夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我有個朋友 拍過幾次拖 每次都係比仔飛 最長果次都唔過半年 佢次次都選中D唔係咁好既男仔。佢話想識個好男人,我就介紹我未婚夫個fd佢識,我識左未婚夫個fd都幾年 知道佢係知好男仔 上一段感情維持左十年 散左之後一直未拍拖,原因除左放唔低之前果個之外,亦都因為上一段感情令佢自卑 無信心再拍拖。 講到呢度 正式講重點,我個朋友話呢個男仔唔係佢中意果類型,又嫌棄人地個髮型唔靚仔 又嫌人地約會唔係餐餐請佢食飯,但個男仔經過一段日子約會中意左我呢個fd,同佢表白左兩次,女既第2次表白 接受左佢,我問佢係咪真係中意個男仔,唔係中意人唔好傷害人,佢答我唔到 佢話好中意同佢做朋友既感覺 大家都喜好差唔多,唔想無左個對佢咁好既人,所以接受左佢先。 作為朋友 唔介紹男仔比佢知都唔知原來佢有少少港女 ,令我覺得好似比左個陷阱個男仔踩咁.....

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kakayan717 發表於 20-3-30 00:01
我有個朋友 拍過幾次拖 每次都係比仔飛 最長果次都唔過半年 佢次次都選中D唔係咁好既男仔。佢話想識個好男 ...

唔好再做介紹人了
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆 crystal媽咪 的帖子

我都係第一次做介紹人。。介紹完就後悔左 唉

男爵府

kakayan717 發表於 20-3-30 00:30
回覆 crystal媽咪 的帖子

我都係第一次做介紹人。。介紹完就後悔左 唉 ...

唔做中唔做保唔做媒人三代好

大宅

mingmama 發表於 20-3-30 00:35
宜家唯有希望我呢個fd最後會真心中意個男仔。。

大宅

我覺得睇佢之前同咩人拍拖, 同埋傾計傾開感情話題都大約會知個女仔係點既人,
你冇了解清楚就亂做媒人真係害左個男仔

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kakayan717 發表於 20-3-30 00:49
宜家唯有希望我呢個fd最後會真心中意個男仔。。

又唔好咁自責
就算佢係真心鍾意個男仔
可能相處落都會唔夾

子爵府

回覆樓主:

樓主好心用錯了...當上左堂

大宅

crystal媽咪 發表於 20-3-30 08:27
又唔好咁自責
就算佢係真心鍾意個男仔
可能相處落都會唔夾
佢話同個男仔相處好舒服 好似朋友咁 咩都可以講 係佢好信任既一個人 但問佢中唔中意佢 佢又答唔出。。

寶石宮

kakayan717 發表於 20-3-30 08:40
佢話同個男仔相處好舒服 好似朋友咁 咩都可以講 係佢好信任既一個人 但問佢中唔中意佢 佢又答唔出。。:bash ...

由得佢地自由發展
唔需要再問

子爵府

回覆 mingmama 的帖子

我又係諗起呢句

子爵府

我有個朋友 拍過幾次拖 每次都係比仔飛 最長果次都唔過半年 佢次次都選中D唔係咁好既男仔。佢話想識個好男 ...

過來人經驗,媒人做一次就好,冇下次,最好唔好做tim

大宅

比我重頭來多次 我會由得佢自生自滅 但佢果陣好慘 話個個有個好好男朋友佢無 佢係個想快d結婚生仔既女仔來 但一直遇唔到好男仔 但經過呢次 我又覺得佢真係唔多值得有好男仔中意。。

子爵府

kakayan717 發表於 20-3-30 13:32
比我重頭來多次 我會由得佢自生自滅 但佢果陣好慘 話個個有個好好男朋友佢無 佢係個想快d結婚生仔既女仔來 ...

聽你描述,你朋友好港女, 騎牛搵馬feel

禁止訪問

侯爵府

回覆樓主:

感情冇得強逼, 最多可以慢慢陪養。

可能你朋友慢熱呢或者佢根本唔知道自己適合哪一類型的老公。

妳唯有同妳講拍拖要認真唔好玩玩下~ 青春有限~

我覺得男人未到4x歲同咩女仔拍拖都唔會蝕到啲咩,始終有時間。當上咗幾堂人生課堂~ 更何況男方都aa際唔會蝕章得去邊。

有時外人未必知/睇唔晒,有啲男人做朋友好好,但冇做老公嘅膊頭。妳朋友唔喺冇付出~她都浪費緊自己寶貴青春~
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

你咪再多一次,同個女講如果唔合適咪再落去

子爵府

mingmama 發表於 20-3-30 00:35

咁樓主打後三代咪好....., 做左又收唔翻添架

諗翻以前有人介紹比我, 識左一陣無再進一步, D 介紹人係會比人鬧......, 又或者會鬧我, 其實一邊有興趣, 另一邊拒絕, 的確係好令人好傷心, 還未一起還好, 只是比人鬧下算, 如果玩玩下分開不果, 結果可能好慘痛....., 所以我之後都無再要人介紹了...., 亦不會介紹比人.

大宅

回覆 PTMCYS 的帖子

我就怕女既胡亂答應左人。。最後結果唔好既會好慘痛。我呢個介紹人個心都唔好受。

子爵府

kakayan717 發表於 20-3-30 14:57
回覆 PTMCYS 的帖子

我就怕女既胡亂答應左人。。最後結果唔好既會好慘痛。我呢個介紹人個心都唔好受。:sig ...

好明顯女的騎牛搵馬, 男的一心一意, 是否女的幾靚女, 但喜歡wet 的人來? 有D男人的心態係玩一陣, 就會搵件淡定大體的來做老婆, 穩定後欄後, 屎忽痕, 又會出來搵翻D wet 既來玩過....

如果無眼緣, 真係唔易發展得好, 以前有個女仔表現得好鍾意我, 未拖手已話怕失去了我......, 我都心軟唔想佢傷心, 有諗過接受她, 連朋友見過這女仔都話會幫到我, 咩都佢做晒, 我唔洗辛苦, 但真的無眼緣, 唔可以心軟傷害大家, 把心一橫, 做一次衰人拒絕她, 對雙方都好, 避免之後做更多的衰人, 拖一天便傷得更深.

妳真係要提多次妳朋友, 非誠勿擾......, 但男的已入戲了, 已很難停下來, 乾脆你唔好再理佢地, 不然女的找了其他男, 又要妳一起騙他瞞他, 穿了後男的傻了可能不怪你朋友, 來怪責妳仲危險, 所以停不到的話, 抽離他們的圈子, 由他們自由發展便算, 唔好再八掛.

首頁

尾頁

跳至