親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2020勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yuyu.c 發表於 20-4-15 16:32
係啦,明年仲要5日紅假唔洗請假。所以我好想博下買,但團友驚冇計,冇得買。

我自己都買佐明年cny啦。

除非settle左我7月套機票,否則都唔敢買復活節,但到6月7月買日韓已經貴晒

珍珠宮

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

MissMaMa 發表於 20-4-15 16:32
邊間agent 退酒店錢要咁耐?

hotels.com呀,我幾驚佢執笠。不過佢有寫疫情關係退款最耐要等30日,但依家尼個時勢,一日未退返都會驚佢執。

公爵府

2020勳章

Lqueenie 發表於 20-4-15 16:30
平時應該買左出年復活節機票

我都真係執返身彩 以往一定已經買左今年復活節+暑假,但今年飛完農曆新年,就乜都冇買。

珍珠宮

2020勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 20-4-15 16:35
我都真係執返身彩 以往一定已經買左今年復活節+暑假,但今年飛完農曆新年,就乜都冇買。
...

你就醒啦

公爵府

2020勳章

yuyu.c 發表於 20-4-15 16:34
hotels.com呀,我幾驚佢執笠。不過佢有寫疫情關係退款最耐要等30日,但依家尼個時勢,一日未退返都 ...

hotels.com 如果執笠,真係世界末日喇。我手痕訂左馬代酒店,訂完又取消,Agoda 退得好快喎!

珍珠宮

Lqueenie 發表於 20-4-15 16:33

除非settle左我7月套機票,否則都唔敢買復活節,但到6月7 ...

如果疫情好轉,出年Easter一定貴。如果依家買真係打算博下咋,要預佐損失$26xx。如果博到出年既easter就抵到爛

不過你手頭太多套啦,我手頭冇乜先會有考慮。

公爵府

2020勳章

Lqueenie 發表於 20-4-15 16:36
你就醒啦

唔關事呀,老公假期未定,又冇旅行腳。。。真係錯有錯著

珍珠宮

yuyu.c 發表於 20-4-15 16:38
如果疫情好轉,出年Easter一定貴。如果依家買真係打算博下咋,要預佐損失$26xx。如果博到出年既easter就抵 ...

我仲有套8月

珍珠宮

MissMaMa 發表於 20-4-15 16:37
hotels.com 如果執笠,真係世界末日喇。我手痕訂左馬代酒店,訂完又取消,Agoda 退得好快喎!
...

同日我一齊退Agoda,Agoda即時退佐款,所以當時真係怕佐hotels架,佢執我都世界末日

公爵府

2020勳章

Lqueenie 發表於 20-4-15 16:08
我都好想買出年復活節睇櫻花

但手上仲有套今年7月的機票,怕冇refund要改期改4月

咁唔好買住喇

珍珠宮

MissMaMa 發表於 20-4-15 16:39
唔關事呀,老公假期未定,又冇旅行腳。。。真係錯有錯著

唔買就唔駛煩退錢,疫情咁唔係改就退

公爵府

2020勳章

Lqueenie 發表於 20-4-15 16:41
唔買就唔駛煩退錢,疫情咁唔係改就退

以前搶平機票,都冇考慮有疫情,所以逢係長假期有promo 平機票都入手,經過今次,真係會多左考慮。

珍珠宮

MissMaMa 發表於 20-4-15 16:55
以前搶平機票,都冇考慮有疫情,所以逢係長假期有promo 平機票都入手,經過今次,真係會多左考慮。
...

依家買機票我有考慮埋有冇得退,扣少少手續費,起碼唔洗蝕曬。其實出年easter 韓亞有套$3200,係可以退款,手續費$700。但依家仲要考慮埋會唔會執笠。所以d團友唔博啦,如果出年去得應該挨貴票。

公爵府

2020勳章

yuyu.c 發表於 20-4-15 17:07
依家買機票我有考慮埋有冇得退,扣少少手續費,起碼唔洗蝕曬。其實出年easter 韓亞有套$3200,係可以退款 ...

如果$3200,退款手續費$700,我唔會買 ,買左即蝕$600,退款要蝕$1300,航空公司執笠蝕$3200。

特價機票$2600,蝕晒都係$2600。

大宅

aresense 發表於 20-4-15 16:14
我用 AM 換左東京 1,Apr 去, 7,Apr 返
2~6,Apr 紅日來回, 當然更安全.

係咪肯定出年呢幾日紅日係復活節? 我都有興趣買定

男爵府

回覆 Lqueenie 的帖子

想問邊間航空公司咁好,可以由七月轉到出年四月?

珍珠宮

shingyancafe 發表於 20-4-15 18:32
回覆 Lqueenie 的帖子

想問邊間航空公司咁好,可以由七月轉到出年四月?

swiss air

我等多幾個月,睇下佢會否繼續延期

珍珠宮

MissMaMa 發表於 20-4-15 16:55
...

係,但又再過多幾年d人就善忘

禁止訪問

複式洋房

MissMaMa 發表於 20-4-15 15:41
你買邊幾日,有冇帶小朋友去?我唔知幾時放復活節假,冇得買

一家四口去,中晒紅日五日,2號去7號返。啱啱退左今年復活節嘅機票,都係幫襯韓亞,係要麻煩填份form,畀返證件,退錢勁快,大約一個星期到已經入返信用卡。所以今次都買返韓亞航空,仲要出年張機票仲平過今年$100一張。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊