自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

chloeqq 發表於 20-3-6 14:37
真係要認真考慮下,同埋每一次買嘢你都要睇一下日期,睇吓有冇過期,平時可能你好彩,未必次次都會好好彩 ...

無錯!我就係咁嘅意思懶打咁多字,所以先話啲人好奇怪,收到過期野都話唔關HKTV事,邊個賣比消費者?咁個客打去邊到refund?仲要浪費時間買返樣野。如果咁煩,要網購黎做咩?咁嘅服務真心考慮清楚

男爵府

huisandy 發表於 20-3-3 15:59
百思不得其解
一,貨品唔見特別平
二,服務更稱唔上合格

主要係唔想搵同搬。 人迫又有風險,都算靠得住,一定唔會收左錢人間消失

大宅

回覆樓主:

其實我幾年前都買過一次,因為呢期疫情關係,要網購所以再shop Hktvmall, 發覺依家佢地多左好多種類,好正,有d日本洗衣頭水,護膚品,街外無得買,好似發現新大陸甘。
我今個星期都買左2 次,so far ok

男爵府

回覆樓主:

其實我睇過好多野都唔係平,落街樓下就超市仲平,好多比市面貴添。我係QPet官網買同一貨品平成10幾%,仲要100蚊已經包順豐櫃。下下要買野買滿250蚊都幾煩。上網買隱形眼鏡又係,成日聽jm話平,點知我再搵資料,其實直接同間公司買仲平,而且1盒2盒已經包順豐。我都覺匪夷所思點解有人會咁樂此不疲去買。

珍珠宮

王國教室勳章

hopeusee 發表於 20-3-5 10:09
我覺得有些價錢抵過超市。
唔洗出街,我多數準時送貨。
會message你通知,我覺得口ok

我之前試過有問題,之後就冇,我係懶得出去買,而且貨未試過有事就繼續買。

民房

冇幫襯過

侯爵府

chloeqq 發表於 20-3-5 17:12
我有試過.........完全中晒伏,佢寄咗個過期野,仲要係冇蓋嘅,第一次買已經係咁,一定唔會去買:ang ...
我鐘意試新嘢,hktv一開我就幫襯,當時仲有d特價組合好抵,送貨有試過簽收又有試過真係有d運輸完全沒通知將d嘢掉低就走咗,其實有要求簽收不過總有方法應付,做咗vip,跟住又多咗好多網購選擇,我都係見平先買,,最近係聖誕落單,過1月送,呢次就麻煩,因為買零食,食用日期好近,本身以為聖誕會拿到,,,,,口罩就沒去買,一來每單一盒又要買夠運費一來唔係咁需要,不過身邊朋友都買唔到,,
呢d生活用品網購香港難做,地方細,超市周圍有,住遠d就叫姐姐買,送貨人工貴,,客觀因素

侯爵府

西瓜包 發表於 20-3-5 15:06
有乜好嬲啫,好快見到個熔熔爛爛,又多人失業嘅香港,放長雙眼睇下幾多大黃同小黃頂得順
...
講又講過勸又勸過,咁盡咗力就算啦,咪攬炒囉,,,,攬炒好啊,自問粗生粗養窮開唔會怕,仲可以埋身實際教細路居安思危,千金難買啊
係同情弱勢姐,社會不穩弱勢係首當其衝

禁止訪問

禁止訪問

大宅

小豬澄 發表於 20-3-5 00:03
你指佢送錯地址?
我等左成日 等到第二日我打電話去問 佢地話問左跟車話送左仲有人收左

請問你打邊個電話號碼? 搵極都冇電話可以打去投訴或追貨,淨係得填form! thx

大宅

回覆樓主:

幫襯過好多次都冇問題,送貨哥哥都好有禮貌的,今日等送貨,送貨條友Whatsapp我話就送貨,問我邊度交收? 我答咪屋企樓下(村屋),佢話唔入村就唔理我。等到過鐘都冇黎,我直接打比佢問,佢又話唔入村@$_&-,我話一直都係送到樓下攞,佢發晒癲係咁嘈,我話唔需要拗,我會問公司,只係想問實佢幾點到,我行出去攞,佢態度極惡劣不停講話,“你同公司講都冇用,你鐘意啦,你唔鐘意我咪唔送囉,你等下次啦,#__&+@@_”,跟住cut我線! 我勁嬲,打番去幾次都唔聽! 呢條友簡直係痴線撩交打,博抄咁! 未遇過咁嘅人,激死我!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

vanvan1999 發表於 20-3-16 22:38
請問你打邊個電話號碼? 搵極都冇電話可以打去投訴或追貨,淨係得填form! thx
...

我要諗諗同搵搵
我好好好耐無用了
依家都唔知仲有無佃電話

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

vanvan1999 發表於 20-3-16 22:55
幫襯過好多次都冇問題,送貨哥哥都好有禮貌的,今日等送貨,送貨條友Whatsapp我話就送貨,問我邊度交收? : ...

佢地既運輸同買六合彩係無乜分別
有時好好 有時勁差

子爵府

我幫襯過4次都好準時送貨喎

男爵府

買過10次以上,完全無問題

複式洋房

回覆樓主:

之前買過卡絲洗頭水,係假貨。而且而家D嘢越嚟越貴。

大宅

試過訂兩枝紙包椰子汁,有一枝爆開少少,會慢慢漏出嚟!肉眼望唔覺!
通知客服,兩枝都退錢,而且過程快!訂過幾次,無伏!

首頁

尾頁

跳至