夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

ZakuChan 發表於 20-3-30 14:05
你講得好中呀。我宜家都係咁,唔係唔愛,但係已經冇咗信任,同埋如果佢過幾年又係咁,會怨自己點解今日咁 ...

係呀!人唔係機械人,總包含感情,有愛但冇信任,又忘記唔到,又擔心。而且,離開左又未必一定開心。

男爵府

回覆 tingting2200 的帖子

甘你覺得離婚又可以點?

大宅

kauyin916 發表於 20-3-30 12:17
應該呢一刻冇,佢睇新聞同打機,同埋都準時收工返屋企,但係遲啲就唔知。
...

小心好一點

大宅

kauyin916 發表於 20-3-30 14:17
係呀!人唔係機械人,總包含感情,有愛但冇信任,又忘記唔到,又擔心。而且,離開左又未必一定開心。
...
好明白你嘅感受,我現在也經歷這個階段,丈夫還在身邊,但是已經唔係幾信佢,我諗呢世都唔會原諒佢,只不過希望想維持自己辛苦建立嘅家庭!過去他討好小三,訂貴嘅餐廳同小三過生日,盡一根針一根針的刺在心!個心真係好痛好痛!

複式洋房

IBMom 發表於 20-3-31 13:53
好明白你嘅感受,我現在也經歷這個階段,丈夫還在身邊,但是已經唔係幾信佢,我諗呢世都唔會原諒佢,只不過 ...

他們以為道歉就可以當冇事發生,原諒了你一切可以忘記。有時還會說我小氣。

大宅

回覆 kauyin916 的帖子

男人覺得講了對唔住就可以當什麼事也沒有發生!還會說舊事重提是不是要他永遠內疚抬不起頭做人,他們好像不知出軌對妻子的傷害有多深

禁止訪問

複式洋房

adrio 發表於 20-3-31 15:22
回覆 IBMom 的帖子

樓主請看看自己照顧孩子能力,沒有了爸是,否會有缺失?從家庭角度出發,沒有了他糸可 ...

他說會改,所以給他機會,但係自己個心成日都好介意,有冇人真正可以放下?

大宅

IBMom 發表於 20-3-31 15:13

男人覺得講了對唔住就可以當什麼事也沒有發生!還會說舊事重提是不是要他永遠內疚 ...
有些事情做左就係做左,點樣可以當乜事都無生過。
你答佢係呀!重提就係要你永遠內疚,知道自己做左不能原諒的事!

複式洋房

JM0910 發表於 20-3-31 17:01
你答佢係呀!重提就係要你永遠內疚,知道自己做左不能原 ...

佢雖然囗囗聲話改過,幫手湊仔做家務,但係我覺得掛在面上的表情不是好寬容,他話冇,但係我覺得分擔家事做到咁嘅口面,不如我自己做返。對住個女一唔聽佢order就大聲罵,我真係覺得好煩。咁多年我都係做到冇停手。

大宅

一樣,我呢邊C6又係成日默不作聲,乸口乸面,係對住個囡和其他家人先寬顔啲,我真係好想問佢想點?

男爵府

kauyin916 發表於 20-3-31 16:45
他說會改,所以給他機會,但係自己個心成日都好介意,有冇人真正可以放下?
...

做鴕鳥幾時都會開心啲,閉在自己冇能力無勇氣。

大宅

回覆 IBMom 的帖子

d男人覺得講左對唔住,斬纜回頭返屋企,就好似可以當冇事發在過,我曾經post過,話問過c6, 如果出軌嘅同人上床嘅係我,我依家回頭,你係咪又可以當冇事發生過呢,係做左就做左,唔係一句sorry, 就可以抹殺佢地對我地嘅傷害

複式洋房

JM0910 發表於 20-3-31 17:01
你答佢係呀!重提就係要你永遠內疚,知道自己做左不能原 ...

其實同個女人一齊二年,有冇可能只係為咗性而零感情?

男爵府

kauyin916 發表於 20-3-31 19:20

咁幾多年先算有?5年?

別墅

kauyin916 發表於 20-3-31 18:05
佢雖然囗囗聲話改過,幫手湊仔做家務,但係我覺得掛在面上的表情不是好寬容,他話冇,但係我覺得分擔家事 ...

我係你老公都覺得你煩。又係你話原諒,但又不時翻舊賬。又係你想佢唔好齋打機睇新聞,咪做家務囉,又嫌佢表情唔寛容。想上床,你又要佢做好啲先,關心下你先。其實佢係你老公,唔係你下屬。老公岀軌係錯,但選擇留低嘅係你。你無心理準備原諒,就唔好講到咁偉大,為左下一代而留低。你而家將老公當係罪人咁,你留低係想佢贖罪,成日諗住: 起碼佢要點點點我先會原諒佢。俾著係你丫,你都改到無癮啦。你唔好忘記,佢已經有異心。你真係咁偉大為個女,一人行一步啦。你再咁,老公唔會再有動力去改。

別墅

kauyin916 發表於 20-3-31 19:20

無。可。能,咪呃自己。

複式洋房

約會空姐 發表於 20-3-31 20:22
我係你老公都覺得你煩。又係你話原諒,但又不時翻舊賬。又係你想佢唔好齋打機睇新聞,咪做家務囉,又嫌佢 ...

我想知道你是男人還是女人?因為可能男女角度不同。我其實冇話只為個女而留低,留低的原因有d複雜。

大宅

約會空姐 發表於 20-3-31 20:23
無。可。能,咪呃自己。

我都覺得無可能,兩年絕對不是短時間

珍珠宮

減齡達人勳章

約會空姐 發表於 20-3-31 20:22
我係你老公都覺得你煩。又係你話原諒,但又不時翻舊賬。又係你想佢唔好齋打機睇新聞,咪做家務囉,又嫌佢 ...

某情度上好認同你講法,樓主 既然決定比個機會大家,就試吓放低,向前看。知道講就容易,做很難。記住你老公因內疚會去改,但你再鑽牛角尖,於事無補,只會再推個老公出去

首頁

尾頁

跳至