少年成長

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆 s62143 的帖子

係….一時間好難接受, 唯有忍耐, 希望呢段時間快D過去…一起加油!!!!

大宅

回覆 MariaTsui 的帖子

多謝妳既分享!!! 妳真係一個成功既媽咪....希望我女看到我既改變, 會對我熱情返D…我會努力, 多謝妳!!!!

大宅

2020勳章

annielui 發表於 20-4-6 15:56
各位, 我女上F.1後突然病發...不過目標係我, 對我好冷淡, 以往明明好好的......令我好心痛, 請問有無媽咪仔 ...

我講一下我個女,我女成績一向好好,但中三升中四後,個人180度改變,由全級頭跌倒最後50多名。而且不願意和我溝通,什至不满意我,針對我

大宅

2020勳章

各位, 我女上F.1後突然病發...不過目標係我, 對我好冷淡, 以往明明好好的......令我好心痛, 請問有無媽咪仔 ...

痛過,傷心過,到現在,她大學了,會回来抱我,親我,什至擔心我

大宅

2020勳章

所以,慢慢來,捱過就冇事,始終倆母女,那時,我可能說太多醫科,又去聽有關醫科的,到最後,我放棄了,但她最後卻選擇了讀醫,所以,迫不來就算。

大宅

回覆 香港熊貓 的帖子

多謝妳鼓勵!!!! 好開心妳終於守得雲開......但當中我幾年一定很辛苦吧~ 妳估妳女當年是青春期, OR 選科壓力?
我都好期望我女抱我,關心我那一天......

大宅

回覆 香港熊貓 的帖子

那請問妳當時如何面對? 怎樣同佢相處呢?

男爵府

2020勳章

香港熊貓 發表於 20-4-22 15:39
所以,慢慢來,捱過就冇事,始終倆母女,那時,我可能說太多醫科,又去聽有關醫科的,到最後,我放棄了, ...

我都想請教一下,你哋中間的經歷係怎樣?我地外人最後都鄧你開心,修成正果,但係中間相信你都付出好多,可否講多D?

大宅

2020勳章

annielui 發表於 20-4-22 16:17
回覆 香港熊貓 的帖子

我很悲慘的,曾經我痛心到想放棄我自己。當年又找不到幫助,老公更加有心無力,朋友又不多,又怕說出去唔好聽······

大宅

2020勳章

annielui 發表於 20-4-22 16:17
回覆 香港熊貓 的帖子

我瘋到拆了我女張床,真的一件件,一塊塊的拆,再加上我女當年又玩 on line game......而且還認識了一個台灣男仔······從天堂(以前回學校見到亞女上台取獎學金)到後来被老師話(有說話給你聽,例如讀唔店可以轉 band1中 or 尾)

大宅

回覆 香港熊貓 的帖子

好彩妳當年無做傻事咋,而家終於等到….替妳開心呀!!! 請問妳女當年係咪對妳特別冷淡嫁?

咁妳點回應佢? 佢會唔會係因為個男仔而變咗而唔係因為青春期呢?

大宅

2020勳章

annielui 發表於 20-4-23 12:11
回覆 香港熊貓 的帖子

好彩妳當年無做傻事咋,而家終於等到….替妳開心呀!!! 請問妳女當年係咪對妳特別冷淡 ...

當年唔止冷淡 ,記得有一晚,唔記得因為嘜事,我女一巴星了她,我當時未及清醒,她反過來一巴也星了我,當時老公在厠所冲出來,工人也出來,我瘋狂了······,亞女冲出家門,老公未及取任何物件也跟了她出去······

所以你這只是(對比我),小事。

大宅

2020勳章

回覆 香港熊貓 的帖子

請問你囡囡最後因什麼原因和你好返?謝謝分享。

大宅

2020勳章

kk1186 發表於 20-4-23 16:42
回覆 香港熊貓 的帖子

請問你囡囡最後因什麼原因和你好返?謝謝分享。

我不想騎劫樓主個 post

大宅

annielui 發表於 20-4-22 14:32

係….一時間好難接受, 唯有忍耐, 希望呢段時間快D過去…一起加油!!!!

捱左兩年啦, 大仔脾氣好似好咗少少, 但都係都好冷淡, 乜都應你好, 其實唔做, hea 左你等你收d收聲 ...... 問多2句就唔答, 覺得你等煩,1 日講唔多過5句野。

跟著細妹又開始黎料, 完全攪對抗, 跟哥哥。
其實自問對佢地好好. 唔知點解佢哋會咁對我。

我真係好難過, 在公司做做下野 諗起都會眼濕濕 。

我都想有一日同人可以分享下點過渡, 但我唔知要等到幾時.....

每一日都難捱 。 唔知點捱。

唔知有冇人好似我咁唔想返屋企, 寧願返工。

大宅

回覆 kk1186 的帖子

點會呢? 樓主都想知道妳的成功例子給我們打打氣......先謝謝分享

大宅

妳對仔女幾大呀? 一個未完又到一個, 辛苦妳了!!!! 佢地係對妳特別冷淡or對爸爸都係?

我苦心自問自己都是一個好媽媽, 好多時會企響女女角度想, 多欣賞少責罵, 但點解都會落得如此收場呢?

我同妳一樣, 響公司唸唸吓都會忍唔住喊, 返到屋企面對個女既冷淡,無視,生外,陌生, 內心真係好難受....好心痛,

所以我同妳感同身受…..不過日子總要過, 惟有開解吓自己: 會過去的!!!! 我地一齊加油!!!!

超級版主

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

annielui 發表於 20-4-24 12:50

您有無試下寫低感受畀囡囡知?
囡囡睇左有咩反應?

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

回覆 wong2323 的帖子

我曾經忍唔住響佢面前喊過(不過以後唔會, 因為我唸只會令佢討厭), whatsapp過問佢係咪嬲媽咪,

叫佢寫低有咩事係佢唔鐘意我做既, 我仲自己寫低1. 唔好要佢影相…..但佢無覆我…..

大宅

2020勳章

香港熊貓 發表於 20-4-23 19:11
我不想騎劫樓主個 post

好想聽你分享呀!

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊