潮流時尚

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

mosjessica 發表於 20-4-19 10:56
我唔淘衫係因為唔識
但我都會名牌衫同普通tee或牛仔褲撈埋一齊着,最緊要着得靚,真係冇乜 ...

Jessica ,哩個post一出,我都有d d心驚,因為我係童裝fans ,d人唔知,分分鐘以為Gucci kids 係超A貨。我仲係過海巴士fans...頭號嫌疑犯

子爵府

jasonmama888 發表於 20-4-19 11:13
Jessica ,哩個post一出,我都有d d心驚,因為我係童裝fans ,d人唔知,分分鐘以為Gucci kids 係超A貨。:t ...

我地大家都係童裝fans
如果喜歡捕童裝的就自然會識,我哋着得高興着得靚就得,話鬼知其他人諗乜....

子爵府

jasonmama888 發表於 20-4-19 11:13
Jessica ,哩個post一出,我都有d d心驚,因為我係童裝fans ,d人唔知,分分鐘以為Gucci kids 係超A貨。:t ...

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

有平有貴才是皇道,不是單一化懂得mix & match﹐多留意fashion stylist令jm得益
當然謝絕假貨啦!

wcpcelia    發表於 20-4-20 11:17

男爵府

ss11221322 發表於 20-4-19 10:33
其實未必係什麼牌子或價位,而係有時見到d人衫褲鞋都好殘,起哂毛粒,甩色,甚至有食物漬,手錶皮帶霉哂, ...

咁喱D人又真係抵懷疑嘅,唯有自己暗著半邊咀笑

大宅

其實樓主你都幾mean + 無知
我應該都係你所講既會拎h/cc既妹妹仔 而且不是入門版款 但咁代表我著t 短褲拎住隻constance就係假?
有能力用得到呢d大brand 其實唔關你事
當然你所講既d衫又殘又舊都拎靚袋又真係會懷疑
但係香港地大把有錢人 分分鐘著件低調名牌衫你睇唔出

大宅

lalafalala 發表於 20-4-20 00:11
我應該都係你所講既會拎h/cc既妹妹仔 而且不是入門版款 但咁代表我著t 短褲拎住 ...

其實大家太敏感喇,

我只係純粹覺得用靚袋但著得核核突突爛身爛世但又攞靚袋係非常之唔襯,所以我會覺得好奇,攞住個P但淘條40蚊無褲型嘅褲,又著住對唔似V但又有d似V嘅鞋,又見到近期咁多神探jm睇相就知vca係假野,所以八卦問下大家呢個P係真定假啫,

又話我葡萄又話我mean又話搭巴士又話童裝,

我從來無提過d平民價牌子zara uniqlo h&m之類係cheap野,也非常明白有錢人都會低調,大家唔洗咁敏感,我其實係想問下全能嘅jm呢個P係真定假啫

冷靜d啦大家

大宅

lalafalala 發表於 20-4-20 00:11
我應該都係你所講既會拎h/cc既妹妹仔 而且不是入門版款 但咁代表我著t 短褲拎住 ...

我係無知架,
唔無知就唔會喺度問大家俾大家鬧啦,

曾經喺迪士尼,見到2位普通話大媽著到勁c9鬆泡泡一身淘寶衫褲但齊齊揹住個chanel gabrielle黑白/杏黑,我都相當之懷疑係A貨

又,今日先喺超市,見到有位女士,著住無線條無款又唔合身的打扮,喺超市攞住個lindy,2個好污糟的環保袋,再加2隻甩左gel嘅甲,同收銀執着於買2件平3蚊的貨,。。。我真係覺得。。。有咁多錢買幾萬蚊袋,但去超市就計較果幾蚊。。。我唔識睇袋但真心懷疑個袋係假

大宅

ss11221322 發表於 20-4-20 00:36
我係無知架,

咁實有d有錢但無taste既人
唔緊要既 反正就算懷疑人地用假袋都無得當面對質 笑下就算 唔使咁認真

伯爵府

ss11221322 發表於 20-4-20 00:22
其實大家太敏感喇,

我只係純粹覺得用靚袋但著得核核突突爛身爛世但又攞靚袋係非常之唔襯,所以我會覺得 ...

其實呢啲叫high-low混搭
除非係何小姐 / 劉太太
否則一般人 都好平常
睇好多H igers都係Uniqlo / Zara襯H / CC袋既
同埋普通場合 唔需要日日都著到咁「行」掛
唔通日日襯到絕一絕
連身裙長裙再加對heels先襯到靚袋咩

呢個女仔如果佢唔講
你又覺唔覺得佢成套衫都有問題?
我就咁睇佢合適
顏色配搭都好睇
對鞋呢款唔係Valentino
V studs唔係咁既
遠睇似René Caovilla / Jimmy Choo既mules

男爵府

ss11221322 發表於 20-4-20 00:36
我係無知架,

但....但真係....我會攞個又殘又爛咗嘅紙袋去超市買餸....因為公司得呢個紙袋
跟住買完餸之後太重仲孭埋個紙袋上膊
但膊頭上邊我仲有一個MiniC...

大宅

momoko.c 發表於 20-4-18 22:02
Nelly 有ig, 我都係睇blog先,之後冇得睇
上年係ig見返佢,好開心呀

想知佢ig acct係咩

大宅

swift_call 發表於 20-4-20 03:34
但....但真係....我會攞個又殘又爛咗嘅紙袋去超市買餸....因為公司得呢個紙袋
跟住買完餸之後太重 ...

公司冇紙袋但想放工買餸係我成日經歷超市賺咗我 N 個五毫

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔好意思,希望不是我們有回應的jm特別敏感。。。

聽落樓主講左甘多例子,以為睇緊8卦雜誌評頭品足班名星姐仔煲新聞一樣

即使港姐都有機會出現以上任何一個畫面,做人踏實﹑實事求是比較好,唔知樓主是否認同呢

大宅

whitebyKiKi 發表於 20-4-20 02:29
其實呢啲叫high-low混搭
除非係何小姐 / 劉太太
否則一般人 都好平常

呢個女仔如果佢唔講

>>>>>>>>講真就算唔知淘寶我真係覺得條褲唔靚,個版型同褲型都唔靚,個小腹位一舊舊,霎眼望落去覺得靚只係因為佢瘦。件衫睇唔到個領我no comment。

我重申,我冇話過zara uniqlo h&m 等牌子唔靚,大家唔好咁激動,我都認為襯得靚就得,唔一定要貴衫,我係話襯得核突或者襯得殘,例如件外套個下擺wear哂又唔fit膊兼質料好差的外套仔但揹住個 hermes lindy或Chanel classic flap 或 lv。。。。同埋我出這個post係**無聊兼無知** 問吓個袋係真定假皆因我每次見到啲人一身衣着同手袋唔match我就會覺得係假。

大宅

我習慣咗出街唔係望人樣,而係望人嘅衣着打扮所以特別留意到。

無意引起各位不安及激動,大家不要執着於各大小高檔或平民牌子,我無話普通牌子衫mix & match唔靚。

我係無知兼無聊見到有靚袋但淘條平但唔靚嘅褲所以問下大家真定假

男爵府

ss11221322 發表於 20-4-20 10:48
呢個女仔如果佢唔講

做人不要太表面
公司手持過百億身家福布斯富豪級數都係買緊淘寶咋!

大宅

dirtygal2046 發表於 20-4-20 10:57
做人不要太表面
公司手持幾十億身家福布斯富豪都係買緊淘寶咋!

我知呀
見過大把啦
大家咁激動做乜啫
唔怪得成日有人話潮版已變質,只準show off,不許討論

大宅

樓主一路強調只想知圖中個袋係真定假,但一路已假設咗佢著條淘佬又唔靚嘅褲個袋應該係假,然後又label喺街上著得寒酸嘅人攞嘅「名牌」袋唔慌係真....好多jm已表示衫褲係平貴靚醜同袋係咪真並無必然關係,如果只想知圖中個袋係真假咪focus睇返個袋的細節囉

大宅

swift_call 發表於 20-4-20 03:34
跟住買完餸之後太重 ...

Haha ...我都係!工人姐姐照顧兩個细好忙,我會放工攞唔靚嘅纸袋或環保袋買餸,但同時又鍾意孭H and C!仲有,生完b肚腩收唔番,多咗著鬆身衫,我一路睇留言,一路冒冷汗

首頁
12345...8

尾頁

跳至