自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

yammi369 發表於 20-4-12 23:07
有無量血雅?
上星期家中長者、又係好暈、血壓升到好高、睇了醫生話係耳水不平衡。醫生話耳水不平衡的暈是 ...
吾該你,我搵到了
給懶惰蓋過所有,就什麼都做不到要同恐懼做朋友我要努力,令自己和兩個女兒有屬於我地既家

侯爵府

畀面勳章

0q.cathy 發表於 20-4-13 10:20

係維特健靈出,一種補充劑,專門比身體弱同耳暈耳鳴既人, ...
真係吾該哂你,請問買左幾錢?係咪萬寧有得買?
係頭暈先食定平時要keep住食?謝謝
給懶惰蓋過所有,就什麼都做不到要同恐懼做朋友我要努力,令自己和兩個女兒有屬於我地既家

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

zoekayan 發表於 20-4-13 10:45
無喇,過左1個鐘無再暈,暫時到依家都ok

咁你要好好保養身體,要攪下養生,呢個係警號,唔好比佢惡化。

公爵府

gumchai 發表於 20-4-13 11:08
我都係成暈,睇咗好多醫生都耐唔耐發作,都覺食滋寶奇珍係有幫助,雖然幾貴
...

我食第一樽咋,我想請教係點食? 佢無講食幾多係一個療程,你係長期食? 定食三個月停幾個月再食? 我食左一星期左右,早晚一粒,我係精神左,個人無咁攰,訓少左,我都覺得有些用。

公爵府

rainlamrainlam 發表於 20-4-13 11:30
真係吾該哂你,請問買左幾錢?係咪萬寧有得買?
係頭暈先食定平時要keep住食?謝謝
...

我都係剛食第一樽,我係屈臣氏買,$499/30粒。我本身去萬寧睇,搵唔到,再過屈臣氏見到有,就立即買。 我發現維特健寧網都有,同原來佢有專門店,不過唔近我。

我上兩星期開始好攰訓好多,起身見暈,但不嚴重,可落到床,就去買黎試。唔得就打算睇中醫。我食左兩日就不暈了,我早晚各一粒。我都問近其他Jm, 係咪要長食。

剛見到話黑豆茶有用,我都會試下。我之前試過炒黑米,加紅 棗,只可當保健。

侯爵府

畀面勳章

0q.cathy 發表於 20-4-13 12:15

我都係剛食第一樽,我係屈臣氏買,$499/30粒。我本身去萬 ...
好,謝謝你,我都試下先

水晶宮

0q.cathy 發表於 20-4-13 12:05
咁你要好好保養身體,要攪下養生,呢個係警號,唔好比佢惡化。

都諗住去睇中醫

大宅

0q.cathy 發表於 20-4-13 12:08
我食第一樽咋,我想請教係點食? 佢無講食幾多係一個療程,你係長期食? 定食三個月停幾個月再食? 我食左 ...

我初初每朝2粒食咗一年無食易暈番,宜家食番每朝一粒

wcpcelia    發表於 20-4-13 17:12

大宅

血壓高?

公爵府

gumchai 發表於 20-4-13 12:40
我初初每朝2粒食咗一年無食易暈番,宜家食番每朝一粒

即係長期食,每日都食,咁就無咁易發病,係咪咁。

大宅

0q.cathy 發表於 20-4-13 14:57
即係長期食,每日都食,咁就無咁易發病,係咪咁。

我暫時唔會停了,1日1粒當保健

公爵府

eddng 發表於 20-4-12 16:56
樓主同你一樣
我係3年前開始暈
入左醫院十幾日都check唔到原因

check下血壓。

公爵府

gumchai 發表於 20-4-13 16:54
我暫時唔會停了,1日1粒當保健

咁我先食一樽早晚一粒,之後再一日一粒當保健,睇下有無變化。

男爵府

rainlamrainlam 發表於 20-4-12 11:13
前2天已睇急症,驗埋血照埋腦都話無事。又無發燒,尋日突然暈底,一直勁頭暈,吾知咩事
仲可以去邊度睇
...

耳水不平衡?
Take care

大宅

sololoso 發表於 20-4-12 11:25
我自己check 過全部野,係心臟有小小事,二尖瓣閉合不全,不過呢個唔影響頭暈,主要係頸椎問題,我睇過中 ...

想問下邊位脊醫?可以pm我嗎?謝謝

大宅

eddng 發表於 20-4-12 16:56
樓主同你一樣
我係3年前開始暈
入左醫院十幾日都check唔到原因

想請問你現在如何?好番未?我又係暈左3個月

子爵府

我老公又係成日頭暈,中西醫都未見幫助,等我又買盒維特建靈比佢試吓

男爵府

畀面勳章

Yubi.T 發表於 20-4-12 11:35
我呢排WFH 出去食咗飯之後戴住口罩搭車返屋企就會好暈好暈,情況係咪同你差唔多?
...

係唔係缺氧。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

sololoso 發表於 20-4-12 11:25
我自己check 過全部野,係心臟有小小事,二尖瓣閉合不全,不過呢個唔影響頭暈,主要係頸椎問題,我睇過中 ...

可以介紹旺角雅蘭中心醫生俾我?
請pm

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

water55 發表於 20-4-12 12:20
我媽暈左1年,發作時你行唔到,好嚴重!做晒驗查,又做埋耳水測試!最後咩都唔係,係頸椎問題!做左物理治 ...

你好jm,請問你媽媽最終係點發現原來係頸椎問題?thanks

首頁

尾頁

跳至