夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公??可有???可冇???

我同老公的關係
平常冇溝通
但感覺上又唔可以冇左對方
但確實又好似冇嘜感情咁

你地有冇同感呢

究竟依個
係唔係習慣呢

等待驗證會員

Re: 老公??可有???可冇???

有時有類似感覺.
雖然我地唔係冇溝通, 但都要睇佢心情.
佢心情唔好時, 我就自己睇書, 上網.....
感覺真係有老公=無老公,
但事實上係大家唔可以冇左大家.

你對仔女好靚呀.....佢地媽咪一定好靚女 :wink:

大宅

Lavenda

he he 又呃到你啦
其實我得一個仔咋
左上角果張
係仔仔6個幾月時
我幫佢帶個假髮影的相
下面果張係近照

仲有, 個個都話個仔
似老豆
唔似我架
所以我唔靚架

ANYWAY, 多謝你讚ISAAC (我個仔)

等待驗證會員

Hoho....

唔怪之得相兩張相咁似樣.
issac下面張相個樣有d似陳健鋒呀(無綫男藝員)

大宅

呢種感覺一排有一排無咁low, 希望你遲 d 唔會有啦 !
可惜我生兩個都係仔啦, 唔係真係要同你對襯家呀 ! :mrgreen:

大宅

Lavenda, fionshum

好多人都話isaac似陳鍵峰
真係似咩????

我都想生女
就係無
所以幫個仔扮下女仔先
fionshum, 若我有機會生個女
再比個辦你look look
可能真係做得成襯家架
he he

伯爵府

我以前以為老公是可以保護自己,分擔我的開心和不開心事情的人,有困難時幫我解決問題的人,愛錫自己的人,但原來才發覺現在的男人跟我想像的完全不同。所以我變得更獨立,更理智,絕對不能依賴他。所以我都不知他是不是可有可冇。
以前我很渴望他為我做一些事情如安排與我慶祝生日、結婚週年等,買一些禮物給我逗我開心,但他通通不做,久而久之,我發覺我再不稀罕了,反正自己可以自己買,生日亦大把朋友跟我慶祝,自己安排更好的節目讓自己開心,因為我明白到若要講出口才做的,其實已欠缺了那份心意、那份情了。
他試過買股票win左幾千元(因他只是玩很少的),我起初不知道,後來我奶奶叫我封兩封大利是俾我兩個叔仔(因當時是近新年),她說因為阿哥win了幾千元,我當時已很嬲,第一,你為何叫我封大利是,你為何不直接跟你個仔講,第二,我根本都不知有此事,我老公一早亦無話我知,第三,我話天氣好冷,可不可以買給我一件羽絨(四百多元)他都沒有買,總之我沒有收過他一分一毫,當時亦為了這件事吵了一大輪。後來我同我奶奶講他的仔沒有分過一個仙給我,件羽絨都是我自己買的,隻鑽石戒指亦是自己買的(因為她以為是她的仔送給我的),我奶奶竟然話自己有錢咪自己買好了,佢有俾家用你咪得囉。我才知道原來現今的所謂好老公就是會俾家用的便是了。自從那次起,我便沒有再跟我老公嘈任何事情了,因為我終於明白我以往的勞氣是多餘的,在別人的眼中只會覺得我小氣,沒有人會同情你的。
正如前幾日,我不小心在街掉了條頸錬和一個吊咀,雖然條頸錬是18K的,但不算太值錢(大約二百多元),但個吊咀是我生日時一個好朋友送給我的(大約百多元),我很不開心,我老公順口話買過給我,我當時聽到都不知應不應該開心,開心的是他起碼會咁講,不開心的是他根本是不會買的,連我生日他都不會買東西送給我,又怎會送呀?而事實上他亦真是沒有心買過給我的,因為其實我當日自己已立即去買過差不多同一樣的吊咀和頸錬不過我沒有說給他知,他亦沒有提,到今日我才戴出來,他亦沒有任何反應,不過我完全沒有任何不開心,因為我的脾氣已經昇華到另一個世界。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

等待驗證會員

我結婚以來, 最深切既體會係: 自求多福.
投訴, 發脾氣......佢會話: 咁你想我點?
你怨佢, 佢會話: 我知我欠你好多.....(下面果句冇講, 不過又係"咁你想我點呀?')

我唔想自己唔開心, 所以我現在只求一個伴侶(係身邊);
其他唔再要求奢想. 畢竟每個人對愛既定義都唔同,
對愛既表達亦都唔同, 我唔可以用我為佢付出果一千分,
去比佢果三百四百分, 呢個可能已經係佢既極限.
而我既底線係: 唔可以不忠(我付出左咁多佢都不忠, 佢真係豬狗都不如, 唔死都冇用)
我會義無反顧咁走(因為我冇細路, 所以可以話走就走)

首頁

尾頁

跳至