自由講場

跳至

首頁
12345...18

尾頁

伯爵府

我的育兒心得勳章

cacacakwok 發表於 20-3-1 21:28
依件事首先係LIHKG討論區到被揭露先
受害家長建議我順便係依到開POST
新會員係到同各位打聲招呼先:fortunat ...

離家出走?
住邊?錢從何來?仲有冇返學?

男爵府

耕田妺 發表於 20-3-1 22:12
咁段估d錢唔會個靚妹自己比卦,點都係經父母攞出黎,父母會了解乜事啦,唔對板就報警解決,何況重係d有名 ...
睇上文下理 就係個靚妹 18歲之後先離家出走 之後就放棄學業打工搵錢交團費
所以個團主識玩 18歲之後就係成年人 成年人父母冇權去處理件事
學得音樂都有d家底(仲係太古)
應該學果陣係中學生,溫室小花黎

複式洋房

耕田妺 發表於 20-3-1 22:12
咁段估d錢唔會個靚妹自己比卦,點都係經父母攞出黎,父母會了解乜事啦,唔對板就報警解決,何況重係d有名 ...
離家出走左,加上老師要求團員斷六親,
所有錢都係啲「靚妹」辛苦兼職搵黎。
斷六親,連父母都唔會聯絡個種。
父母及親屬透過大學﹑警方等途徑想要翻粒囡都無用個種。
因為事主(啲女仔)被洗腦到聽老師話,
話唔見父母就唔見父母,連中學同學都鮮少聯絡。

警係會報,我亦有報比傳媒,
係依到開POST係因為知道依到家長多,
希望家長多個心眼。

THANKS!

珍珠宮

2021勳章

我想問一個冒犯少少既問題
個主腦有冇呃啲少女去做不道德工作?
為咗月月穩賺學琴費就做咁多野
講真好變態

以我所知,學古箏都唔平
正經做一個古箏老師都唔得?

翡翠宮

2021勳章

cacacakwok 發表於 20-3-1 21:28
依件事首先係LIHKG討論區到被揭露先
受害家長建議我順便係依到開POST
新會員係到同各位打聲招呼先:fortunat ...

退出比分手費,唔比長困人係佢屋企

複式洋房

MMM1108 發表於 20-3-1 22:15
離家出走?
住邊?錢從何來?仲有冇返學?
18歲就離家出走,聽老師講去租將軍澳區私樓,
成班女仔自己半工讀去比租金﹑大學學費同學琴費。
經濟壓力大到學業都顧唔到 (Attendance同GPA奇低),琴又練唔到,
成班傻更更係到打工租樓比學費,
仲要係咁聽個老師點
被洗腦到老師大於所有身邊親友

複式洋房

yurijm 發表於 20-3-1 22:21
我想問一個冒犯少少既問題
個主腦有冇呃啲少女去做不道德工作?
為咗月月穩賺學琴費就做咁多野
真係無人知,但你可以Click入佢地個Page睇
https://www.facebook.com/%E5%B0%91%E5%A5%B3%E5%8F%A4%E7%AE%8F%E5%9C%98-Girls-Zheng-Group-1381251788860400/
就知道作為一個古箏團有幾咁唔正常,
包括衣著同PO文。
為免比人話我打廣告,我放多幾個古箏團比大家參考下
依啲先係正常古箏團黎架嘛:
https://www.facebook.com/guzheng100/?ref=search&__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARCxllQyXUD2cT9mDBTxgS0PhUScxHQ1gT4ElDdYS_qSQlJBj9xHvZlclld0kOJomKYzRjphTg695ZEZ
https://www.facebook.com/eugenialamguzheng/
https://www.facebook.com/%E5%8D%83%E9%87%91%E5%8F%A4%E7%AE%8F%E8%A1%A8%E6%BC%94%E5%9C%98-2208770389361801/

佢收我地一個人都3,4K啦,
保底有團裡面10個學生,
仲有琴行個啲仲未計架!

瑪瑙宮

2021勳章

cacacakwok 發表於 20-3-1 21:56
未成年之前已經係到遊說啲女仔走
依家班女仔同埋我(已退出)都差唔多廿零歲
準備報案

你已比咗4萬分手費?
報案告佢乜野?

有時間post去討論區寫咁多野,但報警仍然是準備中?
遲d睇正式新聞見到單案件咪信可能真有其事law!

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

block哂佢地,唔再上堂,唔再見佢地就可以啦,你做乜要比佢哋40K, 太奇怪!

伯爵府

我的育兒心得勳章

cacacakwok 發表於 20-3-1 22:24
18歲就離家出走,聽老師講去租將軍澳區私樓,
成班女仔自己半工讀去比租金﹑大學學費同學琴費。
經濟壓力大 ...

老老實實
呢度係香港, 資訊及交通發達又唔係咩蠻荒深山, 而班女仔好話唔好聽驕生慣養又唔係鄉下妹冇讀過書嗰種, 唔妥佢第一時間同佢裝修喇, 點會受委屈!仲講賠錢?!

得罪講句, 可以控制人嘅我只諗到
1)毒品
2)賣淫
3)有痛腳畀人捉住

香港地做份「兼職」夠錢租樓住?夠錢畀衣食住行柴米油盬仲畀到學費?
個「故仔」好離地吓

複式洋房

木土土 發表於 20-3-1 22:32
你已比咗4萬分手費?
報案告佢乜野?
你講得無錯!
咁我唔回依個POST喇,
各位家長多多提防就夠
我去忙翻正事先

伯爵府

2021勳章 畀面勳章

cacacakwok 發表於 20-3-1 21:53
係真架
佢地會成棚人圍住個女仔逼比錢先可以退出
我已經搵到幾位受害者同團員既屋企人,

我信你,你都係唔想再有受害者,
團主除左呃錢外重有咩目的??

伯爵府

2021勳章 畀面勳章

師奶甲 發表於 20-3-1 22:04
青春期少女有幾時會聽啊媽講
入世未深比人呃
你估個個都老油條咩

agree,反叛時期真係可以六親不認

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

cacacakwok 發表於 20-3-1 22:31
https://www.facebook.com/%E5%B0%91%E5%A5%B3%E5%8F%A4%E7%AE%8 ...

剩係睇左佢地page
係有啲怪

post名牌袋、泳衣照

chow_mama    發表於 20-3-1 23:48
相知相遇相識

男爵府

chow_mama 發表於 20-3-1 22:50
agree,反叛時期真係可以六親不認

咪當聽下古仔

水晶宮

2021勳章

回覆樓主:

我都信樓主,現今青少年很容易被洗腦,件事睇到個心很寒,她們一定有報應!

侯爵府

2021勳章

恕我冒昧,我覺得似援交 fb page 多過關音樂事,post LV 比較騎呢,好少少女鐘意

比得4萬離隊怕且有痛腳係人手

報個警備左案先,比得四萬家底吾弱想息事寧人,凡事冇咁簡單

侯爵府

2021勳章

cacacakwok 發表於 20-3-1 22:31
https://www.facebook.com/%E5%B0%91%E5%A5%B3%E5%8F%A4%E7%AE%8 ...

佢地個fb確係古怪, 唔似正經樂團

大宅

hashtag影視迷勳章

cacacakwok 發表於 20-3-1 22:43
你講得無錯!
咁我唔回依個POST喇,
各位家長多多提防就夠

有追你原po,信你!你已經盡力警惕世人,啲人信唔信就隨緣啦。希望再無無知少女被洗腦,你做正事加油。

珍珠宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

其實知多樣野提防亦無壞,世事無奇不有,有D野諗都無諗過但又真係會發生,正所謂防人之心不可無,尤其有女兒果D alert下。

首頁
12345...18

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊