自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問我淘寶買左件野 我係寄去私人集運倉 但已用好多年末試過依個情況

早幾天物流顯已簽收 但集運倉話冇收過
我已即時搵賣家 之後賣家話聯絡物流跟進
一路每日問佢 直到早兩日我話唔要 叫佢退款

賣家先搵個售後部話佢哋要收到件野退左先會退錢比我
我問佢如果係其他人貪心偷左或者派送員整唔見左 又點會收得到件退件
宜家根本係要搵物流個邊check是誰簽收
但賣家話總之佢會收到退件先會退款
我已申請退款 賣家已拒絕

有冇人遇過依個情況要點做?

水晶宮

多數派錯貨...

1)叫賣家要求速遞公司提供簽收證據
2)等賣家答覆 (多數冇答案, 因為國內速遞公司, 多數check 唔到)
3) 申請退款, 多數拒絕, 因為賣家都好冤枉...
4) 有以上程序後, 申請淘寶介入, 理由是"冇收到貨, 賣家未能提供簽收證據.

別墅

howmuch 發表於 20-3-23 10:29
多數派錯貨...

1)叫賣家要求速遞公司提供簽收證據

Thanks 咁我嘗試再搵賣家先

珍珠宮

邊間私集呀?

大宅

回覆樓主:

可能系中轉倉簽收

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

中轉倉簽收先, 等你安排集運

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

試過,問賣家,佢俾左簽收單copy俾我。我show俾集運睇,佢地過2日就搵返件貨出黎。

首頁

尾頁

跳至