下自在

公爵府

redhot 發表於 20-2-29 15:43
別人有心打壓欺侮的話,科學都未必幫到你!呢個世界真的有公理嗎?反正我唔太相信!血的教訓要我地記住要 ...

我都覺得係,美國再弱都仲係第一强國,惹怒佢真係全世界攬炒。

首頁

尾頁

跳至